Måneden der gik, august

*Reklame* I dette indlæg nævnes anmeldereksemplarer og gaver fra forlag, disse er markeret.

August har været en meget lang måned for mit vedkommende, og det ser ud til at jeg ikke er den eneste der har den følelse. Jeg havde en del mål og planer for måneden, og jeg fik opnået langt de fleste og jeg kom tæt nok på resten til at jeg føler at det var en vellykket måned.

I august startede jeg på mit 3. semester på læreruddannelsen, det var dog sent på måneden og indtil videre har jeg kun haft 4 skoledage – de ser dog ud til at i år bliver et tungt semester, med dage til kl 16.
I august kom jeg nogenlunde i bund med anmeldereksemplarer, i hvert fald dem der var på hylden inden vi ramte august. Jeg mangler 100 sider i den sidste bog, dog er der kommet nogle nye tilføjelser siden. Jeg kom også nogenlunde i bund med at få skrevet anmeldelser til de bøger jeg har læst – jeg er nemlig god til at læse bøgerne men knap så god til at anmelde dem inden for kort tid.
I august fik jeg også rengjort hele lejligheden og ryddet ud af ting som vi ikke bruger eller var i stykker. Det tog sin tid, men det er fantastisk ikke at skulle tænke på det her i begyndelsen af studiet hvor man altid er træt og har nogenlunde travlt.

Jeg er også begyndt at lege lidt rundt med de forskellige indlæg; i første omgang mine anmeldelser, som jeg indtil videre har 2 nye muligheder til, men jeg vil også gerne ændre lidt på de andre indlæg.

 

Bøgerne

 • Læste jeg 9 bøger, hvoraf den ene var som betalæser, eller 3192 sider.
  • Læste jeg både digitale og fysiske bøger; 1 ebog og 8 fysiske bøger
  • Læste jeg 1 bog skrevet af flere forfattere og 8 af kvindelige forfattere
  • Læste jeg 1 bog fra 1800-tallet, 1 fra 1900-tallet, 6 fra 2015-2017 og 1 endnu ikke udgivet værk
  • Læste jeg 3 ungdomsbøger, 1 new adult bøger og 5 ‘voksenbøger’
  • Læste jeg 5 bøger på dansk – hvoraf 3 var oversatte værker – og 4 på engelsk.
  • Læste jeg hele 3 bøger fra min egen reol, 1 digitalt betaread og 4 fysiske anmeldereksemplarer fra de danske forlag.
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.88
 • Kom jeg videre med 2 serier
 • Læste jeg både nonfiktion og et feministisk værk

 

 1. *Villette af Charlotte Brontë ★★★
 2. *Orlando af Virginia Woolf ★★★
 3. *Undervisningsdifferentiering af E. Skibsted, H.B. Svendsen, K. Østergaard og S. Langager m.m. ★★★
 4. *Ravnenes hvisken 2 (Ravnenes hvisken, #2) af Malene Sølvsten ★★★★.5
 5. The Trouble with Women af Jacky Flemming  ★★★★★
 6. **One af Sarah Crossan ★★★★.5
 7. After You (Me Before You, #2) af Jojo Moyes ★★★.5
 8. November 9 af Colleen Hoover ★★★★.5

*anmeldereksemplarer fra forlag og plusbog.dk
**gave fra forlaget

Den sidste bog, som jeg læste som betalæser og færdiglæste sent i går aftes, er jeg desværre ikke i stand til at dele med jer. Med det samme jeg må afsløre det får den dog sit eget indlæg, det er nemlig en bog fyldt med LGBTQIA+ karakterer samt er en fantastisk fantasy fortælling.

Planen for august var at få læst mine anmeldereksemplarer, hvilket jeg tydeligvis også fik gjort. Jeg havde 5 tilbage da måneden startede, problemet var dog, at de enten var klassikere, nonfiktion eller en 600 siders lang fantasy bog. Det var derfor ikke bøger jeg ‘bare lige læser’ selvom jeg viste at Ravnenes hvisken 2 ikke ville blive et problem at komme igennem. Jeg kom dog igennem 4 af dem, og jeg mangler kun 100 sider i Antikkens etiske tradition som jeg stadig bøvler med.

The Trouble with Women er dog uden tvivl månedens bedste bog, stærkt efterfulgt af Ravnenes hvisken 2One og November 9. Jeg elskede den, og i kan se frem til anmeldelsen på mandag. Månedens dårligste bog er uden tvivl Antikkens etiske tradition som det indtil videre har taget mig 2-3 uger at læse. Den tæller dog ikke helt.

Månedens overraskelse var One af Sarah Crossan som jeg endte med at læse på bare et par timer – en vidunderlig fortælling, hvilket jeg ikke havde forventet af bogen.

 

På kaminhylden

Efter at have lyttet til Hella Joofs ***Papmaché-reglen, har jeg endelig fundet den rette titel til månedens favoritter, hjertebørn, minder osv. Det er nemlig blevet til på kaminhylden, dog uden glimmer da jeg ikke er den store fan af det stads.

 • I begyndelsen af måneden gravede jeg nye kartofler op fra haven, hvilket var helt og aldeles fantastisk. Det var egentlig blot et forsøg, da alt andet jeg har plantet er visnet eller blevet fjernet af manden – som har forvekslet det med ukrudt. Vi fik dog 1-1.5 kg kartofler ud af det, og det var en fryd at spise kartofler vi selv har groet.
 • Jeg fik efter lang tids søgen fundet en ordentlig skoletaske! Mit store ønske havde været Rains’ MSN taske, og den fik jeg da også af kæresten, dog var den alt for stor til mig og lavede røde mærker på mine overarme. Vi fandt dog til sidst en fin en fra Bog og idé som jeg viser i et indlæg i næste uge.
 • Jeg fik en stor pakke fra Akademisk forlag med hele 5 studiebøger, hvilket i den grad skal i brug i dette semester. Eksistensen sendte også en studiebog min vej, som er en af mine grundbøger i dette semester! Disse vises også frem på bloggen i næste uge.

***Lyttet til i forbindelse med et samarbejde med Storytel

2 Replies to “Måneden der gik, august”

 1. Øj, hjemmehøstede kartofler – hvor dejligt ♥ Vi er pt. ved at drukne i blommer, så jeg skal sylte en masse i dag 🙂

  God søndag!

  1. Blommer er da mindst lige så dejligt, jeg håber du får en hyggelig søndag blandt al sylten 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge