Måneden der gik, november

*Reklame* Indeholder gaver og anmeldereksemplarer. Disse er markeret.

Og så nåede vi december og jeg har travlt. Slutningen af november var ret travl, med 3 deltagelsespligtige opgaver på en uge – både skriftlige og mundtlige, og de indlæg jeg havde planlagt er derfor blevet udskudt. I går fik jeg dog lagt en ny anmeldelse op, *Mythos af Stephen Fry, og jeg har et par mere på vej inkl. en opsummering af første del af de 10 bøger jeg ville læse inden 2019. Bøgerne
 • I november fik jeg læst 7 bøger, eller 2275 sider, og lyttet til en enkelt lydbog på knap 5 timer. 
  • 4 bøger af kvindelige forfattere, 3 af en mandling og 1 enkelt skrevet af flere forfattere (dog kun kvindelige)
  • 3 anmeldereksemplarer, 3 biblioteksbøger og 2 fra min egen reol
  • Læste jeg min sædvanlige cocktail, dog med en del mere faglitteratur eller nonfiktion, da hele 4-5 stykker var nonfiktion. 
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.7 stjerner, som er årets bedste efter marts med 4.1 og en masse genlæsninger
 • Købte jeg, endnu en gang, ingen bøger til mig selv. 
 • Modtog jeg 5 anmeldereksemplarer og 3 gaver. Af anmeldereksemplarer har jeg indtil videre læst to; Mythos af Stephen Fry, som jeg modtog fra Plusbog og Kunsten at være fucking ligeglad af Mark Manson som forlaget Memoris sendte min vej. 
 • Læste jeg første bog i tre serier og umiddelbart opgiver jeg Monsters of Verity og fortsætter med de andre. 


De 8 bøger jeg kom igennem i november var;
 

 1. This Savage Song (Monsters of Verity, #1) af Victoria Schwab ★★★
 2. The Long Walk af Richard Bachman ★★★
 3. *Førsteelskeren af Leonora Christina Skov ★★★.5
 4. **Bad Feminist af Roxane Gay ★★★.5
 5. *Mythos af Stephen Fry ★★★★
 6. Good Night Stories for Rebel Girls (Good Night Stories for Rebel Girls, #1) af Elena Favilli og Francesca Cavallo ★★★★★
 7. *Kunsten at være fucking ligeglad af Mark Manson ★★★.5
 8. (Lydbog) The Four Tendencies af Gretchen Rubin ★★★★

*anmeldereksemplarer fra forlaget eller Plusbog
**gave fra Plusbog i forbindelse med DBBA 2017

De første par bøger jeg læste i november var i forbindelse med min liste over 10 bøger som jeg ville læse inden 2019 og jeg må da indrømme at jeg er godt igang – eller i hvert fald halvvejs med en måned tilbage. The Long Walk og This Savage Song var jeg nok aldrig blevet færdig med, hvis ikke det var for listen, for de var ret middelmådige. Jeg havde dog brug for at få dem ud af verden, så det var det jeg gjorde. 

*Førsteelskeren sagde mig desværre ikke nær så meget som *Silhuet af en synder. Det var dog en interessant historie. **Bad Feminist havde jeg også større forventninger til, men den var uden tvivl god og satte en del tanker igang. Nu krydser jeg bare fingre for at hendes memoir *Sult er endnu bedre. 

*Mythos var en af månedens bedste læseoplevelser, og jeg nød den virkelig. Den var humoristisk selvom den var tung og så var den utrolig lærerig. Uden tvivl en bog der kan anbefales! Good Night Stories for Rebel Girls fik jeg endelig læst – og jeg mener endelig for den har været på min TBR under flere læsemaratons og den blev købt tilbage i 2017. Den var fantastisk, og uden tvivl en bog jeg vil skatte og forhåbentlig læse med mine børn. Nu hvor vi er igang med månedens bedste bøger må jeg hellere også nævne The Four Tendencies som jeg lyttede til på lydbog. Gretchen Rubin har skrevet en af mine yndlingsbøger, The Happiness Projectog siden jeg fik Scribd for at læse The Long Walk færdig er jeg påbegyndt hendes forfatterskab igen. I skrivende stund lytter jeg til Happier at Home som teknisk set er The Happiness Project 2.0, og det er fantastisk! Jeg håber at jeg kan finde tid til at skrive en anmeldelse af The Four Tendencies inden længe, for jeg lærte så meget om mig selv og mit forhold under læsningen, og jeg har brug for at tale lidt om det. Indtil da kan i dog tage testen her og se hvilken kategori i hører ind under. 

Til slut vil jeg kort nævne *Kunsten at være fucking ligeglad som jeg også skal have skrevet en anmeldelse af. Første kapitel gav mig indtrykket af at det ville være en bog på højde med The Happiness Project for mig, men det gik desværre ned af bakke, og det hurtigt.


På kaminhylden
 • I november genfandt jeg hækling. Jeg har siden hæklet en god mængde karklude og jeg er godt igang med et tørklæde men måtte stoppe da jeg ikke kan finde mere garn i den rigtige farve nogen steder. Jeg er dog utrolig glad for det og jeg elsker at hækle i undervisningen da det sikrer at jeg holder fokus og ikke laver alt muligt andet. 
 • Jeg prøvede te fra The Brew Company for første gang og jeg endte endda med at købe deres te-kalender som min kalender her i december (det bliver en travl måned og det giver mig en påmindelse om at få slappet af og tage tid til mig selv). 
 • Jeg fandt den perfekte julenederdel som passer perfekt og er lige den stil som jeg elsker. Det kunne ikke være bedre! 
 • I november var jeg også inde at se den nye Fantastic Beast film med kæresten og vi er ret glade for den. Vi var også på skolebesøg samme dag for at snakke med klasselæren til den klasse vi skal overtage hele uge 6. 
 • Pyntede jeg op i lejligheden for første gang. Jeg har gjort det meget simpelt, for kæresten er ikke den største fan, men han har dog givet lov til at der godt må komme lidt mere op. 
 • Modtog jeg den fineste overraskelsespakke fra Rosinante med hele tre bøger. 
 • Gik jeg lidt amok til Black Friday og fik købt diverse julegaver og ting jeg har ønsket mig i lang tid – eksempelvis Lotus tæppet fra Jysk som jeg forelskede mig i til sidste års Black Friday og har fortrudt lige siden at jeg ikke fik købt. Jeg er så ufattelig glad for det og jeg nyder at sidde i sofaen med et glas te og en bog og putte mig under tæppet med kæresten. 


På bloggen

November var en forfærdelig travl måned, så der blev ikke helt tid til den mængde indlæg som jeg havde håbet, men lidt kom der da


Og det var min november måned. Begivenhedsrig uden tvivl, men gud hvor var det en travl måned, og december bliver endnu værre med arbejde hver eneste weekend og studie i hverdagene – i det mindste er jeg færdig med alle julegaver! 

Skriv et svar

CommentLuv badge