Måneden der gik, marts

*Reklame* Indeholder gaver og anmeldereksemplarer, disse er markeret.

Marts var en voldsom måned som på én og samme tid føles proppet med begivenheder og arrangementer, men også tom og med plads til fordybelse. Måneden blev uden tvivl fyldt med bøger, studie og madlavning mens bloggen her tog en lille lur.


Bøgerne
 • I marts formåede jeg at læse 15 bøger, hvoraf en enkelt var genlæsning, og tilsammen 4075 sider og lyttet til 2 lydbøger på i alt 10 timer og 21 minutter. Et par af bøgerne var dog påbegyndt i februar, men blev færdiglæst i marts. Jeg påbegyndte også endnu en lydbog som jeg ikke nåede at færdiggøre. 
  • 13 bøger af kvindelige forfattere (én under pseudonym), en enkelt af en mandling og så en enkelt skrevet af to kvindelige forfattere
  • 3 anmeldereksemplarer, 7 fra min egen reol og 3 bøger lånt fra eReolen Global og 2 fra biblioteket. 
  • Læste jeg en hel del nonfiction og kun en smule fantasy
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.6 stjerner som indtil videre er årets laveste.
 • Købte jeg kun en enkelt bog; Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide (Pottermore Presents, #3) af J.K. Rowling
 • Jeg modtog en større stak bøger fra forlagene;
  • *Slagsøstre af Sylwia Chutnik fra Forlaget Vinther som udkommer d. 15/5
  • *Jammers minde af Allan van Hansen, en grafisk udlægning af Jammers minde af Leonora Christina, som udkom i begyndelsen af måneden
  • *Den kinesiske forlovelse (Crazy Rich Asians, #2) af Kevin Kwan som udkom i sidste uge og uden tvivl var længe ventet af mig. Anmeldelsen kommer umiddelbart på bloggen i morgen.
  • *Dristig som en mand af Lone Krogsholm som også udkom i sidste uge. Den er på listen over bøger jeg gerne vil nå igennem i april.
 • Sissel Moody sendte mig også *Den magiske sten (Forbandelsen over Laitana, #1) til anmeldelse og den er simpelthen blevet så fin! Jeg farvede også siderne med flydende vandfarve og jeg er så glad for resultatet.
 • Jeg læste videre i hele 3 serier, påbegyndte en enkelt ny og færdiglæste to. Ikke en dårlig måned for serier.


De 15 bøger jeg fik læst er;

 1. The Kiss Quotient (The Kiss Quotient, #1) af Helen Hoang ★★★★
 2. *En forfatters dagbog af Virginia Woolf ★★
 3. (Lydbog) Autoboyography af Christina Lauren ★★★
 4. Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide (Pottermore Presents, #3) af J.K. Rowling ★★★★
 5. *Mænd forklarer mig ting / Alle spørgsmåls moder af Rebecca Solnit ★★★★.5
 6. **Feminism is for Everybody af bell hooks ★★★
 7. Outer Order, Inner Calm af Gretchen Rubin ★★★★
 8. The Reckoning (Darkest Powers, #3) af Kelley Armstrong ★★★★.5
 9. Fuck, en lækker røv af Susanne Staun ★★★★
 10. Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter, #6) af J.K. Rowling ★★★★.5
 11. Little Tales of Misogyny af Patricia Highsmith ★★★
 12. How to be a Heroine af Samantha Ellis ★★★
 13. (Lydbog) The Nowhere Girls af Amy Reed ★★★.5
 14. *Den kinesiske forlovelse (Crazy Rich Asians, #2) af Kevin Kwan ★★★★
 15. The Silkworm (Robert Galbraith, #2) af Robert Galbraith ★★★.5

*anmeldereksemplarer
**gave fra Plusbog i forbindelse med DBBA 2017

Jeg læste også de to graphic novels;

 • *Jammers minde af Allan van Hansen ★★★
 • Kvinder i kamp af Marta Breen og Jenny Jordahl


Det blev uden tvivl til en større mængde bøger i løbet af måneden og desværre var der ikke nogle 5-stjernes bøger som der var i februar. Jeg synes dog at jeg havde en god læsemåned. Outer Order, Inner Calm havde jeg set frem til at læse længe og den udkom endelig lige omkring min fødselsdag!

Little Tales of Misogyny sagde mig ikke det store omend den første historie var interessant. How to be a Heroine begyndte utrolig god og præmissen var god, men den holdte ikke hele vejen igennem da jeg blev en smule træt af den. Et memoir fortalt i bøger er dog en niche som jeg kun kan forestille mig at elske, og har elsket, så det afskrækker mig ikke fra andre lignende bøger. Autoboyography sagde mig ikke det store og The Nowhere Girls var desværre kun en smule bedre. Det er feministisk fiktion om voldtægtskultur skrevet til et ungt publikum og jeg nød uden tvivl lydbogen. The Silkworm blev jeg færdig med i går aftes og er første bog jeg har læst til årets O.W.L.s (der kommer et indlæg inden længe om det).
På kaminhylden
 • Weekenderne har primært været fyldt med arbejde, men jeg hygger mig stadig i Bog og idé
 • Jeg fyldte 22 i begyndelsen af marts og havde en fantastisk fødselsdag med manden. Vi læste sammen i løbet af dagen og så var vi på Butcher om aftenen efterfulgt af en flaske vin. Mandagen efter var vi på Bones med min far, hans kone og mine søskende for at fejre mig også. Så hyggeligt.
 • Måneden igennem brugte jeg også en del tid i køkkenet på enten at lave pesto, spinatpandekager, omeletmuffins, chokolade/chia-budding m.m. Jeg elsker at lave mad og jeg har uden tvivl brugt en hel del af mine vågne timer i vores lille køkken efter at mine svigerforældre gav mig et minichopper-sæt i fødselsdagsgave.
 • #coupleathon vol. 3 gik fantastisk. Vi fik hver især læst en hel del i løbet af den weekend selvom jeg ikke opnåede de 12 timer vi havde sat os for gjorde manden.
 • Vi bestilte den tur til London som vi har snakket om siden april 2017 hvor vi var på studietur sammen derovre.
 • Jeg deltog en lille smule i Buzzwordathon hvor jeg fik læst How to be a Heroine. Jeg besluttede mig dog for at stoppe før tid for at få læst nogle anmeldereksemplarer og blive klar til O.W.L.s da det startede for os i onsdags grundet extra credit.
På bloggen

Bloggen har desværre stået en smule stille i marts, men der kom da et par indlæg alligevel.Og det var min marts i korte træk. En måned som på mange måder føles fyldt til randen og men tom.

Skriv et svar

CommentLuv badge