Nastily Exhausting Wizard Tests (N.E.W.T.s) Read-a-thon

*Reklame*: Indeholder gaver eller anmeldereksemplarer, disse er markeret.

I størstedelen af juli deltog jeg i Ordinary Wizarding Levels (O.W.L.s) som var et læsemaraton med Harry Potter tema og denne er meget lignende. Jeg har et langt indlæg om O.W.L.s så den vil kun kort blive dækket her. Begge læsemaratons er kreeret og afholdt af G fra Book Roast og det er hendes grading sheet man kan se på det ovenstående billede. Hun er nok en af de største Harry Potter fans jeg kender og jeg synes det er en helt fantastisk idé med de to læsemaratons. 

N.E.W.T.s er viderebygningen til O.W.L.s. Maratonet bestod af 36 udfordringer fordelt i 12 fag (de samme fag som O.W.L.s)

 • Ancient runes
 • Arithmancy
 • Astronomy
 • Care of Magical Creatues
 • Charms
 • Defense Against the Dark Arts
 • Divination
 • Herbology
 • History of Magic
 • Muggle studies
 • Potions 
 • Transfiguration

For at deltage i N.E.W.T.s skulle du have deltaget i O.W.L.s og det var kun muligt at læse de fag som du havde bestået i O.W.L.s – hvis jeg ikke havde læst en bog til Potions i mine O.W.L.s kunne jeg ikke læse Potions i N.E.W.T.s osv. Næste udfordring var at hvor der til O.W.L.s var én udfordring per fag nu var tre per fag – en til ‘Acceptable’, en til ‘Exceeded expectations’ og en til ‘Outstanding’. Du skulle derfor læse 3 bøger til det samme fag for at få Outstanding eller to for Exceeded expectations. I kan læse eller se mere om det gennem linket her, og hvis i vil se alle udfordringerne findes de her

Jeg bestod hvert eneste fag i mine O.W.L.s – hvilket min kæreste også gjorde – og jeg havde derfor frit valg på alle hylder. Jeg havde lavet et spreadsheet hvor jeg havde fundet en bog til nogenlunde hver eneste udfordring så jeg nemt kunne læse bøger til de forskellige udfordringer frem for at bruge tid på at lede efter bøger der passede. 

Med al den forberedelse og i forhold til at jeg var færdig før tid med mine O.W.L.s sammen med at jeg selvfølgelig havde fri i to uger under N.E.W.T.s og generelt kortere vagter skulle man tro at jeg fik læst en hel del. Det gjorde jeg desværre ikke. Jeg nåede knap nok ind i læsemaratonet – som jeg startede før tid da jeg skulle starte på studie og ikke ville have de overlappede – før læsetørken ramte mig. Jeg startede den 26. juli og d. 1 august færdiglæste jeg min 6. bog til N.E.W.T.s og så fik jeg ikke læst igen før sidste uge. Så en pause på to uger. Jeg endte med at læse i alt 9 bøger til N.E.W.T.s men 3 af dem var under eller lige omkring 100 sider og jeg føler derfor at de knap nok tæller. De 9 bøger jeg fik læst er dog; 

Printable fra Creating & Co


 • Arithmancy – (A) mindst 300 sider: Beautiful Bastard (Beautiful Bastard, #1) af Christina Lauren
 • Care of Magical Creatures – (A) dyr på omslaget: Forest of a Thousand Lanters (Rise of the Empress, #1) af Julie C. Dao
 • Charms – (A) inkluderer magi: Tessia (Magikerens lærling, #1) af Trudi Canavan
 • Charms – (E) charmeret af omslaget: **An Enchantment of Ravens af Margaret Rogerson
 • Charms – (O) en bog du tror vil efterlade et mærke: Stalking Jack the Ripper (Stalking Jack the Ripper, #1) af Kerri Maniscalco
 • Herbology – (A) grønt omslag: A Midsummer Night’s Dream af William Shakespeare
 • Muggle studies – (E) biografi: Flush af Virginia Woolf
 • Potions – (A) farve i titlen: The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman
 • Transfiguration – (A) gråt omslag: Asking for it af Louise O’Neill

**gave modtaget fra Plusbog

Jeg bestod derfor 5 fag, fik Outstanding i et enkelt og Muggle studies har jeg bare læst en bog til. Jeg nåede ikke at få læst en bog som passede til den første udfordring, så den er der desværre bare. Teknisk set kunne jeg godt rykke den til Care of Magical Creatures (E) som blot er en bog under 160 sider, men jeg havde sagt til mig selv at når først de var læst og jeg havde valgt kategori og krydset den af kunne jeg ikke rykke dem længere. 

Jeg synes, som sagt, at idéen med de to læsemaratons er fantastisk, men da vi valgte at tage dem lige i rap (oprindelig var O.W.L.s i april) resulterede det i en læsetørke. Tilføj det til at jeg er perfektionistisk og derfor havde svært ved ikke at kunne læse 36 bøger og derved få outstanding i alt havde jeg endnu sværere ved at komme i gang igen. Næste år skal jeg muligvis vælge mine prioriteter ud og være bedre til at finde bøger jeg decideret har lyst til at læse. Der var alt for mange 3 stjerners bøger eller under på listen og de to 4 stjerners bøger der er, var bøger jeg læste ud af det blå. 

Det blev dog til 9 bøger med i alt 2.174 sider, så i gennemsnit 241 sider pr. bog hvilket er lige i underkanten hvis i spørger mig. Vi har dog planer om at deltage i begge læsemaratons igen næste år – dog med tid imellem – så vi må tage revanche der. 

Skriv et svar

CommentLuv badge