Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget.

Millionæren fra Singapore er første bog i Crazy Rich Asians-trilogien og er også blevet filmatiseret under samme navn. Serien følger et større persongalleri som bl.a. indeholder nogle ustyrligt rige singaporeanere. Jeg nød bogen over alle forventninger og jeg kan på ingen måde vente til efterfølgeren udkommer i marts.

I denne bog handler det primært om Rachel Chu og Nick Young. Nick er en af de rige singaporeanere, og selvom Nick og Rachel har været sammen i lidt over et år er hun ikke bevidst om det. Nick tager Rachel med til et bryllup i Singapore og hun bliver hovedkuls smidt ind i det miljø som Nick er vokset op i. Bogen følger dog en del andre karakterer, bl.a. Astrid som er Nicks kusine, Eleanor, Nicks mor og Peik Lin, Rachels veninde m.fl. Selvom vi følger en større mængde karakterer og bliver introduceret for endnu flere, synes jeg ikke at de er svære at hitte rede i, når man først er kommet ind i bogen. Man får dog også et par forsimplede stamtræer i begyndelsen af bogen, og det er uden tvivl nødvendigt i begyndelsen.

Jeg har hørt en del om bogen hist og her, senest fra Regan fra Peruse Project, som også var glad for den. Jeg frygtede dog lidt at jeg ikke ville blive særlig glad for den selv – det er lidt mit held med hypede eller kendte bøger – og jeg forventede ikke at give den mere end 3-4 stjerner (hvilket stadig er godt). Efter at have læst de første 50-100 sider var jeg dog fuldstændig fængslet. Når jeg samlede bogen op for at læse et kapitel eller to havde jeg pludselig siddet med den i en times tid, når jeg kiggede på sidetallet for at se hvor langt jeg var kommet opdagede jeg ofte at jeg havde læst 30-40 sider mens jeg følte at jeg kun lige havde åbnet bogen. Hvis jeg havde haft en hel dag fri havde jeg nok endt med at sluge bogen i løbet af 24 timer. Millionæren fra Singapore tog mig virkelig med storm og jeg vil bare have mere. Efterfølgeren er sat til slutningen af marts, men hvis jeg havde den hjemme var jeg gået i gang med det samme – og det sker altså ikke ofte for mig med serier.

Jeg har intet at sammenligne bogen med og jeg har ikke en god forklaring på hvorfor bogen fangede mig, men det gjorde den bare. Jeg tror aldrig jeg har læst en bog med lignende handling eller emne, og jeg er ikke sikker på at jeg har tænkt mig bevidst at finde lignende bøger for jeg tror ærlig talt at det er Kevin Kwan som har gjort noget magisk med historien. Rige mennesker siger mig ikke det store, og drama er ikke noget jeg sædvanligvis har lyst til at læse men i Millionæren fra Singapore er det så gennemført og så godt at jeg ikke kunne slippe historien. Det er uden tvivl en bog man bare skal åbne og lade sig følge med af.

Jeg kunne fortsætte med at fortælle om hvor glad jeg er for bogen i lang tid, men jeg tænker at det bliver alt for meget til sidst, så vi burde nok stoppe den her (så taler jeg kærestens øre af i stedet).

Millionæren fra Singapore er den første fiktionsbog i 2019 som jeg har givet 5 stjerner, og de er virkelig velfortjente, omend jeg ikke kan forklare præcis hvorfor, og det er for mig helt i orden. Mine ratings er baseret på min læseoplevelse og ikke i forhold til nogle faste kriterier, og Millionæren fra Singapore var en fantastisk læseoplevelse.
Millionæren fra Singapore (Crazy Rich Asians, #1) af Kevin Kwan. Udgives af Hr. Ferdinand i dag, d. 19. februar 2018. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Crazy Rich Asians (Crazy Rich Asians, #1). Orig. udgivet i 2013. 472 sider. 5 ud af 5 stjerner.

3 Replies to “Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan”

  1. Åh, den må jeg snart få læst. Har den liggende derhjemme på bogreolen.

  2. […] kinesiske forlovelse er efterfølgeren til *Millionæren fra Singapore eller Crazy Rich Asians som man nok bedre kender den som. Handlingen i denne begynder to år efter […]

  3. […] og sidste bind i trilogien Crazy Rich Asians som jeg virkelig har nydt at læse. Første bind, *Millionæren fra Singapore, udkom på dansk i marts, andet bind, *Den kinesiske forlovelse, i april og denne i maj. Jeg har […]

Skriv et svar

CommentLuv badge