Nyt på reolen #3, blogger event, billige fund og Harry Potter!

Jeg har virkelig haft lyst til at lave blog indlæg de sidste par dage og da jeg manglede lidt adspredelse fra alle anmeldelserne tænkte jeg ‘nyt på reolen’! For jeg har muligvis anskaffet lidt for mange bøger på det sidste.

Som de fleste andre bogbloggere elsker jeg at købe, eller anskaffe, nye bøger. Problemet er dog at uanset hvor mange bøger jeg donerer til genbrugsbutikker, bytter til nye bøger eller giver væk, så forbliver antallet altså det samme. Jeg vil dog prøve at fokusere på mine egne bøger noget mere nu hvor jeg starter i skole, for det er tit dem jeg nyder mest.

Lad os starte med min nyeste samling: Ali Smith!

Ali Smith

Jeg havde ikke hørt om Ali Smith før Lauren fra Reads and Daydreams på booktube omtalte hende i utrolig mange videoer. Jeg blev meget interesseret i hendes værker og en gylden mulighed bød sig da jeg fik et nyhedsbrev fra Tiderne Skifter! De udgav nemlig hendes novellesamling Den første person og andre historier og jeg kunne få et eksemplar til anmeldelse. Jeg har allerede læst den og er igang med at skrive anmeldelsen – bogen er dog allerede på gaden!

Et par dage efter at jeg havde sagt ja til et eksemplar af novellesamlingen var jeg i bogormen – som jeg utrolig tit er – og der fandt jeg så to andre af hendes værker. Nemlig The Accidental og There but for the som nok er den mest tilfældige titel jeg nogensinde er stødt på. There but for the lyder som en utrolig komisk roman om en fremmed mand der er med til et middagsselskab og beslutter sig for at låse sig inde på soveværelset og ikke kommer ud før lidt over et år efter.
How to be both var på tilbud på Book Depository så den røg ned i kurven! Det er en historie i to dele – den ene del foregår i 1460 og den anden i 1960. Der er også lavet to udgaver af denne bog – og ingen ved hvilken en de får – enten får man fortællingen fra 1400-tallet først og derefter den fra 1960 ellers så får man først den fra 1960 og derefter 1460. Hvilken en du læser først har vist stor indflydelse på din læsning

Billede 17-08-2016 12.30.08

Flere billige bøger, denne gang i thriller/krimi genren! Som i kan se var jeg forbi Arnold Busck og fandt en bog i deres byttebogs-afdeling. Den er i perfekt stand, er en af bøgerne bag Bones – en tv-serie som jeg elsker – og så er det vist et anmeldereksemplar fra 1997! Jeg glæder mig virkelig til at læse den.

En anden bog som jeg virkelig ser frem til, og nævnte i The Summer Lovin’ Book Tag, er The Point of Rescue af Sophie Hannah. Den skulle eftersigende være 3. del i en serie, men jeg håber at det er en serie med bøger som kan læses uafhængigt af hinanden. Jeg giver den i hvert fald et skud! En kvinde tager afsted på forretningsrejse, det er i hvert fald hvad familien tror da selvsamme rejse faktisk er aflyst, og på sin rejse møder hun en mand. Et år efter hører hun hans navn i fjernsynet, alle oplysninger stemmer bortset fra at manden på skærmen ikke er manden hun mødte og at hans kone og datter er døde. Uuuh.

Som den sidste bog i denne genre har jeg Dødens jagt af Joe Hill som bliver min første Joe Hill bog! Jeg har hørt meget om Horns og lidt om NOS4A2 ment intet om Dødens jagt så jeg ser frem til en læsning uden fordomme eller forventninger! Den lyder dog meget.. underlig? En midaldrende musiker får muligheden for at købe et spøgelse og så går det vist galt.

Billede 17-08-2016 12.32.35

De sidste af de billige fund byder på lidt forskellige genrer. Jeg har hørt så utrolig meget om My Sister’s Keeper men aldrig hvad den faktisk handlede om. Der var et par forskellige eksemplarer i bogormen så jeg tænkte at jeg lige ville læse bagsideteksten og WOW! Anna er født for at hjælpe hendes søster med at bekæmpe leukæmi gennem blodstranfusioner, operationer og hvad hun nu kan hjælpe med. Det minder mig om en bog jeg læste da jeg var yngre hvor et par havde fået 3 døtre, måske flere, fordi de blev ved med at blive syge eller sådan noget. Jeg husker klart og tydeligt at hovedpersonen fandt et album med en masse billeder af hende selv, tror hun, der er taget steder hvor hun aldrig har været. My Sister’s Keeper lyder som en bog der vil fremkalde en masse følelser og det er jeg med på!

The House at Riverton af Kate Morton er en bog som jeg har overvejet at købe hver eneste gang jeg har været i bogormen de sidste 2-3 måneder. Det er ikke tit at jeg er imponeret over historisk fiktion, men interessen løb af med mig denne gang. Der står også at den er perfekt for fans af Downton Abbey – og det er jeg i den grad!

Jeg besluttede mig for at købe The Iron King (The Iron Fey, #1) af Julie Kagawa da jeg ejer de sidste 3 i serien allerede. Der var også en lille fugl der fortalte mig at Julie Kagawa muligvis kommer til Danmark snart! Jeg var ikke helt vild med Dragerne men efter at være så vild med A Court of Thorns and Roses serien af Sarah J. Maas tager jeg hver eneste bog om ‘fae’ eller feer og giver et skud!

Oxen

I forhold til at jeg netop har skrevet om blogger eventet med Jens Henrik Jensen er De frosne flammer selvfølgelig en ny tilføjelse til reolen. De to forgængere; De hængte hunde og De mørke mænd er dog også nye tilføjelser da jeg faldt over dem i Bilka søndagen inden eventet! På nuværende tidspunkt har jeg færdiglæst De mørke mænd og er godt igang med De frosne flammer så der, forhåbentlig, kan være en anmeldelse af trilogien klar til udgivelsen af De frosne flammer d. 26 august!

Billede 17-08-2016 12.33.08

Så er vi efterhånden ved at være ved vejs ende!
Tiderne Skifter sendte mig endnu en novellesamling; Ligesom livet af Lorrie Moore – som skulle være en fænomenal novelleforfatter. Jeg har kun læst 1.5 novelle indtil videre og jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal synes endnu. Jeg ser dog frem til at læse flere og jeg håber at jeg kan have en anmeldelse klar til jer snarest!

Billede 17-08-2016 12.31.51

Selvfølgelig har jeg også fået hænderne i den nye Harry Potter bog! Jeg kommer dog ikke til at læse den lige nu og her da jeg gerne vil have genlæst de sidste 3 bøger inden jeg hopper ind i The Cursed Child.

Hvilke bøger har i tilføjet på jeres reol for nyligt?

 

Den første person og andre historier af Ali Smith samt Ligesom livet af Lorrie Moore er anmeldereksemplarer som er tilsendt fra Tiderne skifter, Gyldendal. De frosne flammer (Niels Oxen, #3) er modtaget til anmeldelse fra Politikens forlag. 

5 Replies to “Nyt på reolen #3, blogger event, billige fund og Harry Potter!”

 1. Den seneste bog, som jeg har købt, må også være “The Cursed Child” 🙂

  1. Hej Rikke!
   Jeg glæder mig så meget til at læse den! Har du læst den endnu eller hvad er din plan? 🙂

 2. Er spændt på at høre, hvad du synes om den nye Harry Potter! God idé at genlæse de andre 🙂

  1. Jeg tænkte at jeg ville have den fulde oplevelse og en undskyldning for at genlæse et par Harry Potter bøger… Har du læst den eller har du planer om det?
   Happy reading 🙂

   1. Jeg har læst den – blev desværre skuffet :-/

Skriv et svar

CommentLuv badge