Mine hemmeligheder af Sophie Kinsella

Mine hemmeligheder er en bog som længe har samlet støv på min reol og som jeg aldrig rigtig har haft lyst til at læse. Den røg dog med i kurven da jeg samlede Kinsellas Shopaholic serie, da jeg kun så hendes navn på omslaget. Kæresten udvalgte den dog til en omgang Book Taste Testing, og efter at have slugt første kapitel havde jeg ikke lyst til at stoppe igen. Den overraskede mig på mange måder, og anbefales nu vidt og bredt hvis man har brug for en god, let og sjov roman!

Mine hemmeligheder møder vi Emma som under voldsom turbulens i et fly fortæller alle sine hemmeligheder til manden ved siden af hende. Det viser sig derefter at manden er den øverste direktør i firmaet hun arbejder for. Ups.

Jeg grinede og græmmede mig under hele bogen. Det er ikke en vigtig roman eller en bog man absolut skal læse, men den er nu god alligevel. Jeg nød at lære Emma at kende og den fik mig da også til at tænke over alle mine hemmeligheder, ikke at jeg har mange, men når man får Emmas definition af hemmeligheder, så har alle nok en del i skuffen. Det er dog helt normalt at have små hemmeligheder, nogle af dem tænker man nok ikke engang over at man har.

Selvfølgelig slipper man ikke for kærlighedshistorien mellem Emma og direktøren. Dog har Emma en kæreste da de mødes og et godt stykke tid efter. Man ved selvfølgelig at Connor, kæresten, ikke kommer til at holde. Han er ærlig talt ikke god nok til Emma – enhver der taler ned til sin kæreste eller værre, er simpelthen ikke god nok. Direktøren, Jack, er hun dog heller ikke helt heldig med i starten. Han prøver dog. Han tror at han kender hende ud og ind fordi han har hørt hendes hemmeligheder, men Emma giver op og ender med at sige, eller råbe, at han ikke kender hende bare fordi han kender hendes hemmeligheder – og det er jo rigtigt. Efter at de er kommet over humplen er det en fryd at se de to, for Jack behandler hende godt.

Det er ikke en bog jeg kommer til at genlæse, det tror jeg i hvert fald ikke. Det er dog en bog jeg kommer til at tænke tilbage på med et smil på læben for den var så forbløffende sjov. At den så også er relativt pinligt på visse tidspunkter gør det bare endnu bedre. Emma er nemlig en helt speciel karakter som vi nok godt kunne lære noget af. Hun udvikler sig til denne stærke kvinde undervejs, og til slut er hun fuldstændig ligeglad med at verden nu kender hendes hemmeligheder – for er det virkelig så slemt? Hun er ret sej når det kommer til stykket og jeg ville ønske at jeg havde lidt af hendes mod engang imellem.

Hvis du er i humør til en let og luftig bog som både får dig til at smile, grine, græde, dåne og græmme dig, så er Mine hemmeligheder præcis hvad du leder efter.

 

Mine hemmeligheder af Sophie Kinsella. Udgivet af Lindhardt & Ringhof i 2005. Købt i Bogormen. Orig. titel; Can You Keep a Secret. Orig. udgivet i 2003. 362 sider. 4 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge