Måneden der gik, oktober

*Indeholder reklame* Anmeldereksemplarer og gaver er markeret

Så blev det Halloween og derved månedens sidste dag! Oktober har været en fantastisk måned for mit vedkommende selvom jeg endnu ikke har genfundet motivationen i forhold til studiet. Det har dog været en produktiv måned når man tænker på bøger og hvad jeg har nået, og jeg har også fået en masse ekstra tid med manden i løbet af måneden.

 

Bøgerne

Somt nævnt var oktober en utrolig god læsemåned hvor jeg fik læst en større bunke bøger. Det gør dog også at jeg har bøger over hele spektret i forhold til størrelse, genrer og ratings.

 • 18 bøger læst, hvoraf den ene var en genlæsning, eller 4708 sider.
  • Udelukkende fysiske bøger
  • 10 bøger af kvindelige forfattere, 7 af mandlige samt en antologi
  • Et par klassikere fra 1800- og 1900-tallet men primært bøger fra år 2000 og frem.
  • 6 ungdomsbøger, 8 romaner, 3 nonfiktionsbøger og 1 middle grade
  • 14 bøger på dansk – hvoraf 6 var oversat– og 4 på engelsk.
  • 10 bøger fra min egen reol, hvilket er helt vildt, 7 fysiske anmeldereksemplarer fra de danske forlag og 1 biblioteksbog.
 • En gennemsnitlig rating på 3.44
 • Jeg påbegyndte 2 nye serier hvoraf jeg kun fortsætter med den ene; Evigt liv og jeg fortsatte med Harry Potter serien endnu en gang.
 • Læste jeg en utrolig vigtig ungdomsbog samt et memoir blandt de mange fantasytitler
 • Jeg læste også de første 7 bind i middle grade serien *Gustav og Raketbroderskabet af Frank Madsen og Sussi Bech.
 • Læste jeg 2 klassikere

 

I forhold til bøgerne er det tydeligt at ratings, målgruppe og genrer er lidt over det hele, men det har været rart at læse hvad der lige fangede mig eller hvad jeg havde lyst til. Med få anmeldereksemplarer på reolen er det nu en mulighed at udplukke bøger fra min egen reol og det er uden tvivl første gang i år, hvis ikke længere, at jeg har læst så mange af mine egne bøger.

 

 1. **Til døden os skiller af Michelle Richmond ★★★.5
 2. *Førstelivet (Evigt liv, #1) af Gena Showalter ★★★★
 3. Monster af Teddy Vork o.a. ★★★
 4. Min mands hemmelighed af Liane Moriarty ★★
 5. *Harry Potter og fangen fra Azkaban (Harry Potter, #3) (illustreret) af J.K. Rowling ★★★★★
 6. *Skildpadder hele vejen ned af John Green ★★★★
 7. The Iron King (The Iron Fey, #1) af Julie Kagawa ★★★
 8. The Little Book of Hygge af Meik Wiking ★★★★★
 9. Twitterature af Alexander Aciman og Emmett Rensin ★★★
 10. *Ivy og blæksommerfuglen af Johanna Basford ★★★
 11. De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen ★★★
 12. Sprækker af Teddy Vork ★★★
 13. *Båven om gud af Helle Joof ★★★★
 14. Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes ★★★★
 15. Skovpigen Skærv af Kim Leine ★★
 16. *Antikkens etiske tradition af Troels Engberg-Pedersen
 17. Frankenstein af Mary Shelley ★★★
 18. *Når skam bliver til styrke af Louise Ariesen Rams ★★★★

*anmeldereksemplarer
**gave

Månedens overraskelse var Skovpigen Skærv. Jeg havde ikke forventet at det ville være en fantastisk bog, selvom jeg havde håbet på det, men jeg havde da en forventning om at jeg i hvert fald ville blive glad for den. Det endte dog med at jeg havde umådelig svært ved at komme igennem den og var ved at opgive flere gange. Min mands hemmelighed var heller ikke min kop te, men det var primært fordi jeg gik ind med en forventning om at det var en thriller og det vil jeg ikke kalde den.

Månedens bedste bog var The Little Book of Hygge. Jeg læste den i løbet af et par aftener hvor jeg virkelig nød at læse den. Jeg tvang mig ikke igennem den eller satte mig ned for decideret at læse. Jeg samlede den primært op når lysten var til det, og jeg endte altid med at læse meget mere end jeg forventede. Den er simpelthen så fin og den gjorde mig altid i godt humør.
Den illustrerede version af *Harry Potter og fangen fra Azkaban var selvfølgelig også fantastisk, men det vidste jeg jo i forvejen.

*Antikkens etiske tradition er en bog jeg endelig fik færdiglæst. Efter at manden satte hylder op i august eller begyndelsen af september kom den automatisk op til de andre studiebøger og jeg glemte derfor alt om den. Hver gang jeg kom i tanke om den smed jeg den væk igen, for den har simpelthen været så tung og umulig at komme igennem.

Jeg genfandt også min kærlighed til novellesamlinger med Monster og Sprækker. Jeg tog Monster med mig under transport til og fra studie og Sprækker blev læst under Dewey’s 24 hour readathon. Jeg ved ikke hvorvidt jeg har tænkt mig at bruge novellesamlinger under læsemaratons igen, men de er perfekte til min pendlertur hvor jeg fint kan nå en novelle hver vej.

*Når skam bliver til styrke er en bog jeg formåede at påbegynde og færdiglæse lige på falderebet. Det skete egentlig efter at indlægget var udgivet, men jeg tænkte at den lige så godt kunne inkluderes når jeg nu blev så glad for den i sidste ende.

 

På kaminhylden

Oktober bestod af

 • Dewey’s 24 hour readathon hvor jeg formåede at læse en hel del mere end jeg havde forventet
 • En masse tid med manden efter han var blevet opereret i Odense. Han var sygmeldt indtil denne uge, så vi har haft en del tid sammen for en gangs skyld.
 • Praktikbesøg som blev overstået igår. Jeg har været utrolig heldig i forhold til de klasser og lærere jeg har fået, så jeg ser i den grad frem til praktikken til januar.
 • Brugte jeg en hel del tid på at spille 7-kabale. Jeg har ingen anelse om hvorfor jeg fik et flip med det, men med det samme jeg har kedet mig har jeg fundet kortene frem.
 • Kom 3. sæson af The Good Witch på Netflix så den blev selvfølgelig set i løbet af et par dage. The Good Witch er en af de serier som bare er hjertevarmende og bringer et smil på læben. Jeg er i hvert fald glad for den og ser frem til endnu en sæson!
 • Var jeg til bloggerevent og foredrag i Odense i forbindelse med Harry Potter festivalen. Det var super hyggeligt selvom jeg ikke har været til festivalen endnu og ikke havde mulighed for det i år nu hvor manden blev opereret. Det er altid rart at se de andre bogbloggere, og denne gang var ikke en undtagelse.
 • I oktober gik jeg også lidt amok med Plusbog.dk. Jeg har som en del af nomineringen til Danish Book Blog Award 2017 modtaget et års medlemskab, samt en valgfri bog hver måned, og jeg har i hvert fald udnyttet det i denne måned. Det tog mig en rum tid at beslutte mig for bogen og jeg fik købt en del bøger i mellemtiden. Jeg købte dog også bøger så sent som i weekenden. Det er lidt svært at lade være når nu de er så billige.

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

Skriv et svar

CommentLuv badge