Måneden der gik, juli

Juli var egentlig én lang ventetid hvor jeg bare ventede på afslag eller et tilbud om en studieplads så når jeg kigger tilbage er det som et slags limbo. Fuld af oplevelser var måneden ikke, men jeg fik læst en masse da jeg skulle distrahere mine tanker.
Jeg er dog kommet ind på læreruddannelsen her i Esbjerg så jeg har officielt ‘kun’ 1 måned tilbage af sommerferien, eller faktisk mindre da jeg skal starte d. 25 august! Jeg er lidt oppe og køre over det selvom alle der har søgt ind på læreruddannelsen er kommet ind – nu skal jeg dog bestemme mig for hvad jeg helt præcist vil undervise i, for jeg er meget passioneret omkring flere fag.
Nå, nu er det i det mindste ude af vejen! Er der flere, som er kommet ind på drømmeuddannelsen?

 

I juli

 • Læste jeg 15 bøger som bliver til 5291 sider i alt – min næstbedste måned indtil videre
  • Læste jeg udelukkende fysiske bøger
  • Læste jeg 14 bøger af kvindelige forfattere og 1 af en mandlig
  • Læste jeg 3 nye udgivelser
  • Læste jeg 7 ungdomsbøger, 2 new adult, 4 middle grade og 2 voksenbøger
  • Læste jeg 5 bøger på engelsk og 10 på dansk – hvoraf 4 var oversatte værker
  • Læste jeg 3 af mine egne bøger, 4 fra biblioteket og 8 anmeldereksemplarer
 • Genlæste jeg The Happiness Project af Gretchen Rubin som jeg har skrevet lidt om her.
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.53
 • Opgav jeg The Sleeping Prince (The Sin Eater’s Daughter, #2) af Melinda Salisbury og The Enchanted af Rene Denfeld
 • Begyndte jeg på en ny serie som hedder Hayven og er skrevet af J.A. George – jeg er stadig i tvivl hvorvidt jeg vil fortsætte med serien eller ej.
 • Kom jeg videre med A Court of Thorns and Roses serien af Sarah J. Maas samt Losing It serien af Cora Carmack.
 • Valgte jeg at opgive The Sin Eater’s Daughter serien, som i kan se længere oppe.
 • Købte jeg hele 19 bøger og bestilte 3 online som jeg endnu ikke har modtaget – de er dog alle sendt. Jeg købte også en malebog fra penguin som indeholder hele 100 af deres covere og det bliver det store projekt i august.
 • Modtog jeg 2 bøger og 2 malebøger til anmeldelse men jeg har nu kun ét enkelt anmeldereksemplar, foruden malebøgerne, som jeg har bedt om – ergo, jeg er ved at være i bund! Der er dog et eksemplar af Rubinrød med i posten og et par stykker fra Politikens forlag i de næste par måneder – men jeg er i bund for nu.
 • Deltog jeg i booktube-a-thon 2016 hvor jeg fik læst 8 bøger eller 2.031 sider! Læs mere om det her og her.

 

Læste jeg…

Som nævnt hele 15 bøger. Jeg prøvede at læse mere end i maj, hvor jeg læste 19 bøger (5334 sider) og det gik ikke helt så galt da jeg læse 5291 sider – så det er kun omkring 40 sider fra.

De 15 bøger jeg fik læst er;

 1. A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #2) af Sarah J. Maas ★★★★★
 2. Kimæras hævn (Vildheks, #3) af Lene Kaaberbøl ★★★
 3. Gifted (Hayven, #1) af J.A. George ★★★★
 4. *Populær – en selvbiografi af Maya Van Wagenen ★★★★.5
 5. *XY af Nicole Boyle Rødtnes ★★★.5 (anmeldelse)
 6. *Skæbne og hævn af Lauren Groff ★★.5
 7. *Som sendt fra himlen (Losing it, #2) af Cora Carmack ★★★★
 8. Carry On af Rainbow Rowell ★★★★
 9. Skyggeporten af Lene Kaaberbøl ★★★
 10. Nightfall af Jack Halpern og Peter Kujawinski ★★★
 11. With Malice af Eileen Cook ★★.5
 12. Blodsungen (Vildheks, #4) af Lene Kaaberbøl ★★★
 13. Fjendeblod (Vildheks, #5) af Lene Kaaberbøl ★★★
 14. Genkommeren (Vildheks, #6) af Lene Kaaberbøl ★★★
 15. *Eksperimentet af Catine Tollström ★★★.5

Der er ingen tvivl om at månedens bedste bog er A Court of Mist and Fury for det er egentlig den bedste bog jeg har læst i år, indtil videre, når det kommer til stykket. Jeg brugte omkring en uge på at læse den og jeg havde virkelig svært ved at komme igang med noget nyt efter den! Jeg ville ikke vælge bøger som jeg havde høje forventninger til, fordi jeg vidste jeg ville blive skuffet pga. ACOMAF og det var egentlig først da vi ramte midten af måneden at jeg kunne vælge bøger frit igen. Jeg tror ikke at der er en bog som kan vælte ACOMAF af pinden lige nu!
Populær – en selvbiografi er dog helt klart en af de bedste bøger jeg har læst i år – hvilket i kommer til at få at vide 20 gange i løbet af min anmeldelse.. Jeg undskylder på forhånd.

Jeg havde dog også en masse skuffelser som fx. resten af Vildheks serien og Skyggeporten. De havde alle aspekter som jeg godt kunne lide, men i forhold til hendes andre værker synes jeg ikke at disse bøger kan måle sig med dem.
Skæbne og hævn er en bog som jeg endelig kom igennem! Jeg begyndte at læse den umiddelbart efter at jeg modtog den og jeg fik læst 50 sider den første aften under tvang, efter 1 uge havde jeg læst 120 og var røget i en læsetørke og jeg har frygtet den siden. Jeg kom dog igennem den på en weekend den her gang og jeg er stadig ikke imponeret. Jeg havde høje forventninger – men ikke alt for høje – og der er da nogle ting som jeg sætter pris på og kan lide, men jeg forstår ikke at den har modtaget priser og er så populær. Når man ser bort fra det flotte omslag selvfølgelig.

 

De litterære mål

Og til slut lidt om de litterære mål.

 • Jeg har læst 42 ungdomsbøger mod 33 voksenbøger, så endnu en gang skal jeg til at udligne det! Det burde dog være nemmere nu hvor jeg er i bund med anmeldereksemplarer.
 • Genlæsning er nu oppe på 4 ud af 5 så det er da realistisk at jeg opnår det! Jeg ved dog endnu ikke hvilken bog der skal være den 5. måske Wonder eller Pride and Prejudice?
 • Jeg har læst 26 bøger fra mine hylder ud af de 82 bøger jeg har læst i år indtil videre. Det går ikke nær så godt som jeg gerne vil have, men teknisk set er jeg halvvejs mod mit mål så et eller andet sted er det stadig realistisk at fuldføre hvis jeg bare læser mine egne bøger de næste par måneder!
 • Klassikere ligger stadig på 5 ud af 10 så jeg skal til at have læst et par klassikere. Jeg har dog læst 50 sider af The Trial af Franz Kafka og planen er at færdiglæse den inden måneden er omme, så er jeg da lidt længere.
 • Lydbøger er stadig på 8 ud af 12 så jeg er stadig foran! Jeg har ikke rigtig været i humør til lydbøger og er hoppet imellem en masse i løbet af måneden, så jeg holder en lille pause.

 

*Anmeldereksemplarer, modtaget fra forlagene til anmeldelse. 

Skriv et svar

CommentLuv badge