Måneden der gik, september

I september

 • Læste jeg 4 bøger som bliver til 1651 sider i alt. September er nu blevet årets dårligste læsemåned.
  • Læste jeg udelukkende fysiske bøger
  • Læste jeg 3 bøger af kvindelige forfattere og 1 af en mandlig
  • Læste jeg 2 nye udgivelser
  • Læste jeg 3 ungdomsbøger og 1 voksenbog
  • Læste jeg kun bøger på dansk – hvoraf 2 var oversatte værker
  • Læste jeg kun anmeldereksemplarer
 • Lå min gennemsnitlige rating på 4.00 – hvilket er ret højt når jeg kigger i statistikkerne.
 • Glemte jeg, igen, at holde styr på de bøger jeg købte men jeg har endelig styr på de bøger jeg har modtaget til anmeldelse.
 • Var jeg på Fantasyfestivalen her i Esbjerg, i kan læse lidt om forfatterforedragene her.
 • Deltog jeg i mit allerførste bogbloggertræf! Hvis i har lyst til at læse om den fantastiske dag kan i gøre det her
 • Mødte jeg Julie Kagawa! HarperCollins og Bog og Idé Odense afholdte et arrangement som jeg var så heldig at tage del i.
 • Fyldte bloggen 1 år.

 

Læste jeg

Som nævnt 4 bøger, hvilket jeg ikke er helt tilfreds med. Omvendt var september en af de travleste og mest stressende måneder jeg nogensinde har haft – jeg mener 3 litterære events samt en flytning – jeg flyttede nemlig hjemmefra her d. 1 oktober. Der var så mange ting der skulle ordnes lige oven i studiestart – dog er jeg endelig faldet til ro igen. De bøger jeg fik læst trods modvinden var:

 1. *De frosne flammer (Niels Oxen, #3) af Jens Henrik Jensen ★★★.5
 2. *Under sløret (Ilttyv, #2) af Nicole Boyle Rødtnes ★★★★
 3. *Celle 7 af Kerry Drewery ★★★★
 4. *Skyggernes dronning (Ravenspire, #1) af C.J. Redwine ★★★★.5

Den bedste bog jeg læste i september var tydeligvis Skyggernes dronning af C.J. Redwine som var helt og aldeles fantastisk. Jeg har i lang tid kigget på den engelske version og jeg var så lykkelig da jeg fandt ud af at Turbine udgav bogen. Det er helt klart en af de bedste bøger jeg har læst i år indtil videre!

Celle 7 læste jeg lige op til udgivelsen og jeg er så flov over at jeg ikke har en anmeldelse klar til jer endnu men jeg er simpelthen så langt bagud i den afdeling. Det var en fin dystopisk ungdomsroman som satte utrolig mange tanker igang. Jeg glæder mig til at komme i gang med anmeldelsen og høre jeres tanker.

Jeg venter stadig spændt på tredje og sidste bog i Ilttyv serien af Nicole Boyle Rødtnes – to’eren skuffede nemlig ikke! Den var så fuld af action og utrolig spændende hvilket selvfølgelig gjorde at jeg læste den på alt for kort tid. Nicole har allerede fået at vide et par gange at jeg krydser fingre for flere bøger i universet for det er så fedt!

Sidst, men ikke mindst, har vi De frosne flammer af Jens Henrik Jensen som jeg kæmpede mig igennem. Ikke at den var dårlig, men i en stressende måned hvor ungdomsbøger eller bøger hvor man ikke skal tænke så meget er bedst falder De frosne flammer ikke ind i den kategori. Det er en utrolig kompliceret krimi som kræver at du hægter dig fast ved hvert eneste ord. Jeg krydser fingre for at jeg en dag, snart, kan genlæse serien med masser af tid til det.

Når man kigger på rating var det vel ikke så dårlig en måned?

 

De litterære mål

 • Jeg har læst 50 ungdomsbøger mod 37 voksenbøger, så jeg skal stadig udligne det – nu rigtig meget. Jeg har dog mange ungdomsbøger som skal læses og anmeldes så nu er jeg meget i tvivl om hvorvidt jeg kan få det udlignet inden året er omme.
 • Genlæsning er stadig på 4 ud af 5 men jeg kan afsløre at målet nåes i oktober.
 • Jeg har læst 28 bøger fra mine hylder ud af de 91 bøger jeg har læst i år indtil videre. Jeg er stadig meget langt væk fra mit mål på en 50-60 stykker. Jeg når altså heller ikke det her mål, det nægter jeg at tro på.
 • Klassikere ligger stadig på 5 ud af 10. De er virkelig blevet glemt i mængden, men forhåbentlig kan jeg få læst et par stykker mere inden året er omme.
 • Lydbøger er stadig på 8 ud af 12. Jeg fik ikke lyttet til noget under flytningen, desværre. Nu får jeg dog lidt transporttid om morgenen så der er stadig håb.

 

*Anmeldereksemplarer, modtaget fra hhv. Politikens forlag, Alvilda, Gyldendal Ung og Turbine.

Skriv et svar

CommentLuv badge