Måneden der gik, december

*Reklame* Indeholder anmeldereksemplarer og gaver, disse er markeret.

Og så blev det næsten 2019! At jeg får læst bare en enkelt bog mere idag er ikke realistisk – specielt ikke da bogen jeg er igang med er Harry Potter and the Order of the Phoenix hvor jeg har læst 300 sider ud af 956 og jeg har alt for mange ting at nå i dag, så det er altså det her det er blevet til. December har dog været en god måned med masser af timer på arbejdet, og derved en glad konto og opsparing, samt dates og begivenheder med kæresten, venner og kolleger. Jeg var dog også forbi Kolding til en MR-scanning om morgenen dagen før juleaften, og forhåbentlig kommer der noget ud af den scanning, for 5.30 er simpelthen en alt for tidlig alarm til julen.


Bøgerne

Jeg fik selvfølgelig også læst en del i løbet af december, det blev til overraskende mange bøger da jeg først fik skrevet dem alle ned. Det viste sig endda at jeg havde glemt et par stykker i første omgang, men listen burde være komplet nu.

 • I december fik jeg læst 15 bøger, og genlæste en enkelt, som bliver til 4297 sider. Jeg lyttede også til hele 3 lydbøger som med 1.5 hastighed blev omtrent 16-17 timer i alt.
  • 16 bøger af kvindelige forfattere, 2 af en mandling og 1 enkelt skrevet af flere forfattere (dog kun kvindelige)
  • 10 anmeldereksemplarer, 4 bøger fra Scribd og 5 fra min egen reol
  • Blev det igen til fantasy og nonfiktion med en smule realistisk fiktion/samfundslitteratur iblandt 
 • Havde jeg en gennemsnitlig rating på 3.4 stjerner som desværre ikke er årets bedste, men jeg synes jeg havde en god læsemåned uanset – måske fordi jeg har været utrolig glad for de tre lydbøger og de har fyldt en del.
 • Købte jeg, endnu en gang, ingen bøger til mig selv – det bliver dog nok ændret i 2019 da jeg har en plan!
 • Modtog jeg to nye anmeldereksemplarer: Politikens forlag sendte *Vilde dyr af Gin Phillips min vej, som allerede er læst og anmeldt da den udkom d. 27. og jeg fik den i begyndelsen af måneden. Lindhardt & Ringhof sendte *Min historie af Michelle Obama min vej, og den bliver umiddelbart en af de første bøger jeg læser i 2019!
 • Lindhardt & Ringhof sendte mig også en overraskelsespakke med to eksemplarer af **Uhyret i Essex af Sarah Perry som udkom d. 28. december. Det andet eksemplar gav vi min svigermor i julegave, så det kan være vi ender med at læse den sammen.
 • Var der en del gratis bøger i adventskalendere ved de forskellige forlag hvor jeg downloadede både en julenovelle fra Jussi Adler Olsen kaldet Jul á la Vridsløse, Skovbrand af Carsten Juul og Offer uden ansigt  af Stefan Ahnem – man kunne også downloade Ligblomsten af Anne Mette Hancock, men den fik jeg gratis fra Plusbog med en ordre i november.
 • Læste jeg første bog i to serier og jeg forventer i hvert fald at læse videre i Darkest Powers-serien da jeg har de to efterfølgende bøger på hylden. Hvorvidt jeg fortsætter i Mestenes ved jeg ikke helt endnu.


De 19 bøger jeg fik læst er;

 1. *Barndommens gade af Tove Ditlevsen ★★★
 2. *Så god som ny af Kristina Aamand, illustreret af Solveig Agerbak ★★★★
 3. *Eleanor Oliphant har det helt fint af Gail Honeyman ★★★
 4. *Dage med mildhed, modgang og mirakler af Hella Joof ★★★
 5. **Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jakobsen ★★★
 6. (Lydbog) Beneath the Sugar Sky (Wayward Children, #3) af Seanan McGuire ★★★★
 7. (Lydbog) Happier at Home (The Happiness Project, #2) af Gretchen Rubin ★★★★★
 8. The Power af Naomi Alderman ★★★★.5
 9. *Vilde dyr af Gin Phillips ★★★
 10. *Inkarnation (Mestenes, #1) af Pernille L. Stenby ★★★
 11. **The Descent of Man af Grayson Perry ★★★
 12. **Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg ★
 13. **Autopilot af Ronnie Andersen ★★.5
 14. *Bryster skal hoppe når man hikker af Hella Joof og Karen Thisted ★★★★
 15. *Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor ★★
 16. The Summoning (Darkest Powers, #1) af Kelley Armstrong ★★★.5
 17. Confess af Colleen Hoover ★★★★
 18. *Barden Beedles Eventyr (illustreret) af J.K. Rowling ★★★★★
 19. (Lydbog) Better Than Before af Gretchen Rubin ★★★★

*anmeldereksemplarer fra forlag eller Plusbog
**gaver fra forlag eller Plusbog

Det ser fuldstændig sindssygt ud når de bliver listet sådan op, for jeg føler ikke at jeg har haft tid til at læse så meget, men omvendt er der også sket en del på bloggen i løbet af december. Da der er så mange bøger tænker jeg at vi kort fokuserer på de bøger som ikke allerede er omtalt andre steder (endnu) og lægger vægt på dem der umiddelbart ikke får deres egne indlæg da der ikke er tid til at omtale alle.

Lydbøgerne er uden tvivl nogle af de bøger jeg har nydt mest i december, sammen med The Power og den illustrerede version af *Barden Beedles Eventyr (som bliver anmeldt inden længe). Jeg skal uden tvivl have læst/lyttet til In An Absent Dream som er den næste bog i Wayward children-serien og udkommer i begyndelsen af det nye år, for de er simpelthen fantastiske og Beneath the Sugar Sky adskiller sig uden tvivl fra de to første bøger. Serien anbefales dog til alle der bare er det mindste interesserede, for de er simpelthen så gode! The Power blæste mig næsten bagover – den eneste grund til at den ikke har fået fem stjerner er fordi jeg skulle have den læst færdig og jeg ikke havde problemer med at lægge den fra mig når jeg havde brug for det. Det er dog nok en af mine største favoritter blandt de feministiske bøger jeg har læst indtil videre! Gretchen Rubin bøgerne får dog nok deres egne anmeldelser i løbet af 2019 da jeg skal have købt alle hendes bøger, for jeg elsker hende.

**The Descent of Man af Grayson Perry er en lille bog, men den var en smule tung og tog mig et stykke tid at læse og den føltes ret indforstået, hvis det giver mening. **Ingen sommerfugle i marts er jeg stadig ved at finde ud af om jeg vil anmelde for jeg har kun en enkelt positiv kommentar, som desværre hurtigt blev smadret som historien kom igang. Det er muligvis den dårligste bog jeg har læst i år.

The Summoning var overraskende god! Serien har altid interesseret mig, men jeg har ikke taget mig sammen til at få den læst før nu og jeg læste The Summoning på under 24 timer i julen. Der var uden tvivl ting som ikke sagde mig det store og jeg ville ønske at tempoet var lidt hurtigere, men jeg var fanget af historien og jeg elsker at hovedpersonen ikke er bange for at sige sin mening og sætte folk på plads – på en ordentlig måde. Confess er månedens eneste e-bog og det tog mig også et stykke tid at få den læst af præcis den grund. Størstedelen læste jeg dog på min mobil, hvilket jeg aldrig nogensinde gør og absolut hader, men historien fangede mig og jeg læste lidt på mobilen hver aften efter jeg havde lagt mig i sengen. Den var god, men den holdte mig ikke fast som nogle af hendes andre bøger har gjort. Men den var god!


På kaminhylden
 • Som nævnt var jeg til scanning, som jeg prøver at tænke på som en hyggelig morgentur til Kolding da vi var forbi storcentret for at få morgenmad og jeg fik Starbucks igen (jeg har måske prøvet det en 3-4 gange og jeg forstår ikke helt hypen).
 • Vi vandt på arbejdet nogle konkurrencer som var mellem butikkerne i kæden og vi tog derfor ud at spise sammen den ene aften efter arbejde. Det var simpelthen så hyggeligt og rart at se hinanden udenfor arbejdet.
 • Jeg overnattede hjemme ved min far fra d. 23 for at holde jul og jeg tog først hjem igen d. 26. fordi kæresten også kom hjem der. Det var så hyggeligt bare at have et par dage med min far og lillebror, for det er mange år siden jeg sidst har overnattet hjemme i julen. Vi spillede dog en del Monopoly Fortnite, så julefilm, lavede konfekt og pjattede. Jeg fik dog også læst en 3 bøger derhjemme. En virkelig god jul!
 • Kæresten og jeg afholdte vores egen lille juleaften – nu hvor vi ikke kunne være sammen d. 24. – d. 27. Planen var i første omgang at lave andebryst med det hele derhjemme, men da jeg havde arbejde til 17.30 ville det blive en smulle presset og muligvis lidt for stressende til en hyggeligt aften. Vi betalte os derfor fra det og tog på Jensens som var fantastisk! Vi fik deres 3-retters julemenu og den var så lækker! Anden var umådelig mør og da vi havde ventet en del efter den (fejl i køkkenet lød det på) fik vi ris ala manden med hjem fordi vi simpelthen ikke kunne få mere ned. Vores tjener var simpelthen så sød og gjorde hvad han kunne i forhold til ventetid og give os besked, men vi lagde ærlig talt ikke voldsomt mærke til det fordi vi bare sad og hyggede os. Vi fik selvfølgelig givet hinanden gaver da vi kom hjem, og jeg har gået med mine fine smykker lige siden og min søde kæreste har fået god kaffe hver eneste morgen! Muligvis en af de bedste dage i hele 2018 bortset fra vores fantastiske dag i Aarhus i maj.
 • Her på falderebet var vi på Jensens igen, dog med mine søskende og mor for at se hinanden inden nytår og det var skam også hyggeligt selvom alle var forsinkede og tiden var en smule presset.På bloggen

Som nævnt skete der også en del på bloggen i løbet af december, jeg fik skrevet hele 12 indlæg, hvilket ikke er helt dårligt med så mange læste bøger, studie og arbejde.

2 Replies to “Måneden der gik, december”

 1. Jeg smilede sådan, da jeg læste om jeres juledate – lyder bare som den hyggeliste aften! ♥

  Håber du får et dejligt 2019 – glæder mig til at følge med!

  1. Det er virkelig også en af 2018s bedste stunder og begyndelsen på, hvad jeg håber, er en ny tradition ♥
   Tak og I lige måde!

Skriv et svar

CommentLuv badge