Margrethe – en lille dronning af Louise Rosenkrands

*anmeldereksemplar fra forlaget

Margrethe – en lille dronning er en bog om vores helt egen Dronning Margrethe fortalt i børnehøjde. Bogen er gennemillustreret og skrevet af Louise Rosenkrands som virkelig har gjort en fint stykke arbejde med bogen. Jeg læser og anmelder sjældent børnebøger men denne måtte jeg opleve på nært hold og skrive lidt om. Margrethe – en lille dronning er sådan en fin børnebog som selv jeg, som 22-årig, lærte en masse af og så er jeg bare forelsket i den fine bog. Louise Rosenkrands er simpelthen så dygtig og jeg forstår ikke hvordan jeg først har hørt om hende nu, dette er hendes børnebogsdebut men hun arbejder med vægmalerier, omslag til bøger og magasinillustrationer.


Da det er en børnebog er den selvfølgelig utrolig letlæselig og illustrationerne tager ikke over så man glemmer eller mister teksten. Illustrationerne er jeg ellevild over. Manden snuppede også bogen, læste den igennem og kommenterede på illustrationerne som har noget ‘dansk’ over sig – og jeg er faktisk helt enig med ham selvom jeg ikke ved hvorfor. Jeg har ingen forstand på kunst, illustrationer eller stil så jeg kan ikke udtale mig derom, men de har et meget dansk udtryk og det gør bare det hele så meget bedre.


Bogen indledes med Margrethes fødsel i 1940 da tyske soldater marcherede gennem hovedstaden og hvordan hun blev kaldt Daisy. Den følger derefter hendes liv i grove træk op til hendes tid som dronning. Vi hører om hvordan hun fik to yngre søstre, at tronfølgeloven blev ændret for at hun kunne blive dronning og hvordan hun mødte den franske greve vi kendte som Prins Henrik. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke kender meget til Kongehuset og nogenlunde alt var derfor ny viden for mig. Kæresten kendte til det hele i forvejen men for mig var det en lærerig og hyggelig oplevelse mens det for ham blot var hyggeligt.

Som manden siger, er det en hyggelig lille bog med flotte illustrationer og jeg skal helt klart have den anbefalet til børnefamilier for den skal da pryde enhver bogreol. Jeg er på ingen måde royalist, men det er en del af vores historie og jeg synes derfor at det er vigtigt at have viden om det – på trods at jeg ikke ved det store selv.

Margrethe – en lille dronning er en vidunderlig børnebog om vores helt egen dronning Margrethe og jeg nød hver side. Illustrationerne er dog hvad der adskiller bogen fra så mange andre, for de er simpelthen så fine.
Margrethe – en lille dronning skrevet og illustreret af Louise Rosenkrands. Udgives af Forlaget Grønningen i dag, d. 10. oktober 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 36 sider. 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge