Ordinary Wizarding Levels (O.W.L.s) Read-a-thon

Reklame: Indeholder anmeldereksemplarer og gaver

Tidligere på måneden lagde Josefine May et opslag i sine insta stories omkring en manglende bog til hendes ‘muggle studies’ da hun ville tage sine O.W.L.s i juli for at tage sine N.E.W.T.s i august. Jeg var med det samme hooked og måtte vide hvad det drejede sig om, for det er jo selvfølgelig forskellige eksaminer som tages i Harry Potter-bøgerne. O.W.L. står for Ordinary Wizarding Levels og N.E.W.T. står for Nastily Exhausting Wizarding Tests. I april blev det oprindelige O.W.L. læsemaraton holdt af Book Roast og det har hele tiden været planen at N.E.W.T. læsemaratonet skulle finde sted i august og afholdes af selvsamme. Du skal dog teknisk set have bestået dine O.W.L.s for at tage dine N.E.W.T.s og vi er derfor en del som har valgt at tage dem i juli eller bare et tidspunkt henover sommeren så vi kan deltage i N.E.W.T. i august. I april varede O.W.L.s kun 4 uger men vi har valgt at gøre det måneden ud og derved få 3 ekstra dage.

Kæresten og jeg har fundet 12 bøger hver da vi, ambitiøse som vi er, håber på at bestå hvert eneste fag som er henholdsvis;

 

 • Ancient Runes: A book with a symbol on the cover
 • Arithmacy: A book with a number on the cover or in the title
 • Astronomy: A science fiction book
 • Care of Magical Creatures: Includes magical creatures or with a magical creature on the cover
 • Charms: A fantasy book
 • Defence Against the Dark Arts: A book about/featuring secret societies or clubs
 • Divination: A book with a prophecy
 • Herbology: A book with a nature-related word in the title
 • History of Magic: A historical fiction book
 • Muggle Studies: A muggle nonfiction
 • Potions: A book with/about alchemy
 • Transfiguration: A book featuring shapeshifting or similar themes or with a cat on the cover

 

Hvert fag har en tilhørende udfordring i forhold til valg af bog. Ideen er også at du kun kan tage N.E.W.T.s i de fag du har bestået i dine O.W.L.s. Hvis du derfor ikke læser en bog til Ancient Runes i O.W.L.s kan du ikke tage Ancient Runes i N.E.W.T.s osv. I kan høre mere om det i videoen her og se udfordringerne her.

Min læseliste består af følgende;

 

 • Ancient Runes: **Red Clocks af Leni Zumas
 • ArithmacyThe Two Towers (Lord of the Rings, #2) af J.R.R. Tolkien
 • Astronomy: The Martian af Andy Weir
 • Care of Magical Creatues: Stenløvens brøl (Krøniken om Morika, #3) af Sidsel Sander Mittet
 • Charms: Smertensbarn (Den grønne ø, #1) af Mette Finderup
 • Defence Against the Dark Arts: Unbreakable (The Legion, #1) af Kami Garcia
 • Divination: The Raven Boys (The Raven Cycle, #1) af Maggie Stiefvater
 • Herbology: **Hvad skoven skjuler, antologi
 • History of Magic: The Seven Husbands of Evelyn Hugo af Taylor Jenkins Reid
 • Muggle Studies: The Little Book of Hygge af Meik Wiking
 • Potions: The Strange Case of the Alchemist’s Daughter (The Extraordinary Adventures of the Athena Club, #1) af Theodoa Goss
 • Transfiguration: ***To Kill a Kingdom af Alexandra Christo

 

**gaver fra forlag eller Plusbog
***anmeldereksemplar fra Netgalley

Jeg er spændt på hvorvidt jeg rent faktisk kan komme igennem alle bøgerne da jeg har fuldstidsarbejde størstedelen af juli. Det er dog meningen at jeg skal læse meget mere til mine N.E.W.T.s så jeg håber at komme igennem listen hurtigt for så at tyvstarte på N.E.W.T. Ifølge mine beregninger skal jeg læse knap 4.200 sider for at komme igennem alle bøgerne og det er ca. 135 sider om dagen – hvilket virker muligt da jeg også har nogle fridage og jeg læser ret hurtigt. N.E.W.T. er dog en helt anden historie der. Jeg er dog glad for at vi starter på en søndag da vi derved kan starte ud med et brag.

Planen er at jeg kommer med daglige eller næsten daglige opdateringer på instagram gennem enten opslag eller stories og ugentlige opdateringer i det her opslag. Deltager du?

 


Uge 1+2

Så er vi efterhånden halvvejs igennem denne læseudfordring og jeg er kun 6 sider bagud i skrivende stund! Jeg startede godt ud med at få læst Smertensbarn samt en god portion af The Little Book of Hygge den første dag og så gik det stille ned ad bakke selvom jeg ikke kom bagud før denne weekend. Jeg har formået at læse **Red Clocks, Stenløvens brøl og Unbreakable siden og jeg er derfor nogenlunde halvvejs.

For første gang i lang tid er jeg også igang med en større stak bøger på én gang – inkl. lydbøger – jeg er halvvejs med *To Kill a Kingdom, en 50 sider inde i Two Towers og et par sider inde i The Strange Case of the Alchemist’s Daughter. Lydbogen jeg er i gang med er desværre ikke en del af mine O.W.L.s da ingen af dem var til at skaffe eller fri til at lånes.

 

O.W.L.s bestået (bøger læst): 5

O.W.L.s undervejs (igangværende bøger): 3

Sider læst: 1.884

 


 

Uge 3 – d. 26. juli

Klokken blev 22.23 og jeg har netop færdiglæst The Martian af Andy Weir som var den sidste bog tilbage på listen som jeg manglede at læse og jeg har derfor officielt bestået hver eneste af de 12 O.W.L.s! Og det 6 dage før tid! Det er lidt antiklimaktisk da jeg havde set frem til at blive færdig sammen med kæresten som på nuværende tidspunkt er i Hamburg og på vej til Portugal på ferie. Han mangler en 3-400 sider før han er færdig og han består nok hans sidste O.W.L. i morgen.

Planen nu er dog at forberede mig til et læsemaraton. Jeg sagde fra starten af at jeg meget gerne ville blive hurtigt færdig med mine O.W.L.s og tyvstarte mine N.E.W.T.s så jeg kunne slutte før og derved komme ordentligt i gang med studiet også. Derfor vil jeg udnytte at jeg har en fridag i morgen og at jeg nok alligevel ikke kan falde i søvn uden kæresten og påbegynde mine N.E.W.T.s når det bliver midnat. Indtil da vil jeg dog se om jeg kan forberede indlægget om N.E.W.T læseudfordringen/-maratonet og få taget billeder når solen er fremme i morgen.

 

O.W.L.s bestået (bøger læst): 12

Sider læst: 4.224

 


 

Den sværeste bog at komme igennem var uden tvivl The Two Towers som tog mig alt, alt for lang tid og som jeg måtte presse mig igennem. Den bedste bog nok The Seven Husbands of Evelyn Hugo men The Strange Case of the Alchemist’s Daughter, ***To Kill a Kingdom og **Red Clocks var dog alle umådelig gode og var store overraskelser. Jeg var umådelig skuffet over Smertensbarn som jeg virkelig havde set frem til at læse, og derfor var den første jeg læste, men jeg var ikke særlig glad for hovedpersonen og det ødelagde oplevelsen for mig. The Martian var også ret tør og langsom at komme igennem, men den var god for hvad den er.

4 Replies to “Ordinary Wizarding Levels (O.W.L.s) Read-a-thon”

 1. Fedt du gerne vil deltage, det er virkelig en spændende udfordring.
  Men hvis man starter før, så skal man vel også slutte før? Ellers deltager man jo ikke i en readathon, så er det jo ikke en udfordring. Samme regler for alle. Ellers så havde jeg også nået at læse en ekstra bog i min OWLs. Så kan jeg godt forstå, at du kan nå at læse så mange, når du bare ændrer reglerne.
  Så kunne jeg også bare sige, at jeg læser lige en ekstra bog. Så kan jeg tage den med i min N.E.W.T.

  Der er en som har brugt lang tid og gjort noget ud af denne readathon, så må man også respektere reglerne ellers er du jo ikke med i readathon?…

  Jeg håber du forstår, hvad jeg mener. Hun har brugt tid og ressurser på at lave det til os.

  1. Jeg kan skam godt se hvad du mener, men spørgsmålet har været oppe at vende med hende og hun så ikke noget problem i det. Hun har formået at skabe noget stort og noget som ser ud til at blive årligt og uden tvivl samler en masse læsere. Det er på ingen måde for at snyde men der er, for mig at se, ikke noget imod at ændre lidt på læseudfordringer for at de passer dig? Læsning er jo i forvejen en personlig ting.

   1. Jamen det er jo fedt så. Det har jeg ikke set 🙂

    Jeg er helt enig i, at læsning er en personlig ting, så det er jo bare perfekt, at man kan tilpasse den.

    Det er en rigtig fin blog du har.

 2. […] størstedelen af juli deltog jeg i Ordinary Wizarding Levels (O.W.L.s) som var et læsemaraton med Harry Potter tema og denne er meget lignende. Jeg har et langt indlæg […]

Skriv et svar

CommentLuv badge