Måneden der gik, januar

Så er vi, lidt over, en måned inde i det nye år og det har allerede været fyldt med nye oplevelser! Jeg begyndte i praktik som folkeskolelærer i uge to og jeg er stadig godt igang. Jeg har fået en ny rutine i hverdagen, hvilket er farligt når det nu kun er midlertidigt, men jeg føler mig så voksen og jeg kan se hvor uddannelsen bærer hen. Derudover har jeg jo også været til et par bogklubmøder og bogudsalg. Jeg fik også et tilbud om at blive privatunderviser i matematik for en sød pige i 8.klasse.

 

I januar

 • Læste jeg 10 bøger, som blev til 3775 sider.
  • Læste jeg kun fysiske bøger
  • Læste jeg 8 bøger af kvindelige forfattere og 2 bøger skrevet af mandlige forfattere
  • Læste jeg hele 6 bøger som udkom i 2016
  • Læste jeg 8 ungdomsbøger og 2 ‘voksenbøger’
  • Læste jeg 10 bøger på dansk – hvoraf 5 var oversatte værker
  • Læste jeg 8 anmeldereksemplarer, 1 som jeg modtog som gave under bogbloggertræf og 1 som jeg selv har købt
  • Læste jeg 1 nonfiktion og 1 bog over 500 sider
 • Læste jeg 1 essay; We Should All Be Feminists af Chimamanda Ngozi Adichie
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.6
 • Påbegyndte jeg hele 6 serier og afsluttede 2
 • Modtog jeg 2 bøger til anmeldelse
 • Købte jeg 7 bøger, fik 2 gratis gennem facebook (bortgivet) og 3 i forbindelse med Arnold Buscks før-udsalg.
 • Skilte jeg mig af med 3 bøger

 

Læste jeg

Det blev jo til 10 bøger i januar – hvilket er meget mere imponerende når man tænker på at jeg ikke fik færdiglæst første bog før midten af måneden! Jeg har bare været så optaget af bøgerne og anmeldereksemplarerne på det sidste og det har resulteret i at jeg har fået læst utrolig mange! Jeg har stadig mange anmeldereksemplarer på hylden som skal læses og anmeldes, men jeg er da tættere på nu end jeg var før.
De 10 bøger jeg fik læst er;

 1. Jeg er Malala af Malala Yousafzai og Christina Lamb ★★★★
 2. *Ritmatikeren (Ritmatikeren, #1) af Brandon Sanderson ★★★★.5
 3. *Zarens spil (Zarens spil, #1) af Evelyn Skye ★★★
 4. *Ildenglen (Ønskekræmmerens datter, #1) af Laini Taylor ★★★.5
 5. *Kirurgen (Rizzoli & Isles, #1) af Tess Gerritsen ★★★.5
 6. *Heksejægerens bytte (Dragernes konge, #1) af Pernille Eybye ★★★★
 7. *Gennem sløret (Ilttyv, #3) af Nicole Boyle Rødtnes ★★★★
 8. *Sandsnogens bid (Krøniken om Morika, #1) ★★★
 9. *Valkyrien (Sanddrømmeren, #3) af Sidsel Katrine Slej ★★★.5
 10. *Mareridt og myrekryb 1 af Nick Clausen ★★★

Månedens bedste læseoplevelse var uden tvivl We Should All Be Feminists. Jeg har altid et ønske om at årets førse bog skal være speciel og gerne en af de bedste jeg kommer til at læse hele det år. Det ønske blev i hvert fald opnået! Det er sådan et fint essay og jeg skal lige tage mig sammen til at købe et eksemplar så jeg kan vise den frem på reolen. Den kan læses på storytel og der er endda også denne video hvor Chimamanda Ngozi Adichie læser den højt. Jeg mener at den oprindelig var en TED talk og derefter blev den renskrevet, og muligvis udvidet, og derefter udgivet.

Jeg er Malala blev 2017s officielle første bog og det var en fin oplevelse. Det tog mig rigtig lang tid at komme igennem den selvom sproget er smukt og historien interessant. Jeg blev overrasket over hvor lidt jeg egentlig vidste om hende og hvor engageret hun er i kampen for uddannelse. Grunden til at jeg fik den læst nu er, at Ringe i vandet, en velgørenhedsblog, meget gerne ville have en anmeldelse af den. Jeg så det som en fin mulighed da jeg alligevel havde bogen på hylden og manglede et lille skub til at få den læst. Nu skal jeg blot have anmeldt den!

Jeg fik læst en hel del anmeldereksemplarer i denne måned. Den bedste var dog Ritmatikeren som jeg elskede over alle forventninger og jeg krydser fingre for at efterfølgeren udkommer i år! Zarens spil var fin, men jeg kommer ikke til at fortsætte med serien. Ildenglen var nytænkende og interessant og jeg ser frem til at læse de næste 2 bøger. Der var dog, desværre, også en del skuffelser.

 

Det var lidt om min januar måned  – hvordan gik jeres?

 

*Alle bøger, bortset fra Mareridt og myrekryb er modtaget fra forlagene til anmeldelse. Mareridt og myrekryb var en gave fra forlaget i forbindelse med Bogbloggertræf 2016

Skriv et svar

CommentLuv badge