Ønskemageren af C.J. Redwine

Ønskemageren er en selvstændig til efterfølger til Skyggernes dronning, som jeg læste – og elskede – sidste år. Vi møder ikke de samme karakterer, men besøger verdenen fra Skyggerns dronning endnu en gang. Jeg rykkede en del gange efter et eksemplar, for forgængeren var virkelig en af de bedste bøger jeg læste i 2016 og jeg måtte bare have fingre i Ønskemageren – selvom vi ikke fulgte de samme karakterer. Desværre levede den ikke op til mine forventninger, selvom det nu er en fin historie. Hvor Skyggernes dronning var vidunderligt nytænkende føles denne mere, som noget man har set før.

Ønskemageren følger et sæt tvillinger; Arianna og Thaddeus. Thad afgiver et ønske til Alistair Teague – Rumleskaft – for at beskytte sin søster. Han ender derved som konge over landet, en titel han aldrig har ønsket sig som kongens bastard men ene arving. Ari, søsteren, finder hurtigt ud af at noget er galt, og hun beslutter sig for at sætte en stopper for Teague.
Jeg har altid været fascineret af at følge tvillinger, eller tætte søskende, i bøger. De har et helt andet forhold end blot bedstevenner, kærester eller flirts og jeg sætter altid mere pris på et søskendeforhold. Det er så fascinerende at se hvordan de beskytter hinanden og vil gøre alt for hinanden, for selvom jeg langt fra er enebarn med 7 søskende kan jeg ikke altid sætte mig i deres sted – søskende kan være en ordentlig mundfuld. Ari og Thad har dog altid været der for hinanden og jeg nød deres forhold. De er vokset op på slottet med deres mor, som var tjenestepige, og de er derfor umådeligt ydmyge og fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om dem. De er venner med tyendet og adelen skal i hvert fald ikke tale ned til tjenestefolket, hvis de gør, bliver de sat på plads af Ari.

Ari er uden tvivl min favorit blandt alle vores karakterer. De bliver ved med at kalde hende buttet og tyk og det var rart med en prinsesse, eller en hovedperson i det hele taget, hvor man direkte får at vide at hun har kurver eller ‘lidt sul’ på kroppen. Hovedpersonerne i ungdomsromaner er jo ‘altid’ modeltynde eller også bliver der ikke sagt andet end at de er smukke. Ari er endvidere et frisk pust i forhold til hendes personlighed. Hun skal på ingen måde opfattes som en jomfru i nød – selvom hun til tider finder sig i sådanne situationer. Hun foretrækker at være i kontrol samt passe på sig selv og alle hun holder af. Hun behandler alle og enhver godt, medmindre de har givet hende en god grund til ikke at gøre det. De fleste af disse træk kommer selvfølgelig til syne i andre karakterer i andre bøger, men sammensætningen hos Ari er bare en tand anderledes end de andre jeg har mødt.

Selvom Ønskemageren er inspireret af Rumleskaft kommer Hans og Grete, bogstavelig talt, også på besøg og Skønheden og udyret kommer på sin vis også til syne i historien. Det var sjovt at se dette mash-up af historier, specielt fordi det fungerede ret godt. Dog synes jeg at Ønskemageren på mange måder mindede mig om tv serien, Once Upon a Times, nyfortolkning af historien. Muligvis på grund af twistet med Skønheden og udyret. Den er dog uden tvivl værd at læse hvis man er glad for nyfortolkninger som jeg er.

 


Næste bog i serien skulle gerne udkomme i 2018 og er en genfortælling af Fyrsten og tiggeren / Prinsen og tiggerdrengen af Mark Twain. Den fjerde bog er sat til 2019 og er en genfortælling af Askepot.


 

Ønskemageren (Ravenspire, #2) af C.J. Redwine. Udgives af Turbine i dag, d. 19. juni 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; The Wish Granter (Ravenspire, #2). Orig. udgivet i februar 2017. 387 sider. 3.5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge