Nyt på reolen #5, gavekort, udsalg og søde forlag

I løbet af februar, og nu det halvdelen af marts måned, har jeg hverken købt eller modtaget særlig mange bøger. Dette har været utrolig godt for både mig og min bogreol – selvom man aldrig kan have bøger nok – og jeg har derfor ‘kun’ 10 bøger at vise jer. Den sidste modtog jeg her den anden dag og mindede mig om at jeg hellere måtte få skrevet et nyt, nyt på reolen-indlæg.

Den 1. februar skyndte jeg mig ned i Bog og idé for at købe Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald som jeg læste tilbage i sommeren i 2015. Jeg modtog et digitalt, engelsk eksemplar i forbindelse med den amerikanske udgivelse og jeg har siden haft lyst til at få købt et fysisk eksemplar på dansk som kan pryde reolen. Da jeg så at den var på tilbud til blot en 50’er måtte jeg have fat i den med det samme. Den var dog udsolgt i den lokale Bog og idé og jeg måtte tage til Esbjerg for at få den købt.

I den forbindelse slog jeg også et smut forbi Arnold Busck og fik Fahrenheit 451 af Ray Bradbury med til en flad 10’er. Den blev originalt udgivet i 1953 og udspiller sig i år 2000. Det er altså en klassisk dystopi. Hovedpersonen er en brandmand som påsætter brane i de huse, hvor der findes bøger. Der skulle også være en filmatisering af bogen som jeg nok ser efter at jeg har læst bogen.

I begyndelsen af februar fik jeg også en fantastisk mail fra saxo som oplyste mig om, at jeg havde vundet 2. pladsen i deres ‘Anmeld og vind’ konkurrence i januar og jeg fik derfor et gavekort på 300kr – som selvfølgelig skulle bruges. Derfor blev der pludselig plads til hele 5 nye bøger på reolen.
Jeg fik anskaffet mig endnu en Ness bog; The Crane Wife som vist er den eneste egentlige roman jeg fik købt. En mand finder en nat en trane i sin have, han redder fuglen og dagen efter dukker en smuk kvinde op. Patrick Ness skriver helt og aldeles fantastisk og dette er en af hans mere ukendte og endnu ikke oversatte værker – selvom den ikke er særlig gammel.
The Little Book of Hygge af Meik Wiking – som jeg har kigget på i lang tid og nu ikke kunne stå imod længere. Jeg var fristet til at købe den til de forskellige bogudsalg hvor de havde rabatter på ikke nedsatte bøger, men jeg stod imod… indtil saxo skrev. Den har så mange fine billeder og opskrifter som jeg ser frem til at hygge mig med.
We Should All be Feminists af Chimamanda Ngozi Adichie som jeg læste tilbage i starten af januar og elskede. Jeg genlæste den igen på min fødselsdag, i fysisk form, og den bliver bare bedre. Jeg skal også have fat i hendes nyeste essay som udkom på kvindernes kampdag!
De sidste to bøger var Black Classics fra Penguin; Flush af Virginia Woolf, fordi jeg elsker hende, og The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins GilmanFlush er en biografi af en kvinde fra en hunds perspektiv som jeg aldrig har hørt om og The Yellow Wall-Paper er vist en feministisk novelle. Det viste sig også at bogen indeholder 3 noveller og ikke kun den ene.

HarperCollins var også så søde at sende mig Hidden Figures af Margot Lee Shetterly selvom jeg ikke kunne komme til forpremieren (tilbage i januar). Det er en historisk biografi som jeg ser meget frem til at læse og anmelde.
Derudover var der også en overraskelsespakke fra Lovebooks i postkassen i form af Skrøbelige skønhed af Amy Harmon som jeg kun har hørt gode ting om! Den virker ikke som den gængse ungdomsroman; Fern har været forelsket i Ambrose i så lang tid hun kan huske. Efter High School drager Ambrose i krig og da han kommer hjem har han ar på både krop og sjæl.

Som det sidste modtog jeg i går Lakridsmanden af Louis Jensen af det nye forlag Hopspots. Bogen kan læses som en normal bog, men sammen med læringsmidlet Hopspots kan det gøres til en interaktiv og læringsrig oplevelse. Lakridsmanden er historien om seks magiske lykkeposer som hver især indeholder et lakridsstykke. De har forskellige former; arme, ben, et hoved – mon stykkerne kan samlet til et mennske? Et monster? Og hvem finder stykkerne? Det som egentlig gør mig interesseret i bogen er, at det er et læringsmiddel – og som kommende folkeskolelærer finder jeg det utrolig relevant også.

 

Skrøbelige skønhed af Amy Harmon er modtaget som gave fra forlaget. Hidden Figures af Margot Lee Shetterly og Lakridsmanden af Louis Jensen er anmeldereksemplarer fra de respektive forlag. 

2 Replies to “Nyt på reolen #5, gavekort, udsalg og søde forlag”

  1. Sikke dog et bredt og skønt udvalg!

    1. Det er lidt mig i en nøddeskal. Min smag er over det hele!

Skriv et svar

CommentLuv badge