Måneden der gik, oktober

I oktober

 • Læste jeg 10 bøger som blev til 3643 sider i alt.
  • Læste jeg udelukkende fysiske bøger
  • Læste jeg 8 bøger af kvindelige forfattere og 2 af mandlige
  • Læste jeg 5 nye udgivelser
  • Læste jeg 8 ungdomsbøger og 2 voksenbog
  • Læste jeg 9 bøger på dansk – hvoraf 6 var oversatte værker – og 1 på engelsk
  • Læste jeg 1 af mine egne bøger og 9 anmeldereksemplarer
 • Genlæste jeg Harry Potter og de vises sten, denne gang i illustreret udgave. I kan læse alt om min oplevelse her.
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.45 – den laveste indtil videre.
 • Flyttede jeg hjemmefra. Mig og min kæreste flyttede i vores egen lille lejlighed og det har været helt og aldeles fantastisk. Selvom det er en 1-værelses har vi fået plads til alle mine bøger!
 • Mødtes jeg med Teddy Vork på Esbjerg hovedbibliotek og fik en lille snak om alt mellem himmel og jord. I kan læse min anmeldelse af Det bortførte bogstav her, som jeg fik af ham efter samtalen.
 • Deltog jeg i Dewey’s 24 hour readathon. I kan læse om mit læsedøgn her og se artiklen som blev skrevet om det her.
 • Reorganiserede jeg min bogreol – eller rettere sagt min kæreste gjorde det da han ville se hvor mange bøger jeg egentlig havde læst. Jeg tænker at der kommer et lille indlæg om det i november.
 • Begyndte jeg at skrive anmeldelser igen – og jeg har faktisk læst så mange anmeldereksemplarer på det sidste at jeg har anmeldelser indtil slutningen af november hvis der kommer en anmeldelse hver anden dag.
 • Kom jeg ud af læsetørken! Dog er jeg lige så stille på vej ind i den igen så jeg håber hurtigt at kunne slå den.
 • Fik jeg min første pakke fra Rosinante. Vi har skrevet frem og tilbage i noget tid og jeg modtog endelig den første pakke – jeg har sukket efter de bøger i noget tid.
 • Blev jeg inviteret til bogforum af Arnold Busck og det blev besluttet at jeg tager af sted hele weekenden!
 • Begyndte jeg at lytte til lydbøger igen, helt specifikt A Madness so Discreet som jeg er helt vild med.
 • Prøvede jeg litteraturbanko. Esbjerg hovedbibliotek afholdte et event som lød på ‘litteraturbanko’ med svar på bankopladerne og litterære spørgsmål dertil. Det var utrolig hyggeligt og muligvis noget jeg vil prøve igen.
 • Læste jeg en hele Morika trilogien af Sidsel Sander Mittet og den var overraskende god.

 

Læste jeg…

Som i kan se var oktober en lige så begivenhedsrig måned som september. November bliver også fuld af oplevelser da jeg tager alene til København i en hel weekend – jeg har aldrig været der i længere tid end et par timer.. Jeg glæder mig, specielt nu hvor der er under en uge til, det er simpelthen så uvirkeligt.
Nå, jeg burde nok snakke lidt om de bøger jeg læste i løbet af oktober:

 1. *Hvis jeg var din pige af Meredith Russo ★★★★
 2. *Den dag jeg glemmer af Adam Silvera ★★★.5
 3. *Ligesom livet af Lorrie Moore ★
 4. *Ude af drift af Lisa Owens ★★★
 5. *Rent blod (Morika, #1) af Sidsel Sander Mittet ★★★★
 6. *Faldet af S.K. Tremayne ★★★
 7. *Skyriel (Ovanienprofetierne, #1) af Lene Dybdahl ★★★★
 8. *Vildhunden og panteren (Morika, #2) af Sidsel Sander Mittet ★★★★.5
 9. *Blodets bånd (Morika, #3) af Sidsel Sander Mittet ★★★
 10. Our Endless Numbered Days af Claire Fuller ★★

Som man kan se ud fra rating er Vildhunden og panteren den bedste bog jeg læste i oktober måned. Det er efter min mening den bedste bog i trilogien og det er helt klart den, som har opslugt mig mest. Blodets bånd var lidt en skuffelse efter det og jeg havde helt klart nogle problemer med indholdet. Vildhunden og panteren var bare så fængslende og havde et fantastisk tempo.

Dog var Hvis jeg var din pige også fantastisk. Som jeg skrev i anmeldelsen handler det om en transkønnet pige, modellen på omslaget er transkønnet og forfatteren er transkønnet. Det er så vigtig en bog for vores tid og jeg er så glad for at den er her.

Den dag jeg glemmer var en bog jeg virkelig havde set frem til, og på sin vis var den da også god, der kom dog et tidspunkt hvor jeg egentlig havde regnet slutningen ud. Ikke at det altid er en dårlig ting, men dette ‘plot twist’, om du vil, var ikke lige min kop te og jeg blev derfor efterladt en smule skuffet.

Jeg fik endelig læst min første bog af Lene Dybdahl. Skyriel var overraskende og virkelig god, den er ulig noget andet fantasy jeg har læst samtidig med at den inddrager en masse fantasyelementer fra andre bøger jeg har læst. Drage-delen gør nok også at jeg har lidt forkærlighed for bogen allerede inden jeg begyndte at læse den. Jeg ved ikke engang hvorfor jeg har et eller andet med drager, men det har jeg altså.

Desværre havde jeg to meget skuffende bøger på listen i oktober måned. Nemlig Ligesom livet og Our Endless Numbered DaysLigesom livet var et anmeldereksemplar og jeg har heldigvis fået lov til at lade være med at skrive en anmeldelse. Jeg har ærlig talt ikke andet godt at sige om den end at to af titlerne var finurlige og interessante. Det er en novellesamling og der var ikke en eneste af novellerne som jeg egentlig kunne lide eller fandt interessante, jeg pressede min vej gennem bogen og det var hårdt. Virkelig hårdt.
Med hensyn til Our Endless Numbered Days så er det en bog jeg købte tilbage i sommeren. Jeg havde hørt meget om den og da den var på tilbud, havde et fint omslag og historien lød spændende blev jeg nødt til at have den. Nu er den så læst og jeg er skuffet. Det tog lang tid at komme igennem bogen og den var overraskende forudsigelig. Peggy og hendes far tager ud til en hytte langt væk fra civilisationen, der fortæller hendes far at hendes mor er død og verden er gået under. Jeg havde håbet på noget magisk realisme af en art eller en speciel fortælling i det mindste. Det jeg fik var den typiske kidnapningshistorie, jeg har læst et par romaner om det og jeg har også læst faglitteratur i den kategori – det er meget af det samme og denne skiller sig ikke ud fra mængden. Bortset fra et smukkere sprog måske.

 

De litterære mål

Jeg har egentlig ikke lyst til at snakke så meget om mine litterære mål. I begyndelsen af året er jeg altid utrolig interesseret i at se mine fremskridt, men som vi nærmer os enden af året bliver det lidt kedeligt og træls at skulle se på målene hver måned. Specielt nu hvor jeg egentlig har givet op på nogle af dem.

Dog har jeg fået færdiglæst flere serier end jeg oprindeligt havde håbet på og det er jeg faktisk stolt af. I denne måned havde jeg ikke engang lagt mærke til at jeg havde færdiglæst en serie!

Jeg er allerede begyndt at planlægge 2017 – det er altid godt at gå igang i god tid.

 

 

*Pigen og vogteren samt Løgnens træ er gaver fra forlagene. Den dag jeg glemmer er modtaget som gave fra forlaget til bogbloggertræf. De 8 andre læste bøger er anmeldereksemplarer modtaget fra de forskellige forlag. 

Skriv et svar

CommentLuv badge