Mitose af Brandon Sanderson

Trilogien, Fortropperne, som Mitose er en del af, finder sted ude i fremtiden hvor visse mennesker er blevet episke og har fået tildelt forskellige kræfter. De har hver især deres styrker og svagheder. Twistet er dog, at det er de episke der er skurkene og ikke heltene.
Mitose er en novelle som finder sted mellem Stålhjerte og Ildkamp og er ikke nødvendig at læse for at forstå historien. Det er derfor blot en lille ekstra historie som man kan læse hvis man er interesseret i at høre om den episke kaldet Mitose og se hvordan Newcago ser ud, efter Stålhjertes død.

Hvad jeg finder meget spøjst er, at Mie, som har oversat StålhjerteIldkamp og Kalamit, ikke har oversat Mitose. Jeg læste Mitose samme dag som jeg havde færdiglæst Mitose og jeg var ikke i tvivl om at det ikke var den samme oversætter som før. Jeg synes det er ærgerligt at det ikke er den samme oversætter som har sat med alt fra Fortropperne.

Mitose har en meget kort spændingsvidde på blot et par timer og den finder sted kort efter at David og fortropperne har dræbt Stålhjerte. David kaldes nu Ståldræberen og folk strømmer lige så stille til Newcago for at begynde deres liv igen. Nu hvor Stålhjerte er væk prøver andre episke dog at vinde byen og Mitose er så en af dem.
Jeg elsker når forfattere tager sig den ekstra tid og skriver noveller som foregår mellem deres bøger. Det er ikke nødvendigt at læse dem, men man får altid noget ekstra viden af det og i og med at Mitose er nævnt flere gange i Ildkamp var jeg glad for at jeg kendte historien om ham.

Novellen er blot 50 sider lang, så det er selvfølgelig begrænset hvor meget der egentlig kan stå på de sider. Det er dog en god overgang til Ildkamp, da den direkte lægger op til den følgende historie. Hvis i kan få fingrene i den, så læs den mellem bøgerne, men det er, som sagt, ikke nødvendigt at læse den for at få den fulde historie.

 

Mitose (Fortropperne, #1.5) af Brandon Sanderson. Udgivet af DreamLitt i 2016. Modtaget som gave fra forlaget. Orig. titel; Mitosis (Reckoners, #1.5). Orig. udgivet i 2013. 53 sider. 4 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge