Oplært til prostitution #1-5 af Lotte Dalgaard

*Reklame. Anmeldereksemplarer fra forlaget.

Oplært til prostitution er en digital serie fra Lindhardt og Ringhof som udkom over 5 uger, første afsnit udkom i maj og det sidste er netop udkommet. Historien er bygget op omkring Marlene Rommedahl Simonis historie som man måske kender fra Mit liv som luder, en dokumentar fra TV2. Lotte Dalgaard har dog haft frie tøjler til at gøre med Marlenes historie som hun ville. Jeg har personligt ikke set dokumentaren og kan derfor ikke sige noget om overlap, men jeg synes personligt at serien her var interessant at læse, omend jeg ikke er helt overbevist om formatet.

I de fem afsnit møder vi hovedpersonen Louise som er på vej ud af prostitution og igennem nogle samtaler med en terapeut kommer igennem de tidlige år som prostitueret og hvordan hun kom ud i det samt hvordan det var, hvor svært det er at komme ud og hvad der generelt skete i løbet af de år. Louise har både børn og mand, og hendes liv som mor og kone er ikke adskilt fra livet som prostitueret. Hendes historie var en anden end jeg havde forventet da der er det overlap men interessant var den.

Oplært til prostitution er delt op i fem afsnit med titlerne; Skjulte evner, Opvæksten, Porno i Hamburg, I fængsel og Nedtrapning. Hvert afsnit er ikke længere end ca. 30 sider så jeg følte mig ikke fanget af de forskellige afsnit. Hvis ikke det var fordi jeg havde alle fem afsnit fra starten af er jeg i tvivl om hvorvidt jeg havde husket at der kom et nyt hver uge eller om jeg havde fortsat med at læse serien. Jeg læste de fem afsnit over en weekend lige efter at første afsnit udkom og selvom jeg var interesseret i historien mens jeg læste, for den er velskrevet og interessant, så er jeg ikke sikker på at serie-formatet fungerer for præcis den her historie. Måske hvis det var en spændingsroman eller en krimi, men en realistisk historie hvor hver del på sin vis er dele af Louise, hovedpersonens, liv fungerede ikke for mig. Jeg tror det havde givet mere hvis hvert afsnit var længere end de er, for man når knap at komme igang før man er færdig med det pågældende afsnit.

Jeg ville ønske jeg kunne sige at jeg blev blæst væk eller at jeg var vild med formatet, men det kan jeg desværre ikke. Historien var interessant men grundet formatet og længden blev jeg aldrig fanget af Louises historie. Jeg tror jeg havde haft en bedre læseoplevelse hvis det var en helt normal e-bog, eller fysisk bog, fremfor 30 siders afsnit. Historien kan dog fint anbefales hvis man er interesseret.Oplært til prostitution #1-5 af Lotte Dalgaard. Udgivet af Lindhardt & Ringhof i maj-juni 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 142 sider. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge