Min læseliste til camping

Jeg tager med kæresten og svigerfamilien på en uges camping fra og med i dag. Vi skal til Fyn og være i en uge, og jeg skal selvfølgelig have bøger med i den anledning. For at være sikker på at jeg kan lide de bøger jeg tager med, og virkelig har lyst til at læse dem, har jeg valgt at lave en Book Taste Testing. Det foregår egentlig ligesom vinsmagning; man udvælger nogle bøger fra reolen, læser derefter lidt i hver bog – personligt læser jeg mindst 1 kapitel – og man udvælger sig derefter de bøger man har mest lyst til at læse. Det er en fin måde at få støvet nogle af bøgerne af samt at komme afsted med bøger man virkelig har lyst til at læse. Jeg har også brugt denne metode til læsemaraton og det fungerede bedre end hvad jeg havde turdet håbe på.

I denne omgang har jeg udvalgt 3 bøger, kæresten har derefter udvalgt 3 samt udskiftet den ene til en bog jeg overvejede at tilføjede til stakken, så nu sidder jeg med 6 bøger hvoraf der skal udvælges 3.

 

The Thirteenth Tale af Diane Setterfield

En bog jeg længe har haft lyst til at læse men aldrig har fået læst. Jeg fandt bogen i bogormen til 25 kr. for et par uger siden og jeg har allerede overvejet at læse den flere gange. Den begynder med et fantastisk citat for derefter at påbegynde historien. Vores fortæller, Margeret Lea, modtager et brev fra forfatteren Vida Winter. Hun er endelig parat til at fortælle sin historie, sandheden. Margeret har dog aldrig haft kontakt med hende, eller læst en af hendes mange bøger – så hvorfor lige hende?
Jeg er stadig interesseret i historien og har uden tvivl lyst til at læse videre. Margeret arbejder i en boghandel, hun elsker at læse og der er fine citater. Efter blot 12 sider vil jeg have mere.

 

The Road af Cormac McCarthy

Efter knap 10 sider har jeg fået nok. Opsætningen er rigtig, rigtig, mange paragraffer og jeg kan simpelthen ikke overskue det – skrivestilen er heller ikke mig. The Road vandt Pulitzer prisen tilbage i 2007 og jeg har hørt ret delte meninger om den. Historien skal nok være fin, men jeg har ikke tænkt mig at presse mig igennem den. Bogen omhandler en mand og hans søn som går igennem et brændt Amerika for at nå kysten. Nu er spørgsmålet bare om den skal have en chance senere eller om jeg skal give den væk.

 

Mine hemmeligheder af Sophie Kinsella

Det var straks bedre! Jeg havde egentlig forventet at den ville være ret ‘meh’, men jeg har rent faktisk lyst til at læse videre. Vi møder Emma som er marketingsassistent og ret fraværende til et møde. Hun kender ikke 90% af de ord der bliver slynget ud og nu er hun ved at miste den skudsikre aftale som hun bare skulle få i hus. På flyet, som hun nu efter første kapitel er på, fortæller hun vist alle sine hemmeligheder til en meget flot mand ved siden af hende som vil vise sig at være firmaets øverste direktør. Jeg har uden tvivl lyst til at læse videre, men om det bliver nu kommer an på de sidste 3 bøger.

 

Me Before You af Jojo Moyes

Jeg har i lang tid haft lyst til at læse og se Me Before You. Desværre er jeg blevet spoilet for slutningen, så jeg ved at jeg nok kommer til at være meget følelsesladet – måske er det nemmere at læse den når man ikke er sammen med hele svigerfamilien? Bogen har dog allerede fanget mig; jeg har lyst til at lære Louisa/Lou bedre at kende og se hvor hendes historie fører hen – selvom jeg egentlig godt ved det.

 

Outlander af Diana Gabaldon

Efter knap 20 sider har jeg mistet koncentrationen 5 gange. Jeg har en forventning om at man skal læse en 100-200 sider før man er helt opslugt af bogen, og med 2 små piger rendende rundt tror jeg ikke jeg får lov til egentlig at læse i længere perioder. Jeg tænker derfor at Outlander må vente på hylden til et andet tidspunkt – for læses skal den da!

 

Guder og uhyrer af Laini Taylor

Nu har jeg læst lidt i Guder og uhyrer og som jeg havde på fornemmelsen er jeg ikke klar til at læse den endnu. De to tidligere bøger i trilogien tog mig lang tid at komme ind i og jeg læser dem ret langsomt i forhold til andre bøger. Ligesom Outlander må denne derfor vente hjemme på hylden til en anden gang.

 

 

Læstestakken jeg tager med mig på ferie bliver derfor:

 • The Thirteenth Tale 
 • Mine hemmeligheder
 • Me Before You 

 

5 Replies to “Min læseliste til camping”

 1. Sjov idé! Jeg har læst de to første og den sidste. ‘The Thirteenth Tale’ var ganske udmærket, og jeg kunne også godt lide ‘The Road’. Jeg kan dog godt forstå, at den deler vandene, og jeg er ikke sikker på, at jeg ville have holdt lige så meget af den, hvis ikke jeg havde set filmatiseringen et par år inden. ‘Guder og uhyrer’ var jeg til gengæld temmelig utilfreds med.

  Rigtig god tur 🙂

  1. Det er det uden tvivl, det er dog en af de sjældne som også er sjove at udføre 😉
   ‘The Thirteenth Tale’ var udemærket, præcis som du siger, jeg havde dog forventet mere af den hvis jeg skal være ærlig. Jeg frygter helt at læse ‘Guder og uhyrer’ men det har taget mig en 50-100 sider at komme ind i Laini Taylors bøger indtil videre, så jeg krydser fingre for at jeg nyder den når jeg kommer så langt.

   Et meget forsinket tak herfra

 2. Sikke en skøn ide – det burde jeg prøve engang, da jeg har rigtig mange ulæste bøger på hylderne. Jeg er dog blevet en lille bitte smule bedre til, at læse bøger fra reolen.
  “Me before you” er nu en meget god og rørende roman!
  Jeg håber, at I får en fantastisk og skøn sommerferie 🙂

  1. Hej Karina!
   Jeg elsker at lave Book Taste Testing TBRs, specielt fordi man ikke skal bekymre sig om hvorvidt man nu kommer til at nyde bogen eller ej. Man har jo læst første kapitel og ved at det er en bog man har lyst til at læse. Jeg læser ofte bøgerne hurtigere af den grund, fordi jeg simpelthen ikke kan vente med at læse de næste bøger heller.
   Jeg elskede ‘Me Before You’ og er netop igang med ‘After You’ nu, den er ikke helt så god, men den er nu hyggelig at læse.

   Jeg håber også du får eller har haft en fantastisk sommerferie!

 3. […] da jeg kun så hendes navn på omslaget. Kæresten udvalgte den dog til en omgang Book Taste Testing, og efter at have slugt første kapitel havde jeg ikke lyst til at stoppe igen. Den overraskede mig […]

Skriv et svar

CommentLuv badge