Mareridt og myrekryb 1 af Nick Clausen

Mareridt og myrekryb 1 er en novellesamling som består udelukkende af uhyggelige historier. Der befinder sig hele 7 små noveller i bogen og de er interessante hver og én.

Jeg modtog bogen som en gave fra forlaget under Bogbloggertræf sidste år og jeg var i tvivl om hvorvidt jeg ville få den læst. Jeg havde dog æren af at møde forfatteren, Nick Clausen, så det gav mig et skub til at få den læst. Hvad jeg ikke vidste før jeg gik igang, var at denne samling er ideel til skolebrug. Der er et lix-tal på bagsiden (17) og der står at det er til ‘læs selv fra 12 år’. Jeg har aldrig været glad for at læse bøger som så direkte er til skolebrug. Jeg finder dem tit kedelige eller alt for gennemskuelige og jeg undgår dem derfor.
Det gik først op for mig at bogen egentlig er til skolebrug da jeg indså hvor letlæselig bogen var og da jeg havde læst første novelle – for Nick Clausen har skrevet en lille kommentar til hver eneste novelle. Jeg elskede de små kommentarer og de satte en del tanker igang hos mig og en gang imellem kom der da et lille grin ud af det. Nogle af kommentarerne opfordrer også til genlæsning for at se efter de skjulte hentydninger. Jeg har aldrig læst en novellesamling hvor forfatteren har kommenteret på novellerne og det har, for mig, gjort noget ekstra. Jeg elskede dette indblik ind i hans tanker under skriveprocessen!

Min favorit novelle er uden tvivl den første – selvom de andre også er vældigt interessante. Den hedder Blod på tanden og omhandler Emil som pludselig befinder sig i en hospitalsseng. Der er dog et eller andet der ikke er helt rigtigt og det finder han hurtigt ud af. Jeg elsker den slags historier! En anden historie jeg bed mærke i, var Lyseslukker. Det er den sidste historie i bogen og begynder egentlig med slutningen af historien hvor solen pludselig slukkes i 9 min. Den var så nytænkende! Jeg har aldrig hørt eller læst andre historier som lignede bare det mindste – og det sker ikke særlig tit.
Mareridt og myrekryb 1 inkluderer også historier om en helt speciel fisk, en fyr som har en sygdom der gør at alle fugle hader og angriber ham, en gammel dame som kidnapper børn og et par stykker mere. Hver historie har et overraskende element og er uforglemmelig på hver deres måde.

Under læsningen af disse små historier blev jeg ved med at ærgre mig over at jeg ikke skal være dansklærer, for jeg kan se så mange måder man kan bruge bogen på i undervisningen. Det skal dog ikke afholde mig fra at anbefale den til lærere og elever rundt omkring! Virkelig fin samling!

 

Mareridt og myrekryb 1 af Nick Clausen. Udgivet af Forlaget Facet i 2016. Modtaget som gave fra forlaget til Bogbloggertræf 2016. 232 sider. 3 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på forlagets egen side, saxo eller plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge