Ordinary Wizarding Levels (O.W.Ls #2), read-a-thon 2019

*Reklame. Indeholder anmeldereksemplarer, disse er markeret.

Det blev april og som mange af jer nok ved, så er april også måneden for O.W.Ls, et læsemaraton som G. fra Book Roast startede sidste år og som nu er en årlig begivenhed. Læsemaratonet er bygget op efter eksaminerne på Hogwarts som man tager på 5. år og i år er der, ud over at være en udfordring til hver af de tolv eksaminer, også mulighed for at vælge en karriere og derved indsvævre sin TBR da det ikke er alle som kan eller vil nå alle tolv fag eller eksaminer.

Sidste år tog kæresten og jeg vores O.W.L.s i juli og N.E.W.Ts i august (som vi desværre fejlede ret voldsomt). Vi deltog også i Charms Extra Credit læsemaratonet og da vi hver især læste 5 bøger i den uge fik vi 5 dage mere til årets O.W.Ls – helt specifikt til at læse bogen til ‘charms’ og vi gik derfor i gang sidste onsdag, d. 27. marts med den bog vi hver især udvalgte til Charms. 

Jeg har selvfølgelig også lavet et par spreads i min reading journal, hvoraf forsiden er billedet ovenfor med charms da vi fik de 5 ekstra dage, samt min valgte karriere – eller rettere sagt den karriere som manden valgte da jeg ikke selv kunne (der var simpelthen alt for mange at vælge imellem). Min er Librarian og manden har valgt Potioneer. 
Den næste side er en dobbeltside (nedenfor) hvor jeg på den ene side har prioritetsbøgerne (de fem jeg skal bestå for at blive Librarian) og på den næste side de sidste 6 som jeg vil læse hvis jeg får tid til det. 

Billede 02-04-2019 13.27.04

 

Jeg er elendig til at sætte rammer for mig selv, så jeg har generelt flere forskellige bøger til fagene, men så har jeg også mulighed for at skifte en bog ud hvis jeg ikke er i humør til den. Jeg har også en del anmeldereksemplarer som er kommet ind af døren i de sidste par uger og dem vil jeg også gerne igennem i denne måned. Charms har derfor 3 bøger hvoraf jeg vil læse alle, og i skrivende stund har læst to. De bliver dog lige så stille streget ud og tilføjet et flueben som jeg får læst bøgerne og derved bestået nogle eksaminer. 

*anmeldereksemplar fra forlaget
**gave fra forlaget
***digitalt anmeldereksemplar fra netgalley

 

Prioritet

Ancient Runes

en genfortælling / nyfortolkning

The Surface Breaks af Louise O’Neill

The Song of Achilles af Madeline Miller

The Traitor Prince (Ravenspire, #3) af C.J. Redwine

• ***Stepsister af Jennifer Donnelly (udkommer i maj)

• Hunted af Meagan Spooner

Arithmancy

skrevet af flere forfattere

• Jernprøven (Magisterium, #1) af Cassandra Clare og Holly Black

Defense Against the Dark Arts

reducto - (serie-)titel begynder med 'r'

• Red Queen (Red Queen, #1) af Victoria Aveyard

The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles, #2) af Mary E. Pearson

History of Magic

udgivet for mindst ti år siden

• The Bloody Chamber and Other Stories af Angela Carter (forrest i køen på biblioteket)

• Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter, #7) af J.K. Rowling

Transfiguration

'sprayed edges' (farvede sider) eller rød forside

• *Den magiske sten (Forbandelsen over Laitana, #1) af Sissel Moody

• *Slagsøstre af Sylwia Chutnik

Extra credit

Astronomy

'star' i titlen

Girl Made of Stars af Ashley Herring Blake (nr. 2 i køen ved biblioteket, men jeg krydser fingre)

• This Star Won’t Go Out af Esther Earl

Care of Magical Creatures

(land) dyr på omslaget

• Nevernight (The Nevernight Chronicles, #1) af Jay Kristoff

The Cat in the Hat af Dr. Seuss

• Going Bovine af Libba Bray

 

Charms

age-line - voksenbog

• The Silkworm (Cormoran Strike, #2) af Robert Galbraith

• *Bullet Journal-metoden af Ryder Carroll

• Dristig som en mand af Lone Krogsholm

Divination

finder sted i fremtiden

• The Water Cure af Sophie Mackintosh

• Binti (Binti, #1) af Nnedi Okorafor

• The Empress (The Diabolic, #2) af S.J. Kincaid

Herbology

Plante på omslaget

• A House at the Bottom of a Lake af Josh Malerman

• In an Absent Dream (Wayward Children, #4) af Seanan McGuire

• *Wundersmeden (Nevermoor, #2) af Jessica Townsend

Muggle studies

Contemporary / realistisk fiktion

• Hate Notes af Vi Keeland og Penelope Ward

• **Mit knap så perfekte liv af Sophie Kinsella

• *Halvanden meters afstand af Rachael Lippincott

• The Hating Game af Sally Thorne

Potions

Next ingredient - efterfølger

• Ondskabens engel (Den store djævlekrig, #4) af Kenneth Bøgh Andersen

• *Rige menneskers hemmeligheder (Crazy Rich Asians, #3) af Kevin Kwan

• *Wundersmeden (Nevermoor, #2) af Jessica Townsend

Der kommer forhåbentligt opdateringer både her og på instagram i løbet af måneden ift. læsemaratonet her, men da studiet også begynder at presse på med eksaminer og prøver som vi nærmer os maj kommer det nok ikke til at være det store, men jeg prøver. Indtil videre har jeg i hvert fald bestået charms og er lige så stille i gang med The Surface Breaks (Ancient Runes).

5. april

I forgårs færdiglæste jeg The Surface Breaks som jeg virkelig nød. Louise O’Neill er uden tvivl blevet en forfatter som jeg automatisk læser, for er du gal hun skriver gode bøger – selvom ingen af dem endnu har fået 5 stjerner af mig. Jeg nåede også at påbegynde Jernprøven som jeg fik færdiglæst i går mens vi var hjemme ved min far, så jeg har nu bestået hele tre eksaminer og vi er officielt 5 dage inde i læsemaratonet. Jeg har stadig en del store bøger tlbage, men jeg håber at det er en indikation i forhold til hvordan det kommer til at forløbe resten af måneden. 

9. april

Første uge er overstået og jeg formåede at bestå en del eksaminer i løbet af den første uge. Jeg fik læst og anmeldt *Bullet Journal-metoden af Ryder Carroll som var endnu en bog til charms. Jeg fik også læst The Surface Breaks, som nævnt ovenfor og jeg fik læst Jernprøven (Magisterium, #1) (Arithmancy) som desværre ikke levede helt op til mine forventninger men jeg har planer om at give efterfølgeren en chance også. Jeg fik også læst *Den magiske sten (Forbandelsen over Laitana, #1) af Sissel Moody (Transfiguration) og så startede jeg på at lytte til The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles, #2) (Defence Against the Dark Arts) som jeg blot har en times tid tilbage i. Alt i alt en fin uge hvor jeg generelt læste bøger jeg virkelig nød. Det blev til 3 beståede eksaminer, en ekstra til charms og inden længe endnu en bestået eksamen og en mere til charms. 

Den anden dag fik jeg også startet på Harry Potter and the Deathly Hallows (History of Magic) som er månedens største bog og den krydser jeg fingre for at blive færdig med i den her uge. I går fik jeg også besked om at Girl Made of Stars (Astronomy) kunne afhentes på biblioteket, så den kan jeg også komme i gang med inden længe!

 

Opsummering 

Vi er nu et par dage inde i maj og det er derfor nogle dage siden at O.W.L.s sluttede. Jeg formåede dog at læse mindst 1 bog til hver enkelt fag og jeg er godt tilfreds med indsatsen. Kæresten bestod også hver eneste eksamen og vi ser frem til at bestå vores N.E.W.Ts nu til sommer når vi kommer hjem fra London. Men han bestod alle O.W.Ls til Potioneer og jeg til Librarian! Det blev til 12 bøger for ham og 16 for mit vedkommende da jeg læste 3 bøger til charms og 2 bøger til ancient runes fremfor en enkelt i hvert fag. 

Skriv et svar

CommentLuv badge