Måneden der gik, marts

Indeholder gaver og anmeldereksemplarer.

Så nåede vi også april! Marts har været en lang måned, men marts har også været en fantastisk måned. Jeg har ikke lavet det store når det kommer til stykket, men jeg har da deltaget i et læsemaraton, slappet af en hel del, undervist, været til eksamen og holdt oplæg for en 7. klasse. Indtil videre har det været årets bedste måned, og jeg krydser fingre for at det fortsætter på den her måde.

 

Bøgerne
 • Fik jeg læst 10 bøger, eller 2787 sider, og lyttet til 1 lydbog, omkring 14 timer.
  • 2 af bøgerne var genlæsninger
  • 5 af bøgerne var skrevet af mandlige forfattere og 6 af kvindelige forfattere
  • 2 af bøgerne var udgivet omkring midten af 1900-tallet og resten i enten 2016 eller 2017
  • 6 ungdomsbøger, 2 middle grade eller børnebøger og 3 voksenbøger
  • Genrer fra nonfiktion til historisk fiktion, fra realistisk fiktion til fantasy
  • 6 bøger fra bogreolen, 3 anmeldereksemplarer og 2 bøger fra ereolen global
  • 2 feministiske værker
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 4.1 stjerner – langt den bedste i år indtil videre
 • Modtog jeg én enkelt bog til anmeldelse fra Forlaget Forår; Fortællingen om Ibis af Sophie Heiberg som udkom i slutningen af måneden.
 • Påbegyndte jeg 4 nye serier hvoraf jeg færdiglæste den ene, fortsatte læsningen af serie og færdiglæste en serie.

 

I de sidste par måneder har jeg været i en større læsetørke grundet eksaminer, praktik og dernæst endnu en eksamen. Jeg er dog tydeligvis ved at være tilbage på sporet! De 11 bøger jeg fik læst er;

 

 1. The Hobbit (The Lord of the Rings, #0.5) af J.R.R. Tolkien ★★★
 2. Emma Gad for hvide af Anna Neye ★★★★.5
 3. *Sigurd fortæller Danmarkshistorie (#1) af Sigurd Barrett ★★★★.5
 4. *Sigurd fortæller Danmarkshistorie (#2) af Sigurd Barrett ★★★★
 5. Moxie af Jennifer Mathieu ★★★★.5
 6. *Oprindelse (Robert Langdon, #5) af Dan Brown ★★★
 7. Women in Science af Rachel Ignotofsky ★★★★
 8. The Fellowship of the Ring (The Lord of the Rings, #1) af J.R.R. Tolkien ★★★★
 9. **Fantastiske skabninger og hvor de findes (illustreret) af J.K. Rowling ★★★★★
 10. The Rose and the Dagger (The Wrath and the Dawn, #2) af Renée Ahdieh ★★★★
 11. My Lady Jane (The Lady Janies, #1) af Cynthia Hand, Brodi Ashton og Jodi Meadows ★★★★.5

*anmeldereksemplarer fra hhv. Novia.dk og Politikens forlag
**Gave fra Plusbog.dk i forbindelse med DBBA 2017

Jeg fik tydeligvis læst vidt og bredt i marts, og det er derfor en ret rodet liste. Jeg er dog godt tilfreds med hvad jeg fik læst og jeg har da fundet nogle nye favoritter!
Månedens bedste bog var uden tvivl **Fantastiske skabninger og hvor de findes i den illustrerede udgave. Den er simpelthen så fin og jeg har længe snakket om at jeg ville ønske at de havde lavet de 3 ekstrabøger som illustrerede værker. Den kan kun anbefales! Der var sjovt nok ingen store skuffelser i løbet af måneden, The Hobbit var en fin fortælling men timingen var ikke rigtig og *Oprindelse var fin, men jeg har ikke været imponeret af Dan Browns bøger siden Engle og dæmoner og Da Vinci mysteriet. Den var dog interessant, specielt nu hvor jeg læser religion på læreruddannelsen og har et større kendskab til emnet end jeg havde dengang.

Jeg fik også, som nævnt, læst et par feministiske værker; Moxie og Women in Science. Begge bøger var hurtigt læste, men Moxie var klart den bedste af de to. Det er den først ungdomsbog, eller fiktion generelt, som jeg har stødt på der er så tydeligt feministisk som den er. Den er en fantastisk indgang til emnet og se feminismen i en relevant kontekst som man kan relatere til.

 

På kaminhylden
 • I begyndelsen af marts fylde jeg 21 og jeg havde en helt perfekt fødselsdag. På min egentlige fødselsdag fik jeg slappet af hele dagen i det bedste selskab og ugen efter holdte jeg fødselsdag med familien.
 • I marts var jeg også til min anden eksamen i år som jeg bestod med et fint 10-tal!
 • Tilbage i februar blev jeg spurgt om jeg havde lyst til at holde et oplæg omkring det at skrive og være blogger for en 7. klasse. Dagen efter min eksamen var jeg derfor forbi Hovedbiblioteket og det var helt og aldeles fantastisk. Eleverne var simpelthen så søde, engagerede og interesserede og der blev stillet tonsvis af spørgsmål.
 • Som tidligere nævnt deltog jeg også i et læsemaraton i marts, et læsemaraton som netop er overstået; TBR-Tackling 2018 som Josefine May og Rikke Reads stod for her i påskeferien. Jeg fik læst 1.628 sider samt lyttet til 5.5 timer af My Lady Jane. Jeg fik færdiglæst 5 af de ovenstående bøger og påbegyndt endnu én som jeg desværre ikke nåede at færdiglæse under læsemaratonet eller inden marts var ovre.

2 Replies to “Måneden der gik, marts”

 1. Øj, en lækker læsemåned!
  Og tillykke med fødselsdagen og eksamen – sådan!
  Malene udgav for nyligt ‘Stenløvens brøl’ (Krøniken om Morika #3) af Sidsel Sander Mittet

  1. Det var det virkelig! Jeg er dog ked af at April ikke går lige så godt! Og tak for lykønskningerne, marts var en helt fantastisk måned <3

Skriv et svar

CommentLuv badge