Måneden der gik, april

April var en ret interessant måned for mig – mest af alt fordi jeg havde forventet at den ville blive hektisk, stressende og fuld af oplevelser. På sin vis passede det også, men skolearbejdet var lig nul. Det viste sig nemlig at jeg kun havde 4 skoledage i hele april måned. Jeg vidste at der var en uges fri da jeg skulle på studietur til England, men jeg havde ikke forventet hverken påskeferie eller at det endte med at blive en to uger lang påskeferie! Jeg fik dog slappet af og læst en hel masse og bloggen blev i hvert fald opdateret. Jeg kom næsten helt i bund med anmeldereksemplarer og antallet er nu til at overskue.

 

I april

 • Læste jeg 10 bøger som blev til 3860 sider.
  • Læste jeg igen kun fysiske bøger
  • Læste jeg 6 bøger af kvindelige forfattere, 3 bøger skrevet af mandlige forfattere og 1 antologi skrevet af både kvinder og 1 mand
  • Læste jeg hele 5 bøger som udkom, for første gang, i 2016 og 1 som udkom i 1937
  • Læste jeg 5 ungdomsbøger og 5 ‘voksenbøger’
  • Læste jeg 9 bøger på dansk – hvoraf 7 var oversatte værker – og 1 på engelsk.
  • Læste jeg udelukkende anmeldereksemplarer
 • Læste jeg også 2 noveller; Mitose af Brandon Sanderson, Kindred Spirits af Rainbow Rowell samt The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman
 • Lå min gennemsnitlige rating på 3.60
 • Påbegyndte jeg 2 nye serier, hvoraf jeg fik læst størstedelen af den ene
 • Modtog jeg 3 bøger til anmeldelse, desværre kom 2 af dem først sidst på måneden så de er endnu ikke læst og den sidste er jeg halvvejs med så der er snart en anmeldelse på vej
 • Købte jeg en hel del bøger da der var udsalg i Esbjerg, se bøgerne her, bogbytte-dag og jeg var også en tur i England. De bøger viser jeg frem i løbet af ugen.
 • Deltog jeg i Dewey’s 24 hour readathon hvor jeg fejlede fuldstændig. I kan se indlægget omkring arrangementet her.

 

Læste jeg

Som nævnt, en hel del. Alle anmeldereksemplarer, foruden novellerne, og jeg nød faktisk størstedelen af dem. Det var rart at have et par uger hvor jeg bare kunne fokusere på at læse. Det betyder også at jeg for en gangs skyld har haft tid til at få anmeldt de bøger der blev læst i de forrige måneder og jeg har endda også anmeldt størstedelen af de bøger jeg læste i denne måned. Normalt kommer de først i den efterfølgende måned, eller senere, men jeg tror, endelig, at jeg er med igen.

 

 1. *Heartless af Marissa Meyer ★★★★.5
 2. *Årene af Virginia Woolf ★★★
 3. *Stålhjerte (Fortropperne, #1) af Brandon Sanderson ★★★★
 4. *Elitefeministerne ★★★
 5. *Temeraire (Temeraire, #1) af Naomi Novik ★★★★
 6. *Gøglerkongens sværd (Dragernes konge, #2) af Carina Evytt ★★★★
 7. *Ildkamp (Fortropperne, #2) af Brandon Sanderson ★★★.5
 8. *Kemikeren af Stephenie Meyer ★★★★
 9. *Cinder (Lunar krøniken, #1) af Marissa Meyer
 10. *Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik af Robin Sloan ★★.5

 

Månedens bedste bog var uden tvivl den første; nemlig Heartless af Marissa Meyer. Det tog mig en del tid at komme ind i historien da jeg endnu ikke var kommet ud af læsetørken fra marts. Jeg nød dog historien og tænker ofte tilbage på den. Det var også det som endelig fik mig til at læse Cinder som desværre ikke kunne måle sig med Heartless.

Da jeg fandt ud af at jeg havde ferie sagde jeg til mig selv at jeg førsteprioriteten var at læse Årene færdig – og det fik jeg gjort allerede på dag 2! Bogen var meget nemmere at sluge, af en eller anden grund, da jeg passerede første halvdel af bogen. Måske fordi jeg følte at jeg havde tid?

Der blev også tid til at komme godt igang med Fortropperne af Brandon Sanderson og jeg er i skrivende stund halvvejs igennem Kalamit som er konklusionen på trilogien. Trilogien er yderst interessant og ikke noget Sanderson normalt skriver, så det er spændende at se hvordan hans skrivestil og ideer tager sig ud i den dystopiske genre.

Elitefeministerne var månedens nonfiktion og den var i hvert fald feministisk – omend ikke altid på den gode måde. Jeg nød de essays som bogen indeholder, men der var også en del som trak ned.

Jeg fik dog også læst 3 noveller; MitoseKindred Spirits og The Yellow Wall-PaperMitose tilhører Fortropperne trilogien og er anmeldt her. The Yellow Wall-Paper er en feministisk novelle som jeg læste for første gang og allerede skal have genlæst. Der er så meget at tage fat på i historien og jeg vil gerne fordybe mig i den nu hvor jeg ved hvordan handlingen skrider frem. Jeg har også en forventning om at der kommer en lille anmeldelse af den snarest. Kindred Spirits er en rigtig sød kærlighedshistorie som involverer Star Wars. Jeg har ikke set eller læst Star Wars men jeg forstår det at være fangirl og jeg kunne relatere til historien på mange områder.

 

Hvordan var april for jer?

Skriv et svar

CommentLuv badge