MyldreBibelen

Eksemplar modtaget fra Novia.dk til anmeldelse.

Myldrebibelen er en udgave af Bibelen, som er henvendt til et yngre publikum. Vi får otte illustrerede bibelhistorier som kort er genfortalt samt et par opgaver hvor man skal finde mariehøner, pandaer, hunde, bier m.m. Jeg har længe været interesseret i MyldreBibelen da den virker som et fantastisk middel i undervisningen når det kommer til de helt små klasser. Jeg ville dog ønske at der var flere bibelhistorier end blot de 8, for der er ikke meget stof i bogen når det kommer til stykket.

Det skal siges at jeg har planer om at bruge bogen i min undervisning når jeg kommer så langt, for jeg synes stadig den kunne være interessant at bruge i de små klasser. Jeg kan dog ikke komme udenom at jeg er en smule skuffet over mængden af historier i bogen og længden af dem. Den er proppet med de fineste illustrationer af Esben Hanefelt Kristensen og jeg elsker at historierne er akkompagneret af små opgaver der skal løses, jeg ville bare gerne have mere indhold for at maksimere udbyttet.

De otte små bibelhistorier bogen indeholder er;

  • Skabelsen
  • Noas ark
  • Babelstårnet
  • Moses
  • Jesu fødsel
  • Jesu dåb
  • Lignelsen om hyrden og fåret
  • Påsken

Som i kan se på billedet er det ikke en større gennemgang af teksterne men snarere et resumé. I min optik vil MyldreBibelen være en fin tilføjelse når man gennemgår teksterne, men den kan ikke stå alene.

Hvis man ikke tænker til undervisningsbrug kan jeg uden tvivl se små børn elske at gå igennem den sammen med deres forældre og finde de gemte dyr blandt illustrationerne. Jeg tænker dog stadig at en egentlig børnebibel er bedre hvis man tænker teksterne, men illustrationerne og opgaverne er uden tvivl det der gør MyldreBibelen så speciel.

Alt i alt er jeg undervældet af teksterne men overvældet og imponeret af det arbejde der er lagt i illustrationerne og de tilhørende opgaver. Hvorvidt jeg anbefaler den er meget op til hvordan man har tænkt sig at bruge den. Det er dog ikke til at komme udenom at det er en utrolig fin bog.

 

MyldreBibelen af Lisbeth Elkjær Øland, illustreret af Esben Hanefelt Kristensen. Udgivet i 2015 af Dansk Bibelselskab. Modtaget til anmeldelse fra Novia.dk

Skriv et svar

CommentLuv badge