Musicarma af Claus Behrens

Da jeg hørte om Musicarma vidste jeg at jeg måtte have fat i bogen og musikken dertil. Jeg ved at målgruppen egentlig er børn i alderen 0-6 år, men jeg har altid været glad for musicure så jeg ville se hvad Musicarma var for en sag. Det viser sig at musikken er en del af den danske sangskat og kulturarv, hvilket blot gør det mere betydningsfuldt. De regulære musicure sange ville muligvis kede børn eller i hvert fald ikke optage dem nær så godt som sangene i Musicarma. En del af stykkerne ligner salmer men de er mere rytmiske og mere interessante end de samler man kender.

Stykkerne kan bruges forskelligt; man kan lytte til det mens man farvelægger, til at falde i søvn til, som stemningsmusik og meget mere. Det er egentlig kun fantasien der sætter grænser her, så længe det altså virker på børnene – og det kan kræve lidt tilvænning.

Jeg kan uden tvivl forestille mig at en masse børn ville have glæde af Musicarma og mindfulness generelt. Jeg tror på virkningen og undersøgelser og forskning bakker op om dette. Der er endda diagrammer og lidt om nogle undersøgelser og evidens for at det virker inkluderet i bogen. Jeg elsker at det er inkluderet, for hvis man er lidt skeptisk så har man da noget at læne sig op ad.

Ud over at Musicarma kommer med en cd – som jo faktisk hele pointen bag bogen – så er der også gjort meget ud af indholdet. Forsatserne er prydet med nogle fine illustrationer som i den grad appellerer til børn.

Derudover er bogen inddelt efter de forskellige musikstykke – som hver især også har fine illustrationer tilknyttet. Hvert stykke har et tilhørende vers, øvelse og aktivitet som man kan lave med børnene.

Jeg var egentlig interesseret i Musicarma fordi jeg selv har prøvet musicure på egen krop og ved at det virker, derudover studerer jeg også til folkeskolelærer og jeg kunne godt finde på at bruge Musicarma og mindfulness i min undervisning når jeg endelig kommer så langt.

Nu er planen at bogen og musikken skal på lån rundt omkring i min familie så flere kan have glæde af det!

 

Musicarma af Claus Behrens, illustreret af Tatiana Tanasá, musik af Trio Before og tekst af Lotte Salling. Udgivet d. 23. februar 2017 med støtte fra Kulturudviklingspuljen, Aarhus. 
Køb bogen bl.a. bogen på saxo og plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge