Min historie af Michelle Obama

Min historie af Michelle Obama

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget.

Min historie er Michelle Obamas autobiografi som udkom sent i 2018. Bogen er 450 sider lang og følger Michelles liv fra da hun var barn og til hun blev Michelle Obama, førstedame i hele to perioder. Bogen tog mig et par dage at læse, da den kræver at man slapper af, læser den langsomt og suger alt ind. Min historie er den bedste bog jeg har læst i år, indtil videre, men jeg havde heller ikke forventet andet af Michelle Obama, fantastisk som hun er.Nu synes jeg, det er en af de mest meningsløse ting, en voksen kan spørge et barn om: Hvad vil du være, når du bliver stor? Som om det at blive vokset er noget definitivt. Som om man bliver noget på et tidspunkt, og så slutter det der. 


Jeg har ikke kendt meget til Obama-familien, selvom de uden tvivl er blevet talt om på de sociale medier og andre steder for den sags skyld. Barack Obama fik mig dog til at interessere mig en smule for politik og de seneste par år er jeg blevet ret glad for Michelle Obama også, omend jeg ikke har haft den store kendskab til hvem hun rent faktisk er. Michelle Obama har i lang tid været et feministisk forbillede og jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle læse hendes historie da den udkom.

Siden at Trump blev valgt som præsident har jeg været en del mere interesseret i hele molevitten. Vi har hørt om så mange kendte som måske stiller op eller burde stille op (ifølge visse grupper af mennesker) og mit personlige valg har været Michelle Obama fordi jeg tror hun ville være helt og aldeles fantastisk som præsident. Jeg var dog ikke forfærdelig langt inde i bogen før jeg fik en god idé om at det ikke er noget hun ønsker, hun var endda modstander af at Barack stillede op.

Min historie er hudløst ærlig og fortæller Michelles side af historien. Hvordan hun er vokset op og hendes unge år, da hun blev mentor for Barack og pludselig blev konfronteret med sine følelser for ham og Baracks passion for at lave en ændring i verden. Hun blev på mange måder hevet med af passionen og man kan mærke hvordan det kunne have gået grueligt galt for dem hvis ikke de havde arbejdet på det. Min historie er ikke bare et pænt billede på hvordan det var at være First Lady, men fortæller også om de tidspunkter hvor det simpelten var for meget, hvor hun følte sig kvalt fordi hun ikke kunne gå udenfor uden postyr og hvor hun var udkørt og udmattet efter de mange baller.Jeg var forsigtig. Jeg holdt mig til det, jeg kendte. Det er svært at sætte ord på det, man sommetider opfanger i æteren, de tavse, grusomme nuancer, der er i det ikke at høre til – de svage signaler, der fortæller en, at man ikke skal risikere noget, at man skal finde sit eget folk og blive, hvor man er.


Michelle Obama er indbegrebet af hvad jeg forstår feminisme som. Hun nægtede at være en pæn pyntefigur og startede en masse initiativer op og havde en masse projekter kørende. Hun er ikke interesseret i politik – omend hun synes det er vigtigt at stemme og sætte sig ind i det – men hun ville gøre hvad hun kunne udenfor politikken som hun lod Barack tage sig af fordi hun ikke havde nogen interesse i det. Michelle Obama er en af de sejeste kvinder og hendes biografi understøtter kun det faktum.

Jeg kunne fylde indlægget op med citater fra Michelle som er smukke og lærerige og jeg kunne ikke lade være med at annotere en stor del af hendes liv og barndom under min læsning. Størstedelen af bogen er de to perioder i det vide hus og alle valgene op til, men der er også en god portion som bare er Michelles liv og jeg er stadig forbavset over hvor meget jeg kunne se mig selv i hendes personlighed i hendes unge år.I min forblindende iver efter at brillere, i mit behov for at gøre alt perfekt, havde jeg overset tegnene og taget den forkerte vej.


Michelle Obama er fantastisk, længere er den ikke. Hendes autobiografi er også den første bog i 2019 som jeg har givet 5 stjerner, men det overrasker mig virkelig ikke.
Min historie af Michelle Obama. Udgivet i november 2018 af Lindhardt og Ringhof. Modtaget til anmeldelse af forlaget. Orig. titel; Becoming. Orig. udgivet i november 2018. 451 sider. 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge