Mens jeg har hæklet #2

Det har taget mig evigheder at tage mig sammen til at få skrevet indlægget her og jeg krydser fingre for at det ikke tager nær så lang tid for de næste par indlæg. Der er nemlig en eller to mere på vej. I denne omgang viser jeg et par større projekter og et mindre projekt frem, alle ting som jeg nogenlunde bruger dagligt og som jeg er så glad for.

Alle lydbøger er igen lyttet til på Scribd, som jeg stadig stærkt anbefaler. Jeg har skrevet et længere indlæg om Scribd her og så giver de også hver bruger et specielt link man kan give videre til andre. Når folk bruger linket får de 2 mdr. gratis mens man selv får 1 gratis måned, så hvis du bruger mit link får du 2 gratis mdr til Scribd, mod den almindelige måned, og jeg får 1 gratis måned, hvis du er interesseret kan du læse mere her.

Jeg lytter sjældent til lydbøger uden høretelefoner og de sidste par år har jeg brugt et Bluetooth sæt fra Urbanista kaldet ‘Rome‘. Jeg knuselsker mine da de ikke er over-ear og det er heller ikke den type der sidder helt inde i dit øre men snarere som de traditionelle Apple høretelefoner. De er en smule dyre men batteriet er godt, de oplades utrolig hurtigt, og så er de billigere end AirPods. Det giver en helt anden frihed med Bluetooth end ledning for jeg har sjældent lommer og jeg glemmer altid ledningen så den trækker i mine ører og gør ondt. Uden tvivl et såkaldt first world problem, men jeg ville blot anbefale et par gode Bluetooth høretelefoner da jeg selv var i tvivl om hvor jeg skulle begynde. Nu til hæklerierne og dernæst lydbøgerne.

Mit første store projekt og endda med en købt opskrift var et hækleetui for at holde styr på mine hæklenåle og grejet dertil. Det tog mig lidt tid men jeg kom igennem og det blev faktisk ikke så dyrt som frygtet – bomuld er klart noget af det billigste du kan hækle i og da havde jeg kun lavet projekter som krævede et nøgle eller to. Jeg købte også nye hæklenåle dertil, Clover Soft Touch, og det er helt klart min hæklenål! Jeg skal dog have skiftet magnetknappen, som fungerer som lukning, ud på etuiet, da den ikke sidder helt som den skal og jeg har en ny jeg tror fungerer bedre. Opskriften på hækleetuiet kan købes her.

I sommers købte jeg også mine første nøgler velourgarn fra Go Handmade og det er simpelthen sådan en lækker garnkvalitet. Jeg har lavet 6 elastikker af hvert nøgle og jeg bruger dem selv dagligt – der er selvfølgelig lagt en stak til side til gaver, jeg har ikke brug for 12 elastikker. Opskriften på de fine scrunchies kan findes her. Velour er ikke forfærdelig nem at arbejde i men jeg synes det er det værd – hvorvidt jeg har tænkt mig at lave større projekter i velour tvivler jeg på.

Jeg havde egentlig købt en stak nøgler hjem i begyndelsen af sommerferien som skulle blive til en taske til mit hækleri til og fra studiet. I mellemtiden blev jeg fanget af etuiet og jeg endte med at fortryde mit oprindelige valg af farver så jeg gik på jagt igen og fandt den perfekte grønne farve som jeg er så glad for. Mønstret er taget fra hækleetuiet og det er de indvendige lommer også (med ændringer i maskeantal dog). Jeg bruger den dagligt og har mit aktuelle projekt til at ligge deri så det er nemt at tage med frem og tilbage. Jeg kunne ikke finde en vejledning til en oval bund så jeg forsøgte mig frem og det endte med et fint resultat (og jeg har siden fundet ud af at min logik var rigtig). For nyligt satte jeg også nogle D-ringe i siden så den nu kan fungere som en egentlig taske med en kæde i når det blot er den som skal med rundt.

Og lydbøgerne. Der er stadig en del ‘romance’ i denne stak, men der er dog alligevel også lidt andet og det er klart en blandet bunke med ratings. Der er nogle store favoritter, en overraskelse og en bog jeg ikke var så glad for.

Stardust af Neil Gaiman ★★★★
Oplæser: Neil Gaiman

Cover fra Scribd

Både kæresten og jeg lyttede til lydbogen her fordi det var en udfordring i en af vores mange læsemaratons. Det er en af de kortere af slagsen og jeg nød den virkelig, kæresten var dog ikke forfærdelig imponeret. Den foregår i en verden som Gaiman har kreeret og begynder i byen, Wall. På mange måder virker det som et eventyr for voksne, både atmosfære og fortællestil, og jeg anbefaler den helt klart hvis man har brug for en mere finurlig læseoplevelse. Vi følger karakteren Tristan som har lovet sin udkårne at hente den stjerne som netop er faldet fra himlen og vi følger dernæst Tristans rejse til stjernen og tilbage igen. Jeg havde egentlig afskrevet Neil Gaiman efter The Graveyard Book, men han skal da helt klart have en chance eller to mere.

Once Ghosted, Twice Shy (Reluctant Royals, #2.5) af Alyssa Cole ★★★★.5
Oplæser: Karen Chilton

Cover fra Goodreads

Som nævnt i det første Mens jeg har hæklet-indlæg, og som man nok kunne se på valget af bøger var jeg jo blevet en smule opslugt af en serie. Efter at have lyttet til Stardust begyndte de at begrænse mit udvalg af bøger men de to korte romaner i Reluctant Royals serien kunne jeg stadig lytte til. Once Ghosted, Twice Shy følger Prins Thabesos assistent, Likotsi og forklarer en smule af hvad der skete i første bog men finder sted efter anden bog, så hvis man ikke vil spoiles skal de klart læses i den rækkefølge som Goodreads foreslår. Likotsi havde downloadet en dating app da vi mødte hende og var endda også på date. Kort efter blev hun ghosted af Fab og da Likotsi er tilbage i New York finder Fab hende og de falder i snak.

Jeg nød virkelig Likotsi og Fabs historie og der er ikke de store konflikter fordi historien er så kort som den er, hvilket blot gør det så meget bedre. Det er dog en second chance romance samt f/f, og så er det jo selvfølgelig sorte kvinder vi følger, men sådan er alle Alyssa Coles historier – hvilket er fantastisk. Jeg knuselsker serien og har anbefalet den til alle der læser romance eller gerne vil i gang.Can’t Escape Love (Reluctant Royals, #2.6) af Alyssa Cole ★★★★★
Oplæser: Karen Chilton

Cover fra Scribd

Da jeg først nåede denne kortroman ændrede alt sig for den er seriøst fantastisk. Vi følger i denne novella Regina, Portias søster, som sidder i kørestol. Hun har i lang tid brugt nogle videoer som ASMR til at falde i søvn og nu er de blevet taget ned. Hun kontakter Gus som har lavet dem og tilbyder en sum penge for at indtale hans stemme så hun kan få noget søvn. Gus tilbyder i stedet at ringe til hende og snakke med hende og det udvikler sig langsomt til mere. Jeg blev hurtigt bevidst om at det blev 5 stjerner da jeg lyttede til den ud i ét og blev ved med at finde ting jeg kunne lave så jeg kunne fortsætte med at lytte (selv de trælse pligter eller at hæfte ender på 30 bomuldsrondeller). Vitterligt noget af det bedste jeg har lyttet til i år. Historien er fænomenal og så kunne jeg bare ikke få nok. Jeg ville sådan ønske at det var en fuld historie fremfor en kortroman.

Gus er ‘vietnamise-American’ og Regina er sort. Hun sidder som nævnt også i kørestol og Gus har en diagnose. Så vidt jeg ved er alt af Alyssa Cole ‘diverse’ og jeg bliver nødt til at undersøge hvad hun ellers har skrevet for jeg har ikke givet noget i serien under 4 stjerner.A Prince on Paper (Reluctant Royals, #3) af Alyssa Cole ★★★★★
Oplæser: Karen Chilton

Cover fra Scribd

Afslutningen på Reluctant Royals serien blev også slugt ret hurtigt. Jeg kan decideret huske at jeg sad med grundstykket til hækleetuiet da jeg endelig kunne lytte til lige hvad jeg havde lyst til på Scribd og den blev valgt med det samme. A Prince on Paper er Nyas historie, hun er Naledis kusine og vi møder hende første gang i den første bog. Jeg er så glad for at hun har fået sin egen historie og jeg nød den virkelig. Hun er så inderligt god og hun fortjener at få rampelyset og at finde kærligheden. Nya er halvt afhængig af et dating spil hvor skaberne har baseret prinserne på de prinser Nya kender og evt. er vokset op med, så Thabesi er med og det er Johan også (vi møder ham kort i en af de tidligere bøger). Jeg elsker måden Cole har formået at bruge det typiske ‘cheating trope’ uden at der er noget utroskab. Folk tror at Nya er sammen med en anden fordi hun spiller spillet så meget og der bliver der sendt sms’er som ligner noget en kæreste ville skrive. Jeg er i hvert fald vild med hvordan det hele var sat op og det var klart seriens anden 5-stjerners historie.

Nya er selvfølgelig en sort kvinde og kommer fra Afrika, Johan er ikke ligefrem heteroseksuel og så er der også en non-binær karakter med. Jeg fik tårer i øjnene så mange gange undervejs og jeg ved ikke om Reggies eller Nyas historie er min favorit for de er begge fænomenale.Good Night Stories for Rebel Girls 2 ★★★
Oplæsere: Alicia Keys, Ashley Judd, Danai Gurira, Esperanza Spalding, Janeane Garofalo og Phillipa Soo

Cover fra Scribd

Jeg læste Good Night Stories for Rebel Girls sidste år og jeg tænkte at det var tid til at få læst 2’eren. Første bog læste jeg fysisk og denne blev tydeligvis til en lydbog. Jeg nød den i begyndelsen men det blev hurtigt meget af det samme og jeg havde svært ved at skelne historierne fra hinanden. Jeg satte også hastigheden højere op da jeg bare gerne ville blive færdig så jeg kunne komme videre med en anden bog. Jeg knuselskede første bog og nød hver historie og det er muligt at jeg havde haft samme oplevelse med denne hvis jeg havde læst den fysisk fremfor som lydbog. Jeg overvejer stadig om jeg skal få fingrene i den fysiske bog og give den endnu en chance, men umiddelbart venter jeg måske og ser om der kommer en 3’er.

Det var bunken for denne gang. Jeg håber at næste indlæg kommer hurtigere ud da jeg snart giver en anden tjeneste et forsøg.

Skriv et svar

CommentLuv badge