Måneden der gik, august

August har på én og samme tid være den længste og korteste måned nogensinde. Som jeg har nævnt er jeg blevet optaget på læreruddannelsen i Esbjerg. Selvom jeg frygtede studiestart så jeg også meget frem til at starte igen, for jeg har manglet en rutine i hverdagen og jeg er en af dem som elsker at tage noter.- Det var så det jeg skrev d. 1 september… og jeg er ikke kommet længere. Jeg synes dog ikke at i skal snydes for en månedlig opsummering så her er den.

Som noget helt nyt skal jeg flytte i lejlighed sammen med min kæreste til oktober, så i kommer nok stadig til at få sporadiske indlæg. Jeg er en smule stresset, men jeg håber at jeg kan gøre det hele godt igen med en masse konkurrencer! Dette er så også forklaringen på hvorfor jeg ikke har det sædvanlige billede med de bøger jeg har læst i denne måned, for de er egentlig pakket ned på nuværende tidspunkt.

 

I august

 • Læste jeg 5 bøger som bliver til 1818 sider i alt – min ‘værste’ måned indtil vider
  • Læste jeg udelukkende fysiske bøger
  • Læste jeg 3 bøger af kvindelige forfattere og 2 af en mandlig
  • Læste jeg ingen nye splinternye udgivelser
  • Læste jeg 2 ungdomsbøger og 3 voksenbøger
  • Læste jeg 5 bøger på dansk – hvoraf 3 var oversatte værker
  • Læste jeg 2 af mine egne bøger og 3 anmeldereksemplarer
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.50
 • Glemte jeg at holde styr på de bøger jeg købte og modtog til anmeldelse. Jeg ved dog at jeg købte De hængte hunde samt De mørke mænd af Jens Henrik Jensen og at jeg modtog De frosne flammer af selvsamme til anmeldelse.
 • Var jeg til mit første blogger-event som i kan læse meget mere om her.
 • Startede jeg på læreruddannelsen på UC Syd

 

Læste jeg…

Som sagt læste jeg ‘kun’ 5 bøger. For nogen er det mange, men for mig – som havde fri hele måneden – er det ikke særlig godt. Jeg har dog været i en reading slump/læsetørke i omkring en måned nu, så september er oppe på hele 0 bøger læst…. De 5 bøger jeg læste i august var;

 1. *Den første person og andre historier af Ali Smith ★★★★
 2. *Rubinrød (Rubinrød, #1) af Kerstin Gier ★★★★
 3. *Safirblå (Rubinrød, #2) af Kerstin Gier ★★★.5
 4. De hængte hunde (Niels Oxen, #1) af Jens Henrik Jensen ★★★
 5. De mørke mænd (Niels Oxen, #2) af Jens Henrik Jensen ★★★

Som nævnt i nyt på reolen var Den første person og andre historier min allerførste Ali Smith bog – og der kommer en anmeldelse snarest! Jeg er den største fan af den indledende historie i novellesamlingen og jeg er også ret glad for de andre. Dette var uden tvivl månedens bedste bog.

Rubinrød og Safirblå er gennemsnitlige bøger og det er jeg virkelig ked af at skrive. Jeg har prøvet at komme igang med serien før, men jeg var ikke særlig glad for skrivemåden. Denne gang kom jeg da igennem og altså, det er da en god historie som fængsler dig, men mindeværdig er den ikke ligefrem.

De hængte hunde og De mørke mænd er de første danske krimier jeg har læst i rigtig lang tid! På sin vis er jeg imponeret over mængden af detaljer men jeg er også ret så ked af at jeg ikke er gladere for bøgerne. Dog tror jeg at de har godt af en genlæsning.

 

De litterære mål

 • Jeg har læst 44 ungdomsbøger mod 36 voksenbøger, så jeg skal stadig udligne det. Det burde dog ikke være helt svært med den nye stak anmeldereksemplarer som netop er kommet ind ad døren.
 • Genlæsning er stadig oppe på 4 ud af 5. Jeg tænker at den sidste bog muligvis bliver A Christmas Carol her til jul.
 • Jeg har læst 28 bøger fra mine hylder ud af de 87 bøger jeg har læst i år indtil videre. Jeg er stadig meget langt væk fra mit mål på en 50-60 stykker. Dog er jeg igang med et stort projekt med mine bøger, da jeg nok ikke kan have alle med i lejligheden, så mon ikke det svinder lidt ind alligevel.
 • Klassikere ligger stadig på 5 ud af 10 så jeg skal til at have læst et par klassikere. Jeg er teknisk set stadig igang med The Trial af Franz Kafka, den er dog på nuværende tidspunkt i en flyttekasse et eller andet sted.
 • Lydbøger er stadig på 8 ud af 12. Nu skal jeg til at lytte lidt igen, men mon ikke det kan lade sig gøre med cykelture og pakning af flyttekasser?

 

Jeg håber virkelig at i havde en bedre måned end jeg havde – og en bedre september end det ser ud til at jeg kommer til at have!

 

*Anmeldereksemplarer, modtaget fra forlagene til anmeldelse.

2 Replies to “Måneden der gik, august”

 1. Jeg glæder mig til at læse din anmeldelse af Ali Smith – det er så fedt, at de danske forlag er begyndt at oversætte hendes værker. 🙂

  1. Jeg fandt ud af at de har været i gang i noget tid faktisk! Tiderne Skifter er dog et forlag som jeg først opdagede i 2015 og jeg tror ikke at der er særlig mange som egentlig kender til dem 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge