Populær – en selvbiografi af Maya Van Wagenen

Populær er en bog som jeg allerførst hørte om på booktube. Whitney fra WhittyNovels snakkede meget om den i en periode og det var egentlig ikke fordi jeg havde et ønske om at læse bogen. Jeg besluttede mig dog for at give den en chance da jeg modtog den til anmeldelse fra Alvilda og det er jeg utrolig glad for at jeg gjorde!

 

Populær er en selvbiografi, eller et såkaldt memoir, af Maya Van Wagenen som en dag fik bogen Betty Cornell’s Teen-Age Popularity Guide fra 1951 foræret af sine forældre. Hendes mor foreslog, da hun en dag gerne vil være forfatter, at hun kunne følge Bettys guide i det nye skoleår og dokumentere hendes oplevelser. Maya skulle begynde i 8. klasse på det tidspunkt og jeg synes det er et modigt forsøg hun kastede sig ud i, jeg tror ikke jeg nogensinde ville have turdet det.
Hun lavede en hel plan over hvad hun skulle gøre i de forskellige måneder, og hun startede, meget klogt, i det små og arbejdede sig op i løbet af skoleåret. Maya er virkelig en modig pige!

Bogen er bygget op efter måneder og er Mayas dagbog under forløbet. Den er så let læselig som noget kan være og du flyver igennem den! Maya er utrolig humoristisk og kan grine ad sig selv. Hun er en fornøjelse at læse om og jeg ville ønske at jeg en dag kunne møde hende, for jeg føler at jeg kan lære meget af hende. Det er en fornøjelse at lære Maya at kende i gennem bogen og at følge hende i et helt år. Hun er en vidunderlig person!
På nuværende tidspunkt er det ikke en bog jeg kan bruge til meget bortset fra hyggelæsning – for selvom det er nonfiktion er det virkelig en fryd at læse – men jeg synes stadig det er en fænomenal bog! Jeg håber at mange skolebiblioteker har bogen, gerne udstillet, og jeg ville ønske at man på en eller anden måde kan få flere unge piger til at læse Populær. Ikke fordi at de skal stræbe efter popularitet, men fordi den her bog viser en helt almindelig pige, som ved hjælp af venlighed og venskab egentlig bliver populær. Man behøver ikke at gå med masser af makeup, lårkorte nederdele eller shorts og crop tops. Man behøver ikke at nedværdige andre. Det eneste man egentlig behøver er venlighed og mod og det viser Maya i den grad.

Jeg har svært ved at samle mig om bogen, for det er en af de bedste bøger jeg har læst i år! Populær er en af de bøger som bliver ved dig i lang tid frem og jeg krammede ærlig talt bogen efter at jeg havde vendt sidste side. Som jeg har sagt mange gange nu, føler jeg at det er et must read for nutidens unge piger, for de kan virkelig lære meget af Maya.

Populær er en bog som mine fremtidige døtre får og hver eneste af mine niecer skal også have et eksemplar. Alle kan lære noget af Maya.

 

Populær – en selvbiografi af Maya Van Wagenen. Udgivet af Alvilda i september 2014. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: Popular: Vintage Wisdom for a Modern Geek. Orig. udgivet i 2014. 282 sider. 4.5 ud af 5 stjerner.
saxo, goodreads

Skriv et svar

CommentLuv badge