Over sløret (Ilttyv, #1) af Nicole Boyle Rødtnes

Over sløret er første del i en ny serie, Ilttyv, indtil videre ved jeg at der i hvert fald udkommer en 3. bog og jeg kan ikke vente med at læse de næste to! Over sløret er en dystopi som finder sted i en verden hvor man skal betale for ilt og jeg er simpelthen så fascineret!

 

Første gang jeg lagde mærke til Over sløret var på et skolebibliotek for et par måneder siden og jeg vidste at jeg måtte have fingrene i de bøger! Jeg fik kun skimmet bagsideteksten, men alene det gjorde, at jeg havde et mål – de bøger skulle være mine. Det så også ud til at jeg havde heldet med mig da jeg et par dage senere modtog en pakke fra Alvilda som ganske vist indeholdte den første bog! Jeg hoppede muligvis lidt rundt og var lidt for glad – men det siger vi ikke til nogen.

Det tog mig lidt tid at komme igang med bogen, for selvom jeg virkelig så frem til den og ikke kunne lade være med at kigge eller tænke på den, så frygtede jeg at blive skuffet. Dansk litteratur er tit og ofte ikke min kop te, men nu har jeg efterhånden fundet et par stykker som imponerer mig og Rødtnes kan tilføjes til den liste! Over sløret gjorde alt andet end at skuffe!
For at være ærlig åbnede jeg bogen for at læse et par kapitler og inden længe var jeg færdig med bogen – jeg kan ikke huske om jeg overhovedet lagde den fra mig, og hvis jeg gjorde, har det ikke været i lang tid af gangen! Den var umulig at slippe igen, og jeg blev suget helt ind i historien – som er fænomenal om jeg så må sige! Jeg er simpelthen så forundret og imponeret over den verden hun har formået at skabe, for selvom det er en dystopi så virkede den utrolig realistisk for mig på mange punkter. Selvom dystopier er skræmmebilleder på fremtiden, og utrolig mange af dem er usandsynlige, så er der et eller andet i Over sløret som rammer mig. Jeg frygter rent faktisk hendes fremtidsvision i Over sløret – fordi det er en af de mere realistiske af dem.

En af de helt store grunde til at jeg elsker, ja elsker, Over sløret er, at den ikke er centreret omkring flirteri og romancer – for det er der egentlig ikke i bogen! Den smule kærlighed der er, er mellem Troy og Shay; søskendeparret som vi følger gennem bogen. En dystopisk ungdomsbog som ikke indeholder en romance? Det ser man ikke særlig tit og jeg er glad for at Rødtnes har lagt vægt på et søskendeforhold! Selvom jeg tit bliver opslugt af disse romancer som vi, næsten, altid finder i ungdomslitteraturen, så overtager det også historien til et vist punkt – og det har Rødtnes heldigvis fundet sin løsning på, nemlig helt at udelukke det. Jeg frygtede i starten at der ville mangle noget i historien pga. de manglende kærlighedsscener, men historien fik lov til at indtage sin retmæssige plads! Den blev ikke overskygget på nogen måde og jeg håber at se mere af den slags i fremtiden.

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal få alt med uden at det bliver uoverskueligt, for Over sløret indeholder så meget og har fået mig til at føle og tænke så mange forskellige ting! Du kommer igennem det meste af dit følelsesregister som historien forløber og du bliver ude af stand til at tænke på andet end historien.

Da jeg ikke vil spolere historien og den oplevelse det er, at finde ud af hvordan verdenen i Over sløret hænger sammen, vil jeg ikke fortælle om den verden det foregår i. Jeg begyndte at læse bogen med den viden at hvert åndedrag koster penge og jeg elskede den. Jeg synes i skal have den samme oplevelse som jeg havde, for det er virkelig interessant at lære verdenen at kende. Den er ulig nogen anden jeg er stødt på i de mange dystopier jeg har læst!

 

Over sløret er mit første møde med Nicole Boyle Rødtnes selvom jeg er den stolte ejer af hele 3 bøger, inkl. Over sløret. Jeg er dog allerede begyndt med en anden af hendes bøger, XY, og jeg håber at den er ligeså god, hvis ikke bedre.

 

Over sløret (Ilttyv, #1) af Nicole Boyle Rødtnes. Udgivet af Alvilda i august 2015. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 356 sider. 4.5 ud af 5 stjerner.
goodreads, saxo

One Reply to “Over sløret (Ilttyv, #1) af Nicole Boyle Rødtnes”

  1. […] sløret er anden bog i Ilttyv serien, efterfølgeren til Over sløret som jeg anmeldte tilbage i sommeren. Der vil komme spoilers for Over […]

Skriv et svar

CommentLuv badge