Måneden der gik, maj

Indeholder anmeldereksemplarer (*/***) og gaver (**).

Så er jeg officielt gået på læseferie, med kun én eksamen at se frem til, og vi nærmer os raskt juni. Indtil videre har maj været en af de bedste måneder af året, hvis ikke den bedste, indtil videre. Jeg har skrevet synopser som den skriftlige del af min eksamen i midten af juni, men jeg har også læst og haft nogle umådeligt hyggelige dage.

 

Bøgerne
 • Fik jeg læst 11 bøger, eller 3677 sider, og startet 1 anden bog (indtil videre) og opgav 1.
  • Primært bøger skrevet af kvindelige forfattere, men også nogle antologier eller bøger skrevet af flere forfattere.
  • Læste jeg bøger udgivet sent i 1900-tallet, i begyndelsen af 00’erne og fremefter.
  • 3 ungdomsbøger og 6 romaner eller ‘voksenbøger’ og 2 new adult bøger
  • Læste jeg bøger fra samtlige genrer; både nonfiktion, fantasy, poesi, krimi – you name it!
  • 5 bøger fra bogreolen, 6 anmeldereksemplarer og 1 biblioteksbog
  • Hele 3 feministiske værker blev læst
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.4 stjerner – det samme som i januar og det laveste for året
 • Modtog jeg hele 5 bøger til anmeldelse hvoraf 3 blev læst i denne måned. Jeg læste og anmeldte *Verdens rigeste mand og hans tro tjener Boris tidligere på måneden og *Rygsvømmeren af Leonora Christina Skov samt *Skytsenglen af Arto Halonen og Kevin Frazier venter på deres anmeldelser. *Champagnepigen af Leonora Christina Skov og *Children of Blood and Bone af Toms Adeyemi bliver garanteret læst i juni.
 • Købte jeg 7 bøger
  • Et par feministiske essays fra Penguins nye miniserie; The Master’s Tools Will Never Dismantle the Master’s House af Andre Lorde samt The Problem that has No Name af Betty Friedan
  • A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns and Roses, #3.1) af Sarah J. Maas som jeg egentlig havde forudbestilt på Book Depository men fandt billigere på Plusbog – og den kom endda hurtigere frem for den var af en eller anden grund ikke sendt fra BD.
  • Codex af Lev Grossman, Smertensbarn (Den grønne ø, #1) af Mette Finderup, Stalking Jack the Ripper (Stalking Jack the Ripper, #1) af Kerri Maniscalco og Himmelherren af Kenneth Bøgh Andersen var alle brugte fund i Bogormen.
 • Modtog jeg 1 bog i gave fra Plusbog i forbindelse med Danish Book Blog Award 2017; Red Clocks af Leni Zumas
 • Fortsatte jeg læsningen af en enkelt serie og læste første bog i en ny som jeg ikke forventer at fortsætte med.

 

De læste bøger

 1. ***Meet Cute (antologi) ★★★★
 2. A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3) af Sarah J. Maas ★★★★★
 3. ***Women of Resistance: Poems for a New Feminism (antologi) ★★★
 4. ***How to be Happy af David Burton ★★★
 5. Since You’ve Been Gone af Morgan Matson ★★★★
 6. **Ludermanifestet af Louise Kjølsen, Ekaterina Andersen og Nikita Klæstrup ★★★★
 7. **The Handmaid’s Tale af Margaret Atwood ★★★.5
 8. *Skytsenglen af Arto Halonen og Kevin Frazier ★★★
 9. *Rygsvømmeren af Leonora Christina Skov ★★★
 10. A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns and Roses, #3.1) af Sarah J. Maas ★★★★★
 11. ****Skyggernes bog (Dæmonherskerens arving, #1) af H.W. Klaris ★★

*anmeldereksemplarer fra forlagene
**gaver fra Plusbog i forbindelse med DBBA
***digitale anmeldereksemplarer fra Netgalley
****lånt fra biblioteket

Det blev tydeligvis til en del bøger i den her måned, både fysiske og digitale, anmeldereksemplarer og mine egne bøger. Det er også en vild kontrast til de tidligere måneder hvor jeg knap nåede 5 – bortset fra februar som var årets bedste måned indtil nu.

Månedens bedste læseoplevelser har uden tvivl været de to Sarah J. Maas bøger. Jeg har længe udsat læsningen af ACOWAR da jeg ikke følte jeg orkede at læse en bog på knap 700 sider sammen med studiet. Jeg er dog glad for at jeg endelig tog mig sammen selvom det tog mig et godt stykke tid at komme igennem den. Min favorit i serien er stadig anden bog (ACOMAF), men det var nu en god konklusion alligevel. Jeg knuselskede dog den lange novella eller novelette som vi fik i ACOFAS. Det var så rart bare at være sammen med karaktererne og være i deres verden, for det er det jeg har nydt mest i serien.

Jeg fik også læst en del anmeldereksemplarer fra Netgalley som jeg har forsømt i et godt stykke tid – det er i hvert fald første gang i år jeg læser noget derfra. ***Meet Cute var helt og aldeles fantastisk, der var primært gode historier og det er nok en af de bedste antologier jeg har læst overhovedet (jeg har skrevet lidt til hver historie i min anmeldelse på goodreads). ***Women of Resistance skuffede mig desværre, men jeg tror primært det er fordi det ikke er en genre jeg normalt læser. Den sidste færdiglæste bog derfra blev ***How to be Happy som var et memoir omkring seksualitet og teenageårene og det var da fin læsning men ikke noget specielt.

Af de feministiske værker, bortset fra ***Women of Resistance, kom jeg igennem **Ludermanifestet som jeg snart har et indlæg klar om, samt **The Handmaid’s Tale. Jeg var desværre en smule skuffet over **The Handmaid’s Tale men jeg kom da igennem den og jeg ser frem til at få set serien når jeg får tid.

*Rygsvømmeren og *Skytsenglen får deres egne indlæg inden længe, men jeg var desvære ikke videre imponeret med nogle af dem. Skyggernes bog var også en større skuffelse end jeg lige havde forventet, men der er da tid endnu til at slutte måneden på en god note.

 

På kaminhylden
 • Jeg afleverede de 4 synopser til engelsk ældste eksamen og jeg nærmer mig derfor titlen som engelsk ældste lærer inden længe! Jeg er allerede uddannet til engelsk yngste, så jeg ser frem til at få den sidste del også.
 • Min niece, Kathrine, blev konfirmeret tidligere på måneden hvor jeg introducerede min nye kæreste for familien.
 • Jeg var på en god håndfuld dates. Dates som var helt igennem fantastiske og jeg kan slet ikke komme mig over hvor godt det hele har været. Vi tilbragte også en hel dag i Århus.
 • Jeg var i biografen og se Infinity War samt til forpremiere på Skytsenglen som forlaget havde inviteret mig til.

 

På bloggen i maj

Skriv et svar

CommentLuv badge