Måneden der gik, september

*Reklame* Indeholder anmeldereksemplarer (*)

Vi nærmer os raskt oktober og jeg er i skrivende stund ved at finde ud af hvordan oktober skal se ud i min bullet journal. Året er alt for hurtigt ved at gå på hæld, men i det mindste kan jeg se frem til et årsskifte uden prøver og eksaminer så vidt jeg har forstået. Så det er vel altid noget. 

September har været en utrolig god måned, jeg kom ud af min læsetørke – flere indlæg om det følger – og jeg er endelig begyndt at læse ordentligt igen, Manden og jeg har dog lige købt iPads så det tager måske lidt af læsningen her i starten.

Bøgerne
 • I september fik jeg læst 11 bøger, eller 3314 sider, samt lyttet til en enkelt lydbog på 3-ish timer.
  • 9 bøger af kvindelige forfattere, 3 af mandlige
  • Læste jeg bøger fra 1400-tallet, 1800-tallet eller udgivet de sidste 10-11 år
  • 5 ungdomsbøger, 5 romaner eller ‘voksenbøger’ og 2 billednoveller
  • Læste jeg fantasy, historisk fiktion, realistisk fiktion og nonfiktion – nogenlunde den cocktail jeg plejer at læse
  • 2 bøger fra bogreolen, 6 anmeldereksemplar og 4 biblioteksbøger
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.2 stjerner, det er bedre end sidste måned på 2.5, men indtil jeg havde lyttet lydbogen færdig lå den på 2.8-2.9 for denne måned så det har ikke været helt godt.
 • Købte jeg alt for mange nye bøger. Vi var både i Odense og købe bøger og så var der jo også Fantasyfestivalen i midten af måneden – det har jeg skrevet lidt mere om her. De 4 bøger jeg kom hjem fra Odense med er dog; The Color Purple af Alice Walker, The Island of Dr. Moreau and other stories af H.G. Wells, Collected Ghost Stories af M.R. James og Nevernight (The Nevernight Chronicle, #1) af Jay Kristoff. 
 • Modtog jeg 8 anmeldereksemplarer; Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten som desværre skuffede noget så grumt. Væddermændenes nat (Et varsel om Storm, #1) af Tobias Stenbæk Bro, anmeldelsen kommer på udgivelsesdagen d. 9/10, men indtil da kan i lære lidt mere om Tobias og bogen her. Inden festivalen modtog jeg også Novicen (The Summoner, #1) af Taran Natharu som Forlaget Forår udgav i selvsamme weekend og under festivalen fik jeg følgende bøger med hjem; Inkarnation af Pernille L. Stenby, Ingen sommerfugle i marts af Kaare Lindberg og #moderneeventyr. Her på falderebet modtog jeg også Hader, hader ikke og Mowgli som er to af Carlsens nye billednoveller.
 • Fortsatte jeg læsningen af 2 serier og påbegyndte 3 nye (måske skulle jeg snart få lavet en liste?). Planen er at fortsætte alle nye serier selvom jeg var i tvivl om The Witchlands i begyndelsen. 

Og nu til den mere specifikke oversigt over de bøger jeg fik læst i september; 

 1. *Silhuet af en synder af Leonora Christina Skov ★★★★
 2. *Call Me By Your Name af André Aciman ★
 3. Northanger Abbey af Jane Austen ★★★
 4. How To Be a Medieval Woman af Margery Kempe ★
 5. Truthwitch (The Witchlands, #1) af Susan Dennard ★★★.5
 6. *Ravnenes hvisken 3 (Ravnenes hvisken, #3) af Malene Sølvsten ★★
 7. *Hader, hader ikke af Glenn Ringtved, ill. af Otto Dickmeiss ★★★★
 8. *Mowgli af Sarah Engel, ill. af Cato Thau-Jensen ★★★★
 9. *Væddermændenes nat (Et varsel om Storm, #1) af Tobias Stenbæk Bro ★★★★
 10. (Lydbog) Down Among the Sticks and Bones (Wayward Children, #2) af Seanan McGuire ★★★★.5
 11. Dark Lover (Black Dagger Brotherhood, #1) af J.R. Ward ★★★★
 12. Radio Silence af Alice Oseman ★★★.5

*anmeldereksemplarer fra forlagene og Plusbog

Hver eneste bog bortset fra Down Among the Sticks and Bones er læst på baggrund af indlæg. Anmeldereksemplarerne er tydeligvis læst for at skrive anmeldelser, men jeg i gang med lidt andre indlæg også. Lidt komisk Down Among the Sticks and Bones også er månedens bedste bog. Det var en rigtig fin tilføjelse til serien omend den foregår før første bog i serien – hvis man læser denne som den første vil der dog være spoilers (på en lidt anden måde) for Every Heart a Doorway. Der er ingen tvivl om at jeg anbefaler bøgerne, de er simpelthen så gode! 

Jeg formåede at læse hele to bøger til 1★ – *Call Me By Your Name og How To Be a Medieval WomanCall Me By Your Name overraskede mig virkelig, for jeg havde hørt så meget godt om den men jeg kunne knap komme igennem visse scener. How To Be a Medieval Woman er udsnit fra Margery Kempes autobiografi som vist er den første autobiografi der blev skrevet og hun måtte endda have to forskellige personer til at transkribere den fordi hun var analfabet. Jeg er dog bare glad for at den ikke var længere end de 114 sider. 

I september deltog jeg også i Emojiathon – selvom jeg ikke har nævnt det nogen steder. Det er kort sagt et månedlangt læsemaraton hvor udfordringen er baseret på emojis. Det var også den eneste grund til at jeg fik læst Radio Silence – det var nemlig en af udfordringerne. Ikke at jeg gik op i det som sådan, det fik mig bare til at se på min læsning på en anden måde og jeg hyggede mig med at have månedlange udfordringer som ikke betød det store. Efter de månedlange læsemarathons jeg deltog i i sommers tænkte jeg at det var smart med noget mere low-key for langsomt at finde passionen for det igen. 

På kaminhylden
 • Vi havde, som nævnt en fantastisk dag i Odense hvor jeg endelig fik svar på hvad jeg fejler – endometriose – og jeg skal til undersøgelse her i Esbjerg i næste uge for at finde ud af hvad vi nu gør. Vi gik en tur ned gennem gågaden og kom i Pen og Papir og Arnold Busck og dagen skulle selvfølgelig afsluttes med en tur på Jensens Bøfhus. Alt i alt en dejlig dag. 
 • Manden og jeg var til Fantasyfestival som var helt og aldeles fantastisk. 
 • Jeg fik kaffe og kage med en god veninde og vi var til pubquiz en anden dag! 
 • Jeg var hjemme forbi min familie en hel del og min mor var forbi til te i vores lejlighed fornyligt. 
 • Her i weekenden, eller op til weekenden nok snarere, besluttede manden og jeg dog at vi ville have nye iPads – vores gamle er 5+ og forfærdelig langsomme. Jeg er så glad for at jeg fik taget mig sammen til at få en ny omend det ikke var helt billigt.
   
På bloggen

Jeg havde et mål i begyndelsen af måneden om at få udgivet 5 indlæg i september fordi jeg ikke har haft inspiration eller lyst til at skrive og jeg manglede en måde at komme igang igen på. På nuværende tidspunkt har jeg dog to store indlæg som jeg mangler billeder til, et andet 1★-indlæg (se det første her) som jeg blot mangler at læse 70-80 sider til og så er jeg i gang med nogle andre læselister som jeg også skriver lidt om. Så jeg er i hvert fald igang igen, der kom dog 6 nye indlæg foruden sidste måneds opsummering, i løbet af september! 

Skriv et svar

CommentLuv badge