Måneden der gik, maj

Maj har, på en eller anden måde, været utrolig lang. Måske er det på grund af at jeg har skrevet synopsis, men jeg føler virkelig at maj har været dobbelt så lang som enhver anden måned – og det er ikke nødvendigvis negativt. Det har været en måned hvor jeg har været stresset, men stadig fået læst en del. En måned hvor jeg har fundet og genfundet en masse favoritter og jeg har nydt den til fulde.

Det har dog været rart at sidde udenfor, i solen (!), og læse. De sidste to år har jeg ikke været i stand til at få ordentlig sol, først på grund af kikkertundersøgelse som gav et grimt ar som på ingen måde måtte få varme – hvilket gjorde det svært at sidde udenfor – og sidste år på grund af en A-vitamin kur som kunne resultere i forbrændinger i ansigtet hvis jeg var ude i solen i for lang tid. Selvom jeg blev solbrændt den første dag jeg virkelig sad ude, så er det stadig virkelig rart at have lov til at sidde i haven og læse.

 

I maj

 • Læste jeg 10 bøger, og genlæste 1, som blev til 3521 sider.
  • Læste jeg, for en gangs skyld, både fysiske og digitale. 1 lydbog, 2 e-bøger og 8 fysiske.
  • Læste jeg 7 bøger af kvindelige forfattere og 4 bøger skrevet af mandlige forfattere
  • Læste jeg 4 bøger som udkom i 2017, 5 fra 2016, 1 fra 2015 og 1 som udkom i 1999
  • Læste jeg 6 ungdomsbøger og 5 ‘voksenbøger’
  • Læste jeg 6 bøger på dansk – hvoraf 4 var oversatte værker – og 5 på engelsk.
  • Læste jeg 1 bog fra min egen reol, 1 fra storytel, 2 fra Netgalley og 7 fysiske anmeldereksemplarer fra de danske forlag.
 • Genlæste jeg også 1 essay; A Room of One’s Own af Virginia Woolf som jeg anmeldte for Bogkollektivet. Anmeldelsen kan findes her.
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.85 – min højeste i 2017!
 • Færdiglæste jeg 1 serie, Fortropperne af Brandon Sanderson. Fortsatte jeg genlæsningen med 1 anden serie; Harry Potter af J.K. Rowling og jeg påbegyndte én enkelt serie; Strange the Dreamer af Laini Taylor.
 • Modtog jeg igen 3 bøger til anmeldelse samt 2 overraskelsespakker (Til døden os skiller, ved første blik). Jeg er stadig lidt bagud med anmeldereksemplarer men de bliver læst i juni.
 • Fik jeg tilføjet et par bøger på reolen som altid – dog ikke så stor en portion for en gangs skyld.

 

Læste jeg

Som nævnt læste jeg hele 10 bøger i maj, samt genlæste 1. Bøgerne er dog lidt over det hele da jeg har læst det jeg lige var i humør til på tidspunktet samt begyndte jeg at læse på min kindle igen så e-bøger er der også et par stykker af.

 

 1. *Kalamit (Fortropperne, #3) af Brandon Sanderson ★★★
 2. *Menneske eller borger: skolens pædagogiske grundproblem af Leo Komischke-Konnerup
 3. *Release af Patrick Ness ★★★
 4. Løgnen om dannelse af Peter Kemp ★★★★
 5. *Strange the Dreamer (Strange the Dreamer, #1) af Laini Taylor
 6. *Mischling af Affinity Konar ★★★★
 7. *Jeg ser dig af Claire Mackintosh ★★★★.5
 8. **The One Memory of Flora Banks af Emily Barr ★
 9. **Optimists Die First af Susin Nielsen ★★★★★
 10. Fantastic Beasts and Where to Find Them (screenplay) af J.K. Rowling ★★★★★

 

Månedens genlæsning var Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – som jeg selvfølgelig elskede. Efter at bøgerne kom på storytel som lydbøger, og e-bøger, begyndte jeg at genlæse dem ad den vej. Det er en helt anden oplevelse at lytte til bøgerne og jeg nyder det virkelig. Jeg er i skrivende stund lidt over halvvejs med Harry Potter and the Goblet of Fire som er fantastisk at lytte til i forhold til kommentatorer under både Quidditch kampen og udfordringerne. En helt speciel oplevelse!
Som nævnt genlæste jeg dog også A Room of One’s Own i denne måned, som er et feministisk essay omkring kvinder i fiktion samt kvinder som skriver fiktion. Jeg var desværre ikke nær så glad for den som jeg var første gang jeg læste den. Fantastisk er den dog.

Der er ingen tvivl om at slutningen på måneden var bedre end starten. Månedens bedste oplevelse må dog være at se og læse Fantastic Beasts and Where to Find Them som jeg på nuværende tidspunkt har set hele 2 gange (jeg er ikke den største fan af hverken film eller serier). Efter at have læst manuskriptet blev jeg nødt til at se filmen igen og det er uden tvivl en af de bedste film jeg har set.

Optimists Die First var dog også en vidunderlig oplevelse – som jeg vil dele på bloggen i næste uge. Jeg begyndte at læse den sendt den ene aften og jeg havde på ingen måde lyst til at gå i seng. Der var dog intet andet at gøre end at smutte i seng og så læse bogen færdig som noget af det første morgenen efter. Bogen omhandler en ung pige med en hel del frygte som pludselig begynder at leve igen – en bog jeg på mange måder kunne relatere til.

Som følge af synopsislæsning og -skrivning er der et par nonfiktions titler på listen; Menneske eller borger samt Løgnen om dannelse. Jeg har læst en del mere end de to, men det er nok de eneste to som jeg har læst i deres helhed og som jeg virkelig kan anbefale. Løgnen om dannelse bliver genlæst her i juni som eksamensforberedelse – så god er den, selvom jeg ikke er enig med Peter Kemp i alt hvad han siger.

 

Majs hjertebørn

Som tidligere nævnt fandt, eller genfandt, jeg en masse favoritter i den forgangne måned;

 • Min bullet journal! Jeg begyndte egentlig tilbage i marts sidste år, men efter jeg startede på lærerstudiet gik det lidt hen i glemmebogen eller jeg følte ikke at jeg havde tid til det. I maj har jeg dog gjort det til en prioritet at få tid og jeg har virkelig nydt det. Jeg har endvidere også lavet en personlig instagram profil til primært min bujo da jeg fik et par henvendelser omkring det – der er dog ikke nogen billeder endnu, men det kommer. Profilen kan findes her. Jeg overvejer også om jeg skal tilføje bullet journal indlæg en gang imellem her på bloggen – med fokus på de litterære sider.
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them filmen! For er du gal den var fantastisk.
 • Smoothiebowls er nok majs helt store opdagelse. Jeg har i de sidste par måneder forsøgt at køre en sundere livstil men jeg har haft svært ved at finde på noget sundt, lækkert og nemt morgenmad – specielt til de dage hvor jeg skal ud af døren tidligt. Jeg prøvede derfor en smoothiebowl den ene dag da vi simpelthen havde glemt at købe brød og lignende og jeg går aldrig tilbage igen.

 

*Fysiske anmeldereksemplarer fra de respektive forlag. Strange the Dreamer er dog modtaget til anmeldelse fra Plusbog
**Digitale anmeldereksemplarer fra Netgalley

Skriv et svar

CommentLuv badge