Oprørerne af Julie Kagawa

Oprørerne af Julie Kagawa er andet bind i Sagaen om Talon, som er en serie på hele 5 bøger. Jeg læste Dragerne, første bind, tidligere på året i 2016 og jeg var skuffet. Oprørerne var ikke meget bedre, og jeg har derfor taget beslutningen om at stoppe med serien. Jeg gav den en ekstra chance ved at læse Oprørerne, og den levede ikke engang op til mine, nu, lavere forventninger. Dette bliver desværre en negativ anmeldelse som også har spoilers for Dragerne.

Mine forventninger var ikke for høje, da jeg jo blev skuffet tidligere af historien, og Oprørerne formåede alligevel at anbringe mig i en læsetørke. Jeg læste et par bøger i løbet af en weekend, efter en længere læsetørke, jeg fandt derefter Oprørerne frem og den tog mig i hvert fald et par uger at få læst. Jeg har udsat at læse igen og igen på grund af at jeg var igang med Oprørerne. Det har trukket tænder ud at få den læst færdig og det er simpelthen så ærgerligt når jeg havde set sådan frem til serien.

Helt praktisk foregår Oprørerne 3 dage efter Dragerne. Den er også fortalt fra flere forskellige synsvinkler; Garrett, Ember, Cobalt/Riley og Dante. Endnu en gang var stemmerne ikke forskellige nok til at man kunne kende forskel på dem uden overskrifterne for hvert kapitel og jeg synes ofte at det blev lidt for monotont i skrivestilen. Jeg var dog utrolig glad for kapitlerne fra Cobalts synsvinkel, i Dragerne er han en meget mystisk karakter som man aldrig kommer tæt på – og det er han for så vidt stadig i Oprørerne. Vi kommer ham dog meget nært; vi hører hvordan han blev omstrejfer i første omgang, om hans tid hos Talon og hans første tid som omstrejfer. Det var helt klart det mest interessante aspekt i bogen, mest af alt fordi det er den del som indeholder mest fantasy – Embers liv minder mere om en typisk teenagers.
Cobalt, eller Riley, er for den sags skyld også min foretrukne karakter. Selvom jeg troede at det blot var mystikken i Dragerne som tiltrak mig indså jeg i Oprørerne at det ikke var tilfældet. Han er i bund og grund en meget interessant karakter med flere rødder i fantasydelen end nogle af de andre karakterer. Det er Cobalt som har gjort historien interessant for mig, desværre fylder hans vinkel ikke en særlig stor del i bogen – han fylder i hvert fald ikke nok hvis i spørger mig.

Det var i hvert fald det sidste fra mig omkring Sagaen om Talon. Jeg er umådelig ked af, at det ikke er en serie for mig, for der er ikke mange bøger med drager derude som jeg egentlig har interesse i – selvom drager fascinerer mig. Dragerne og Oprørerne levede simpelthen ikke op til mine forventninger og der er ikke nok tid i døgnet til at bruge på bøger der skuffer mig.

 

Oprørerne (Sagaen om Talon, #2) af Julie Kagawa. Udgivet af HarperCollins DK i september 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget i forbindelse med forfatterevent. Orig. titel: Rogue. Orig. udgivet i april 2015. 396 sider. 3 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen her; plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge