Mid-year book freak out tag + læsestatus

Jeg er netop blevet mindet om at jeg skal gøre status for året indtil videre, og det er heldigvis i godt tid! Sidste år glemte jeg alt om at gøre status og derved alt om mine mål og det skal ikke gerne ske i år.

Sidste år hørte jeg meget sent om MID YEAR BOOK FREAK OUT TAG og da jeg blev ved med at udskyde det var det for sent til sidst. Jeg er dog vild med idéen og i år skal det være!

 

I starten af året satte jeg 9 litterære mål og 4 mål angående blogging og jeg har allerede krydset nogle stykker af listen!
Indtil videre har jeg læst 67 bøger mod mit mål af 100 så jeg er over halvvejs – hvilket er ret så godt. Jeg har også formået at færdiglæse 11 serier mod mit mål af 7-10. Jeg er utrolig dårlig til at få færdiglæst serier, så de sidste par år har jeg sat et mål om at færdiglæse flere serier og i år er første gang jeg har opnået det!
Jeg har også et meget svævende mål om at læse meget mindre YA og jeg ved egentlig ikke hvordan jeg skal se hvordan det går. Sidste år holdte jeg ikke øje med hvor mange bøger jeg læste i de forskellige aldersgrupper. Men jeg har læst 32 YA bøger, 29 voksenbøger, 5 middle grade og 3 new adult.
Et af mine helt store problemer er at genlæse bøger, for jeg får utrolig dårlig samvittighed hver gang. Selvfølgelig genlæser jeg fordi jeg elsker bogen men jeg føler at jeg svigter de ulæste bøger. Derfor havde jeg sat et mål der lød på at genlæse mindst 5 bøger og jeg har kun genlæst 2 indtil videre. Jeg er dog igang med at genlæse både The Happiness Project og A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1)  så det bliver snart til 4!
Et af mine andre store problemer er at læse mine egne bøger! Og det gik ret godt i begyndelsen af året men så gik det lidt galt i april hvor jeg fokuserede på at læse bøger til anmeldelse for at komme til bunds – og så modtog jeg en masse anmeldereksemplarer i maj og ja, så er dette mål gået lidt i glemmebogen. Jeg har dog læst 21 af mine egne bøger ud af de 67 bøger jeg har læst i år.
Kun 3 mål tilbage! Jeg har også et, glemt, mål som lyder på 10 klassikere og det går altså ikke særlig godt. Selvom jeg lige har indset at det går bedre end jeg regnede med! Jeg har læst 5 klassikere i år indtil videre så jeg er egentlig på rette spor. Ikke en dårlig overraskelse! Men jeg burde læse en klassiker snart for det er nok nogle måneder siden at jeg sidst har læst en.
Et af de mål som rent faktisk går utrolig godt er at læse 12 lydbøger. Jeg har haft et par måneder hvor jeg ikke har læst nogen, og andre måneder hvor jeg har læst nogle stykker. Jeg er dog oppe på 7 lydbøger og igang med nr. 8! Jeg er blevet så glad for lydbøger efter jeg fik storytel så det kan klart anbefales.
Til sidst har jeg årlange læseoplevelser som lød på at læse 365 Stories og The Happiness Project i løbet af året. 365 Stories består af 365 historier på hver 365 ord og jeg har opgivet den. Jeg elsker idéen men der var kun nogle få jeg kunne lide. The Happiness Project er også gået lidt i glemmebogen men jeg regner med at starte forfra når vi når juli.

Og det var så status på de litterære mål indtil videre! Jeg har krydset et enkelt mål af og godt på vej med et par andre!

Med hensyn til de blogrelaterede har jeg lavet, eller rettere fundet, et nyt spreadsheet med alle bøger jeg har modtaget til anmeldelse! Det har gjort det hele meget overskueligt og jeg vil råde jer til at bruge det hvis i ikke kan holde styr på det hele. I kan finde det her.
Jeg har også opdateret mit bibliotek på libib.com men jeg har efterhånden glemt alt om det for jeg bruger det ikke rigtig.
Mit anmeldelsesarkiv er også opdateret – jeg har ordnede det i forbindelse med det nye domæne, så nu skal jeg bare ind i vanen igen.
Og til sidst skulle jeg lave en ny blog plan og det har jeg gjort i forbindelse med min bullet journal! Jeg regner med at snakke mere om min bullet journal dedikeret til alt bogligt på et tidspunkt!
Så de blogrelaterede mål går også godt.

 

Jeg var lige ved at glemme udfordringen som min kæreste gav mig; at læse 12 specifikke bøger fra min reol inden året er omme. Bøgerne kan i se på billedet ovenfor og jeg kan allerede erklære nu at jeg fejler totalt! Jeg læste Us af David Nicholls i januar som den første bog, jeg fik ikke læst White Queen af Gwyneth Jones i februar da det ikke var noget for mig og den er nu at finde i genbrug et eller andet sted. Stillidsen af Donna Tartt fik jeg dog læst i marts – selvom jeg ikke var særlig imponeret! Og så har jeg ikke læst noget fra listen siden. Så jeg er nu 3 bøger bagud.

 

 


Mid-year book freak out tag


Og så til tag’en. Jeg vil gøre mit bedste for ikke at nævne de samme bøger igen og igen!

1. Den bedste bog du har læst indtil videre i 2016

Når jeg går igennem min liste af læste bøger er der ikke umiddelbart mange bøger, og i hvert fald ikke én enkelt, som jeg vil betegne som den bedste bog indtil videre. Jeg kan dog nævne et par stykker jeg i særdeleshed har været glad for;
Forbandede kærlighed af Colleen Hoover i new adult genren. Jeg er her stadig af Clélie Avit i voksengenren! What I Know for Sure af Oprah Winfrey i nonfiktion og til sidst Nimona i graphic novels! Hvor intet bryder vinden fortjener dog sin egen kategori, for den er simpelthen fantastisk – måske er den i spidsen, hvem ved?
Det er så de nominerede for årets bog indtil videre 😉

 

2. Den bedste efterfølger du har læst indtil videre i 2016

Umiddelbart har jeg ikke læst nogen efterfølgere som fortjener titlen som den bedste, men jeg har på fornemmelsen at det bliver Under sløret (Ilttyv, #2) af Nicole Boyle Rødtnes når jeg får fingrene i den eller A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #1) af Sarah J. Maas når jeg endelig kommer så langt.
Jeg har dog nydt Viridians blod (Vildheks, #2) af Lene Kaaberbøl og de sidste tre bøger i Skammerserien af Lene Kaaberbøl – hendes Katriona serie skal heller ikke glemmes.

 

3. Ny udgivelse som du ikke har læst endnu

Denne har jeg et meget klart svar til; A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #1) af Sarah J. Maas. A Court of Thorns and Roses var en af de bedste bøger jeg læste sidste år så jeg glæder mig meget til efterfølgeren! Jeg er i gang med at genlæse ACOTAR så jeg kan snart læse ACOMAF!.

 

4. Ny udgivelse du ser mest frem til i den sidste halvdel af året

Den er straks værrere! Jeg ser dog meget frem til Måske en dag af Colleen Hoover som bliver udgivet af Lindhardt & Ringhof i september og Illuminae af Jay Kristoff og Amie Kauffman som bliver udgivet af Politikens forlag i oktober.

 

5. Den største skuffelse

Den første bog jeg tænker på er umiddelbart The School for Good and Evil (The School for Good and Evil, #1) af Soman Chainani. Jeg havde købt bogen kort efter min fødselsdag pga. en fin rabatkupon fra thriftbooks.com for jeg havde længe kigget på den. Den levede dog på ingen måde op til mine forventninger og var hård at komme igennem – og det er altså en middle grade! Jeg er så ked af at jeg ikke kunne lide den for jeg havde forventet at det ville være den bedste bog jeg læste i 2016.

 

6. Den største overraskelse

Over sløret (Ilttyv, #1) af Nicole Boyle Rødtnes fortjener denne titel! Jeg bliver tit skuffet når det kommer til dansk litteratur – specielt ungdomslitteratur – så selvom jeg synes at den lød fantastisk havde jeg ikke særlig store forventninger. Jeg er dog overrasket over hvor glad jeg er for den og nu bliver jeg simpelthen nødt til at få fat i efterfølgeren!

Hvor intet bryder vinden overraskede mig dog også!

 

7. Den bedste nye forfatter (debut eller bare ny for dig)

Jeg vil hylde noget dansk litteratur og sige Leonora Christina Skov. Jeg elskede Hvor intet bryder vinden og jo mere jeg tænker over det, jo mere synes jeg at det er den bedste bog jeg har læst i år indtil videre.

 

8. Nyeste fiktive crush

Garrick Taylor fra Som stjernerne står (Losing It, #1) af Cora Carmack. Vi møder ham på en bar hvor han sidder og læser Shakespeare og så er han alt hvad du kunne ønske dig – hvad er der ikke at falde for?

 

9. Den bedste nye karakter

Altså, jeg kan ikke komme i tanke om andre en Kelsea Raleigh fra Dronningen af Tearling af Erika Johansen. Hun er en utrolig fed karakter og jeg glæder mig til at lære hende bedre at kende i de næste bøger!

 

10. En bog som fik dig til at græde

Jeg græd ikke som sådan, men der var tidspunkter hvor mit syn blev ret sløret under læsningen af Forbandede kærlighed af Colleen Hoover. Jeg måtte decideret holde hænderne over siderne for ikke at læse videre, tage dybe vejrtrækninger for at falde til ro igen og da jeg var færdig med bogen lå jeg bare og krammede den. Så en følelsesladet rutsjetur!

 

11. En bog som gjorde dig glad

Til denne har jeg hele to bøger! 
What I Know for Sure 
af Oprah Winfrey som rørte mig på en måde jeg ikke havde troet muligt. Jeg faldt til ro mens jeg lyttede til hendes stemme og jeg blev mindet om de vigtige ting. Jeg vil kalde den lettelse jeg fik fra bogen for glæde, for jeg er glad for at have læst den.
En anden bog som gjorde mig glad, dog af en anden grund, er Som i et spejl af Lise Lotte Frederiksen. Jeg kunne mærke kærligheden til litteraturen og det gjorde mig umådeligt glad.
Jeg vil dog også nævne Lily Barts hatteforetning som er en novelle skrevet af Fay Weldon. Det er et kærlighedsbrev til litteraturen og jeg elsker den!

 

12. Den bedste filmatisering du så i år

Det var lige før at jeg måtte skrive at jeg ikke havde set nogen filmatiseringer i år – men så kom jeg i tanke om The Jane Austen Book Club som jeg så mens jeg var syg i marts! Bogen er en gammel favorit, selvom jeg ved at jeg er ret alene om min mening, så da jeg endelig fandt filmatiseringen var jeg ret så lykkelig.
Jeg ser normalt ikke film – specielt ikke filmatiseringer – så dette spørgsmål var faktisk ret svært!

 

13. Den bedste anmeldelse du har skrevet i år, efter din mening

Jeg er ret så glad for min anmeldelse af Som i et spejl af Lise Lotte Frederiksen. For på den ene side så læser jeg normalt ikke faglitteratur og på den anden side tror jeg ikke at jeg har anmeldt en faglitterær bog før Som i et spejl – og det var endda en bog jeg elskede!

 

14. Den flotteste bog du har købt, eller modtaget, i år indtil videre

Helt klart Dronningen af Tearling af Erika Johansen! Jeg havde et par andre i tankerne men denne her er altså langt flottere end de andre! Så People’s Press – i vinder årets flotteste bog indtil videre!

 

15. Hvilke bøger skal du have læst inden året er omme?

Jeg er virkelig dårlig til TBRs men jeg skal i hvert fald læse A Court of Mist and Fury – som jeg nævnte før – samt færdiglæse Fifty Shades serien ved at få læst Fri. Jeg vil også meget gerne have læst Den gyldne nøgle af Lene Dybdahl inden Fantasy Festivalen i september!
Ellers er det kun anmeldereksemplarene som jeg virkelig gerne vil have læst inden året er omme.

 

Hvilken bog vil i kåre som årets bedste bog indtil videre? 

Skriv et svar

CommentLuv badge