Måneden der gik, december

Af en eller anden grund havde jeg glemt alt om et opsummeringsindlæg for december. Jeg har fokuseret meget på at opsummere året og måneden der gik er gået i glemmebogen. Derfor kommer indlægget her på falderebet, og indlægget for idag udsættes til imorgen osv.
December har været en hektisk måned; jeg har haft en modulprøve, en deltagespligtig opgave – både skriftlig og mundtlig og så har der selvfølgelig også været julegaver som skulle købes og planer som skulle ordnes. I den sidste uge har jeg dog fået lov til at slappe lidt af – og læst en masse – så helt dårligt har det ikke været.

 

I december

 • Læste jeg 7 bøger, som blev til 2297 sider i alt.
  • Læste jeg 4 fysiske bøger og 3 ebøger
  • Læste jeg 5 bøger af kvindelige forfattere og 2 bøger skrevet af flere forfattere
  • Læste jeg 3 bøger som udkommer i 2017
  • Læste jeg 4 ungdomsbøger og 3 ‘voksenbøger’
  • Læste jeg 4 bøger på dansk – hvoraf 3 var oversatte værker – og 3 på engelsk
  • Læste jeg kun anmeldereksemplarer – 3 fra netgalley og 4 fra diverse forlag
 • Læste jeg 1 novelle i forbindelse med en ny læsekreds; Fantasy Fellowship
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.67
 • Påbegyndte jeg 1 ny serie og fortsatte og opgav en anden
 • Begyndte jeg at læse ebøger igen da jeg fik en kindle i julegave

 

Læste jeg

Selvom jeg teknisk set har læst 7 bøger i december indtil videre er 4 af dem læst inden for den sidste uge, og der er en chance for at der bliver tilføjet endnu en bog før måneden, og året, er ovre. Jeg er nemlig halvejs i Uprooted af Naomi Novik! De 7 bøger jeg, indtil videre, har læst i december er;

 1. *Oprørerne (Sagaen om Talon, #2) af Julie Kagawa ★★★
 2. *Teorier på 30 sekunder af Paul Parsons (red.) ★★★★
 3. *Dit studieliv af Søren Bøjgård og Anette Schleicher (red.)
 4. *Year of No Clutter af Eve O. Schaub ★★★
 5. *Odinsbarn (Ravneringene, #1) af Siri Pettersen ★★★
 6. *Under Rose-Tainted Skies af Louise Gornall ★★★★.5
 7. *A List of Cages af Robin Roe ★★★★.5

Novellen jeg læste i forbindelse med en ny læsekreds som jeg tager del i er Bag masken af Louise Floor Frellsen. Det er ikke en jeg har tænkt mig at læse igen men jeg fandt den meget interessant. Den finder sted i et samfund hvor der er nogle væsner som altid bærer maske og så har vi menneskene ved siden af. Der er ikke meget som egentlig foregår i novellen selvom den er relativt lang. Mystisk men god.

De bedste bøger i denne måned var helt klart Under Rose-Tainted Skies og A List of Cages. To komplet forskellige bøger og derved fantastiske på hver deres måde. Under Rose-Tainted Skies udkommer nu på tirsdag og omhandler en 17-årig pige, Norah, med agorafobi. De får nye naboer og Norah og den nye unge fyr begynder at snakke sammen. En utrolig sød historie! A List of Cages er mere over i den boldgade hvor du bliver helt og aldeles ødelagt under læsningen. Den skærer i hjertet og trækker i smilebåndene!

Det er ikke tit at jeg læser nonfiktion, på det sidste kun til uddannelse, men jeg havde svært ved at finde noget jeg gad læse i denne måned og det eneste som holdte mit fokus viste sig at være nonfiktion. Jeg fik derfor læst nogle forskellige bøger som en opslagsbog over forskellige teorier, en studiehåndbog og et memoir. Jeg begyndte også Bogmennesker af Hans Hertel som er fuld af essays og potrætter af bogfolk og bøger. Hvem skulle have troet at nonfiktion ville holde læsetørken væk?

Det var kort og godt om mit december! Hvordan så jeres sidste måned af 2016 ud?

 

Oprørerne er modtaget som gave i forbindelse med forfatterarrangement. Teorier på 30 sekunderDit studieliv og Odinsbarn er tilsendt som anmeldereksemplarer fra forlagene. Year of No ClutterUnder Rose-Tainted Skies og A List of Cages er modtaget som digitale anmeldereksemplarer fra netgalley

Skriv et svar

CommentLuv badge