My Favorite Planner – Bullet Journal fra Aronsen

*Reklame. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Jeg anmeldte for nyligt *My Favorite Planner fra forlaget Aronsen og nu er det tid til at anmelde deres Bullet Journal. Jeg modtog dem samme dag og har nydt at bruge dem hver især, kalenderen til de daglige, personlige ærinder og min Bullet Journal til blog og bøger – præcis samme setup som jeg har haft i lang tid mellem to helt almindelige bullet journals. Min Bullet Journal har samme størrelse som *My Favorite Planner og er dermed en smule større og bredere end A5.

Kalender over udgivelser og events samt en mindre oversigt over udgivelser jeg ser frem til.


Bullet Journal har dog ikke den sædvanlige afstand mellem prikkerne – for som en standard bullet journal har den prikker, et index, en side til ‘keys’ og sidetal. Jeg er vant til at bruge en lineal til at måle op da jeg ofte sætter sider op for en hel måned af gangen og gerne vil være sikker på at jeg afmåler de rigtige linjer. I stedet for 0,5 cm mellem prikkerne er der i denne omtrent 0,4 cm mellem prikkerne og det kan have en ulempe når man skal måle op – en halv centimeter er nemlig nem at måle op med og det er det jeg har været vant til de sidste 3 år. Jeg synes ikke det gør noget for min skrift da jeg skriver småt naturligt i min bullet journal og det på det niveau kun drejer sig om en millimeter. Det har dog en stor effekt når man skal måle op.
Prikkerne udfylder heller ikke hele siden, der er efterladt 1 cm i siderne og omkring 1,5 cm i top og bund. For mit vedkommende har jeg det fint med det da jeg synes det hjælper med at få siderne og opsætningen til at se rigtig fin ud fordi der er de margener.

Spread med igangværende serier og ulæste bøger på reolen


Jeg værdsætter dog at de har sat sidetal ind, for det er ikke alle bullet journals som har sidetal eller index. Index og keys er dog ikke noget jeg som sådan bruger, så det kan jeg ikke sige noget om, jeg synes dog det er rigtig fint at det er inkluderet.

Et par sider dedikeret til kontakter ved forlag o.a.


Siderne er fint tykke, præcis som i *My Favorite Planner og er lige så hvide – hvilket jeg virkelig er glad for. Dog er ryggen endnu en gang syet på en måde hvor at den ikke kan ligge åbent på bordet uden hjælp og det komplicerer tingene end del. Denne er en del tyndere end *My Favorite Planner men stadig med hele 230 sider. Jeg har brugt Bullet Journal som en reading journal og jeg har forsøgt at være mere kreativ samt tage noter til anmeldelser i den og selvom jeg virkelig har nydt det har det været en smule bøvlet både med og uden binder clips til at hjælpe med at holde den åben.

En decideret reading journal spread

For at opsummere:

Det positive

  • Fine, tykke hvide sider med sidetal
  • Rart farvetema med det lyserøde stof omslag (lidt mere lyserødt end *My Favorite Planner) og grå prikker indeni med en accent af lyserød hist og her
  • Index, sidetal, keys-side og bogmærke
  • 230 sider


Det negative

  • Kan ikke ligge fladt på bordet uden binderclips
  • 0,4 cm afstand i stedet for 0,5 cm


Jeg knuselsker at bruge Aronsens Bullet Journal selvom jeg virkelig har haft mine problemer med afstanden mellem prikkerne og at den ikke kan ligge fladt. Endnu en gang er der ikke mange kritikpunkter men det er stadig punkter som har haft stor indflydelse på min oplevelse med den. Jeg har dog tænkt mig at fortsætte med at bruge den og håbe at ryggen giver sig lidt som den bliver brugt, men indtil videre har den kun givet sig meget, meget lidt – hvilket også er et tegn på kvalitet. Alt i alt en rigtig fin bullet journal, og hvis man kan leve med at den ikke kan ligge fladt og de 4 millimeter istedet for 5 mellem prikkerne kan den være den perfekte bullet journal for dig. For mig er den nok så tæt på perfekt som det kan lade sig gøre hvis de problemer jeg har blev ordnet for det er en virkelig fin bullet journal.

Et lille kig i Aronsens Bullet Journal uden mine skriverier

Skriv et svar

CommentLuv badge