Måneden der gik, november & december

Indeholder anmeldereksemplarer (*) og gaver fra forlagene (**)

Så blev det 2018 og jeg har endnu ikke opsamlet hverken november eller december måned. Jeg er dog særlig glad for denne type indlæg og jeg bruger dem da også til at kigge tilbage på måneden, så skrives skal de. Det har dog ikke været 2 særlig gode måneder, og jeg er stadig fyldt med eksamensstress efter at have afleveret synopser lige inden jul. Forhåbentligt falder det meste til ro efter jeg begynder i praktik igen i næste uge, men inden da skal eksamen lige overstås.

 

Bøgerne
 • 9 bøger læst, eller 1943 sider.
  • Udelukkende fysiske bøger
  • 4 bøger af mandlige forfattere, 4 af kvindelige samt en enkelt antologi
  • Udgivet i 2013 og frem og en enkelt fra 2018
  • 2 ungdomsbøger, 1 roman, 4 nonfiktionsbøger og 2 middle grade
  • 7 bøger på dansk – hvoraf 2 var oversat– og 2 på engelsk.
  • 1 bog fra min egen reol, 6 fysiske anmeldereksemplarer fra de danske forlag, 1 gave fra Politikens forlag og 1 biblioteksbog
 • En gennemsnitlig rating på 3.80 og 4.83
 • Ingen serielæsning
 • Læste jeg en af de bøger jeg har set mest frem til i 2018, nemlig Den, der lever stille
 • Læste jeg også Læs let serien; På ferie med Emil af Sussi Bech som jeg har modtaget som gave fra forlaget
 • Læste jeg ingen klassikere, men det blev da til både nonfiktion og et par julebøger.

Hvor oktober var en fantastisk læsemåned med det suverænt største antal læste bøger, kan man desværre ikke sige det samme om november og december. Jeg har ingen anelse om hvorfor november var så slem som den var, for den eksamen jeg skulle arbejde på blev rykket til december da vi skulle skifte underviser. Jeg fik dog læst 5 bøger i november, dog kortere bøger. I december fik læst 3 bøger her på falderebet efter jeg fik afleveret mine 4 synopser og inden jeg begyndte at læse op til eksamen som finder sted om et par dage. December var dog ikke helt ringe, for de bøger jeg fik læst er nogle af de bedste jeg har læst i år.

 

 1. *Praktisk filosofi med børn af Michael Højlund Larsen
 2. Everyday Sexism af Laura Bates ★★★★
 3. *De dør begge til sidst af Adam Silvera ★★★★.5
 4. **At se lyset af Jay Asher ★★★★
 5. *Julekalenderen af Peter A.G. Nielsen ★★
 6. *Jul i andre lande af Sofie Maria Brand ★★★★★
 7. *Vintereventyr af Susanne Lund o.a. ★★★★.5
 8. *Den, der lever stille af Leonora Christina Skov ★★★★★
 9. Very Good Lives af J.K. Rowling ★★★★★

 

Jeg er så glad for at året ende med en del gode bøger. 3 bøger med 5 stjerner er garanteret en rekord for mit vedkommende, men 2 af dem havde jeg på fornemmelsen ville blive nye favoritter. Jeg er nemlig utrolig glad for både Leonora Christina Skov og J.K. Rowling, så det undrer mig ikke at deres bøger fik en høj rating.

 

På kaminhylden

Umiddelbart kunne jeg ikke komme i tanke om noget specielt der skete i hverken november eller december – kald det eksamenshjerne. Da jeg så kiggede tilbage i kalenderen, billeder og her på bloggen kan jeg godt se at der faktisk skete en hel del.

 • Jeg kom til Bogforum alligevel selvom jeg havde affundet mig med at jeg ikke kom afsted. Manden overraskede mig dog med en tur til København og Bogforum hvor han tog med som ledsager og oplevede det hele med mig. Det var en utrolig hyggelig dag og jeg er så glad for at det blev til noget alligevel. Jeg fik også lov til at møde både Hella Joof og Adam Silvera, som helt klart er en af årets højdepunkter.
 • Vi udnyttede Black Friday for første gang nogensinde. Jeg fik et nyt skrivebord som en tidlig årsgave – et skrivebord jeg har kigget på i et års tid men ikke haft modet til at købe fordi det var for dyrt og jeg allerede havde et skrivebord, dog et meget lille et. Jeg er dog så glad for mit skrivebord og det er uden tvivl en af de bedste gaver jeg nogensinde har fået. Vi fik også købt nye dyner og puder, og jeg har lige siden beskrevet det som at sove mellem skyerne, for de er simpelthen så fyldte og luftige at det er en drøm at sove nu. Vi fik som det sidste også købt nye pyntepuder, som jeg har sukket efter i nogle måneder, og jeg kan kun sige det var en stor succes.
 • I slutningen af november var vi også til julebanko her i boligforeningen med mine svigerforældre og svigerinde. Umiddelbart var det ikke noget jeg som sådan så frem til, men det endte med at være umådelig hyggeligt og vi vandt da også både ænder, leverpostej, gavekort og en af de helt store julekurve. Det var uden tvivl det værd.
 • Første advent blev tilbragt i selskab med en rigtig god veninde og hendes kæreste. Vi havde aftalt at bage julekager første advent og da begge vores mænd er ret ens og fint kan finde ud af det sammen fik de også en hyggedag ud af det. Jeg har stadig en god bunke julekager tilbage, som jeg muligvis sidder og spiser af i skrivende stund, og det lyder til at det bliver en tradition for fremtiden.
 • December bragte også en overraskelsesdate fra kæresten som mente vi skulle i biografen og se Thor: Ragnarok og da han ikke kunne komme på noget hurtig, nem aftensmad inviterede han mig også på Jensens Bøfhus. Jeg har været ret heldig med ham.
 • På vores 5-års dag, d. 14. december, var vi hjemme og lavede 3-retters menu. Jeg har altid været gladest for at hygge mig derhjemme og det var intet mindre end en dejlig aften. Vi fik alle vores livretter med rejecocktail, oksesteg med rødvinssauce og hele molevitten samt chokoladekagen som er mandens favorit.
 • Som jeg gik på juleferie modtog jeg også den fineste overraskelse fra Politikens forlag, som jeg har skrevet lidt om her. En af de fineste overraskelser jeg nogensinde har modtaget og uden tvivl uforglemmelig.
 • Juleaften var også nogle umådelig hyggelige dage; jeg holder nemlig 2 juleaftener hvert år. D. 17. med mine søskende, min far og hans nye kone og den 24. med kærestens familie. Jeg spiste mig propmæt i en masse lækker julemad – det bedste ved julen er and og sovs, bortset fra menneskerne og sneen selvfølgelig. Jeg fik dog også størstedelen af gaverne på min ønskeliste, som for en gangs skyld var ting jeg oprigtigt ønskede mig og ikke bare fordi jeg manglede ønsker.

 

Det var et par overraskende begivenhedsrige måneder når det kommer til stykket. Nu skal jeg bare have opsummeret året som helhed og skrive om mit år i bøger og så er vi vist ved at være klar til at tale om 2018.

GemGemGemGem

GemGem

Skriv et svar

CommentLuv badge