Ravnenes hvisken 1 af Malene Sølvsten

Ravnenes hvisken 1 er en forunderlig debut. Det er fantasy med den nordiske mytologi som rød tråd og jeg er fuldstændig målløs! Bogen levede ikke 100% op til forventningerne, men det er der ikke noget at sige til med al den positive omtale den har fået. Jeg læste de 700 sider på under 24 timer – jeg kune ikke slippe bogen igen og siderne vendte nærmest sig selv. Ravnenes hvisken 2 er allerede udkommet og jeg venter spændt på at mit eksemplar kommer frem.

Ravnenes hvisken 1 møder vi 17-årige Anne som netop skal til at begynde på gymnasiet. Anne er dog ikke en hel almindelig pige; hun får engang imellem glimt af fortiden og hun er altid på flugt – hvorfor ved hun egentlig ikke selv. Hun er opvokset ved forskellige plejefamilier men det sidste stykke tid har hun boet alene med sin, meget, meget, store hund; Monster.
Jeg nød at lære Anne at kende. Hun er en vældig interessant karakter og jeg elsker at hun ikke er hverken pivet, piget eller har brug for andre til at beskytte sig. Hun er selvsikker og hun kan tage vare på sig selv. Hun har dog svært ved at tilpasse sig livet på gymnasiet – specielt det med at få venner. Luna og Mathias vil meget gerne være venner med hende, men Anne er på ingen måde vant til at folk kan lide hende eller interesserer sig for hende. Det ender dog hurtigt godt og den lille trio er helt klart ‘squad goals’. Jeg er især vild med Luna og alle hendes hobbyer – jeg har det på præcis samme måde, jeg har alt for mange hobbyer. Annes udvikling er dog også sjov at følge på så nært hold; hun er relativt akavet – hvilket jeg elsker – og hun har ingen anelse om hvad hun skal gøre med Luna og Mathias.

Malene Sølvsten beskriver bogen som lidt af alting – og det er det virkelig. Vi har fantasy, krimi og kærlighed m.m. Selv om det kan lyde som meget at få en masse forskellige genrer i én bog, så er det på ingen måde forvirrende eller overvældende. Det er befriende at historien er så flydende som den er, for hvorfor må genrer ikke flyde sammen engang imellem? Jeg nød dog hver en bid af bogen, det gjorde historien så interessant at det ikke blot er fantasy men også har elementer fra bl.a. krimigenren. Annes problemer med hendes boyband var uden tvivl et spøjst træk- Sølvsten har nemlig opstillet Annes bejlere som et boyband og man kan ikke andet end at elske det og trække på smilebåndet.

En debut på 700 sider er et sjældent syn, en så stor debut som rent faktisk er god er endnu sjældnere – at den så er en af de bedste bøger jeg længe har læst er nok aldrig sket. Jeg passer meget på med debuter da de ofte har en del problemer, hvis jeg ikke vidste det, ville jeg ikke kalde Ravnenes hvisken en debut, for den er langt bedre end andre debuter, eller bare en god portion bøger, jeg har læst. Jeg manglede et eller andet, hvilket er hvorfor den ‘kun’ har fået 4,5 ud af 5 stjerner.

Gør jer selv en tjeneste og læs den. Det er dansk fantasy af bedste skuffe og jeg vil have mere!

 

Ravnenes hvisken 1 (Ravnenes hvisken, #1) af Malene Sølvsten. Udgivet af Carlsen i juni 2016. Købt på Plusbog. 706 sider. 4,5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog

One Reply to “Ravnenes hvisken 1 af Malene Sølvsten”

  1. […] hvisken 2 er endnu bedre end forgængeren; Ravnenes hvisken 1, som i sig selv var fantastisk! Der vil dog være spoilers for 1’eren i denne […]

Skriv et svar

CommentLuv badge