Måneden der gik, juli

Selvfølgelig ender det med at være sommeren og arbejde der gør at jeg ikke kan holde styr på bloggen – fremfor studiet. Jeg er kommet så langt bagud og det kommer til at tage tid at komme tilbage, men man skal jo starte et sted. Jeg overvejede kort at lægge den månedlige opsummering for juli sammen med den for august, men juli har været så fuld af læseoplevelser at jeg har svært ved at se mig ud af at lægge de to sammen. Derfor kommer der her et meget forsinket indlæg om min juli måned hvor jeg deltog i et månedslangt læsemaraton eller læseudfordring.

 

Bøgerne
 • I juli fik jeg læst 18 bøger, eller 5143 sider, hvoraf 2 var genlæst, og startet 1 lydbog mere.
  • Primært bøger skrevet af kvindelige forfattere, men også en enkelt antologier og et par bøger mandlige forfattere
  • Læste jeg bøger udgivet i 1500-, 1800- og 1900-tallet men primært bøger efter årtusindeskiftet
  • 9 ungdomsbøger og 9 romaner – en meget fin fordeling
  • Læste jeg bøger fra næsten samtlige genrer, men primært fantasy som sædvanlig
  • 13 bøger fra bogreolen, 1 anmeldereksemplar og 5 biblioteksbøger
  • Et enkelt feministisk værk men et par bøger med feministiske værdier som sædvanlig
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.5 stjerner, ikke fantastisk og noget nær det laveste jeg har haft hele året
 • Købte jeg 2 bøger; The Seven Husbands of Evelyn Hugo af Taylor Jenkins Reid som jeg læste og elskede i denne måned samt Asking for it af Louise O’Neill som var sat ned til knap 34kr på Book Depository! (Køb den her)
 • Modtog jeg 3 bøger i gave, 2 fra Plusbog og én fra Politikens forlag; An Enchantment of Ravens af Margaret Rogerson og den nye Ravenclaw-udgave af Harry Potter og hemmelighedernes kammer. Politikens forlag overraskede mig med et tidligt eksemplar af Lone Star af Mathilde Walter Clark som jeg viste frem på instagram (findes under highlightet ‘bogpost’ her)
 • Fortsatte jeg læsningen af én serier, påbegyndte 6 nye (hvorfor gør jeg det her?) og færdiglæste en enkelt. Jeg er stadig i tvivl om hvilke jeg fortsætter med og hvilke jeg dropper af de nye, men umiddelbart opgiver jeg Den grønne ø og fortsætter The Raven Cycle, Wayward Children og The Extraordinary Adventures of the Athena Club.

 

De 16 bøger jeg fik læst er;

 1. Smertensbarn (Den grønne ø, #1) af Mette Finderup ★★
 2. The Little Book of Lykke af Meik Wiking ★★★★
 3. **Red Clocks af Leni Zumas ★★★★
 4. ***To Kill a Kingdom af Alexandra Christo ★★★★
 5. ****Stenløvens brøl (Krøniken om Morika, #3) af Sidsel Sander Mittet ★★★
 6. (Lydbog) Every Heart a Doorway (Wayward Children, #1) af Seanan McGuire ★★★★★
 7. The Martian af Andy Weir ★★★
 8. ****The Raven Boys (The Raven Cycle, #1) af Maggie Stiefvater ★★★★
 9. The Seven Husbands of Evelyn Hugo af Taylor Jenkins Reid ★★★★★
 10. **Hvad skoven skjuler ★★★
 11. ****The Strange Case of the Alchemist’s Daughter (The Extraordinary Adventures of the Athena Club, #1) af Theodora Goss ★★★★.5
 12. The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman ★★★
 13. A Midsummer Night’s Dream af William Shakespeare ★★
 14. Flush af Virginia Woolf ★★★
 15. Beautiful Bastard (Beautiful Bastard, #1) af Christina Lauren ★★★★
 16. Forest of a Thousand Lanterns (Rise of the Empress, #1) af Julie C. Dao ★★★

 

Genlæsninger;

 1. ****Unbreakable (The Legion, #1) af Kami Garcia ★★★
 2. The Two Towers (Lord of the Rings, #2) af J.R.R. Tolkien ★★★

**Gaver fra Plusbog eller forlaget
***Digitalt anmeldereksemplar fra Netgalley
****Lånt fra biblioteket eller ereolen global

Månedens bedste læseoplevelse var uden tvivl The Seven Husbands of Evelyn Hugo som jeg slet ikke kunne slippe igen og jeg knuselskede den! Den har eksplicitte sex scener, men det er ikke for meget og det er ikke en bog skrevet for sex scenerne. Evelyn Hugo er også fandenivoldsk, ærlig og hun har tænkt sig at fortælle hendes historie med alle gråzonerne. Den er alt hvad jeg ønskede The Thirteenth Tale af Diane Setterfield ville være, og så meget bedre! Jeg var dog også umådelig glad for Every Heart a Doorway som jeg har haft lyst til at læse siden den udkom! Jeg lyttede til den på lydbog og jeg skal i hvert fald have fat i alle bøgerne. Hele to bøger med 5 stjerner på en måned – hvad sker der?
Jeg var dog også forbløffet over The Strange Case of the Alchemist’s Daughter som jeg virkelig nød selvom jeg måtte læse de 400 sider på min telefon. Den var fantastisk og jeg skal uden tvivl have fat i efterfølgeren!

Månedens største skuffelse var Smertensbarn som jeg havde forventet ville være en ny favorit hos mig og jeg havde virkelig set frem til at læse den. Jeg hørte Mette Finderup, forfatteren, snakke om den til Fantasy Festivalen sidste år og den har været på min TBR lige siden og jeg har ofte overvejet at købe den. Jeg var derfor så glad da jeg faldt over et flot, brugt, eksemplar til blot 30 kr i begyndelsen af sommeren og det havde kriblet i mine fingre at læse den lige siden. Det var derfor også den første bog jeg læste til min læseudfordring O.W.L.s og jeg var uendeligt skuffet.

Jeg fik læst en del gode bøger som The Raven Boys, som ikke helt levede op til mine forventninger men stadig var god, **Red Clocks som var en smule undervældende men hardhitting i forhold til emne, To Kill a Kingdom, som var en forrygende genfortælling af Den lille havfrue og Beautiful Bastard som var den lette kærlighedshistorie jeg havde brug for. Forest of a Thousand Lanterns var skuffende, selvom jeg måske ville have nydt den en smule mere hvis jeg havde forstået at det var en ‘kommende skurk’-historie. Jeg synes dog ikke hovedpersonens forelskelse eller kærlighed til Wei var troværdig og det ødelagde en del for mig fordi det var en større del af historien fordi det skulle være grunden til Xifengs tilbageholdenhed.

 

 

På kaminhylden
 • Juli var fyldt til randen med arbejde men kontoen er glad for det! Efter min første uge har jeg haft 20-30+ timer om ugen og jeg er endelig ved at være tilbage til et skema jeg kan overskue med studie nu. Jeg nyder dog at arbejde i Bog og idé og jeg er så glad for at jeg har fundet et fritidsarbejde som er lige mig!
 • I juli tog kæresten og jeg også vores O.W.L.s som vi begge bestod. Vi tog alle 12 fag, hvilket betyder at vi begge læste 12 bøger i løbet af juli og det var så hyggeligt! Jeg nyder at have en partner med lignende interesser og at læse sammen er uden tvivl noget af det bedste jeg ved.

 

 

På bloggen

Selvom bloggen har stået ret stille sommeren over var der alligevel et indlæg hist og her;

 

 

Skriv et svar

CommentLuv badge