Det kommende år, 2019

Og så blev det vist 2019. Vi holdte nytår med nogle venner lige i nærheden af hvor vi bor, og jeg havde ingen anelse om at det var ved at blive midnat fordi vi havde gang i alt muligt. Det var dog en umådelig god aften med lækker mad så forhåbentlig har det sat tonen for 2019! I løbet af dagen – og de sidste par måneder – har jeg dog været igang med at samle mål og udfordringer for 2019 og d. 31 brugte jeg en del tid på at få lavet en side i min bullet journal så jeg kunne være klar og se det hele for mig til 2019. Det er stadig muligt at jeg tilføjer lidt mere – for jeg har allerede glemt at skrive ét mål på som jeg har – men min deadline for mål for året er altid søndag i uge 1, så der er lidt tid endnu.

Nogle af målene er meget specifikke, andre mere åbne og nogle er sammen med kæresten mens andre er alene. Der er også både mål for bøger, blog og personlig.Bøger
 • #læshverdag2019. Jeg vil læse hver dag i 2019. Sidste år lavede jeg et mål på 52 bøger (som teknisk set også er målet i år selvom jeg altid læser mere) men det er mere for at sige 1 bog om ugen, så jeg altid husker at læse. Jeg var dog i en slem læsetørke i sommers, og jeg håber at kunne komme igennem det hvis jeg læser hver dag. Jeg har også plan om at lave en spread i min bullet journal noget a la ‘year in pixels’ hvor det handler om læste sider så jeg kan se om jeg har læst eller ej og hvor meget, og i min bog-bullet journal laver jeg nok månedlige sider igen hvor jeg markerer sider læst hver dag i måneden.
 • Læs de 3 ‘Pottermore Presents’ eboger i hhv. januar, februar og marts. Kæresten og jeg er rigtig glad for fantasy og Harry Potter, men vi har endnu de tre ebøger, som udkom for et godt stykke tid siden, til gode. Vi har dog ikke lyst til bare at læse dem alle på én gang – selvom det er muligt da de er under 100 sider hver – så vi vil læse dem sammen, én om måneden i de første tre måneder af året. Den første er allerede købt og hentet ned på vores iPads.
 • 1 weekend læsemaraton om måneden. Et mål min søde kæreste har sat for os. Han nyder at vi læser sammen mindst lige så meget som jeg gør, og han nyder når vi tager en større rum tid til at sidde sammen og læse – gerne med ASMR på fjernsynet og kaffe eller te.
 • Få købt de bøger fra Plusbog jeg/vi vil have. Mit medlemskab ved Plusbog ophører i efteråret (jeg har fået gratis plusmedlemskab af forskellige årsager, jeg var i første omgang nomineret til DBBA og jeg har siden været i panelet også). Jeg har dog ikke købt særlig mange bøger til mig selv i løbet af 2018, og der er så mange jeg har på listen på Plusbog, som jeg aldrig får købt fordi jeg jo kan gøre det lige om lidt eller de bliver alligevel ikke læst med det samme så det kan lige så godt vente. Nu vil jeg bare gerne have de bøger hjem jeg meget gerne vil læse, og som kæresten gerne vil have, og jeg håber at det resulterer i højere gennemsnitlige ratings i år!
 • Læs Ship of Thesseus af J.J. Abrams. En bog jeg købte tilbage i 2017 i England som er en større mundfuld. Bogen indeholder nemlig to historier som fortælles oveni hinanden. Vi har Ship of Theseus som vist er den ‘oprindelige historie’ og så er der noter i marginen og forskellige udklip, postkort, billeder osv. som fortæller en anden historie. Den er ret intimiderende, men jeg håber at kunne finde tiden til at fordybe mig i den i 2019.
 • Læs House of Leaves af Mark Z. Danielewski. Endnu en bog som har ventet i lang tid, endnu længere tid end Ship of Theseus. Det er også en større bog som har nogle specielle opsætninger. Skrift står diagonalt, på siden, ovenover hinanden osv. Forhåbentlig kan jeg komme igennem denne også.
 • Få styr på serier. Bare i 2018 alene læste jeg 27 første bøger i serier, og ja, jeg fortsætter ikke med alle de serier, men jeg mangler en master-liste over de bøger jeg ikke fortsætter med, dem jeg overvejer og dem jeg har tænkt mig at læse – og hvorvidt hele serien er udkommet eller ej. Det roder mentalt for mig når jeg tænker på serier, og det er muligvis også derfor jeg ikke læser dem særlig ofte, forhåbentlig kan en oversigt hjælpe på det.Blog
 • Anmeld bøger i samme uge som de bliver læst. Jeg er den værste til at få læst bøger inden for en ordentlig tidsramme efter jeg har læst dem. Jeg er blevet bedre til det i løbet af den sidste halvdel af 2018, men jeg håber at jeg langsomt kan indsnævre tidsrammen og til sidst anmelde dem på dagen eller dagen efter. Ofte er det dog på grund af mængden af bøger jeg læser at der simpelthen ikke er plads til det, og jeg ikke har tid til at anmelde de 3 bøger jeg læste på en dag i julen, og så bliver alt rykket – for ikke at glemme ordentligt lys til billeder. Jeg krydser dog fingre for at jeg kan blive bedre, for en uge passer vist nogenlunde lige nu.
 • Find på noget nyt at gøre med gaver og anmeldereksemplarer. Jeg donerer anmeldereksemplarer og gaver hist og her, men jeg vil utrolig gerne gøre noget nyt, så nu lægger jeg hovedet lidt i blød og ser om jeg kan finde på et eller andet.
 • Undersøg SEO. Et af de første mål jeg overhovedet kom op med. Jeg har ikke haft overskud til at sætte mig ind i det i 2018, men jeg tænker det er på tide jeg får det undersøgt og ser hvorvidt det er noget jeg kan bruge – hvis det overhovedet giver mening i forhold til hvad det egentlig er.Personlig
 • Drik mere vand
 • Spis sundere. Vi spiser i forvejen ret sundt, men der er nu nogle flere ting jeg gerne ville udrydde herhjemmefra.
 • Mere fokus på familie og venner
 • Ingen lektier i weekenden og gerne fredag også. Jeg arbejder generelt fredag og lørdag hver anden uge (ofte mere) men jeg vil gerne holde studiet til hverdagene så jeg kan få lov til bare at slappe af i weekenden. Jeg havde egentlig indført det i tidligere semestre, men efter jeg fandt sammen med kæresten som jeg også går i klasse med, er det blevet lidt mere flydende.
 • Meal plan. Det er billigere og det giver overblik og overskud. Og så er det altså nemmere at komme hjem efter en lang dag på studie eller arbejde og ikke skulle handle eller finde på et eller andet.Vi havde kort overvejet om der skulle være nogle parforholds-mål, men for os er det meget naturligt at tage os tid til hinanden og hjælpe med de forskellige ting der skal ordnes, så vi vidste ikke rigtig hvad det skulle være. Vi har dog planer om at tage en tur til London til sommer og muligvis tage på udflugt til andre byer som vi gjorde i 2018 og muligvis Bogforum men helt sikkert Fantasy Festival.

Men det var mine mål og planer for 2019. Planen var egentlig at der ikke skulle være for mange mål, men jeg føler at det er til at overskue, for de er ikke urealistiske og det er mere holdepunkter som gerne skulle gøre hverdagen nemmere. Nu må vi se hvordan det går!

2 Replies to “Det kommende år, 2019”

 1. Jeg ELSKER dit månedlige læsemaratonmål! Det lyder så hyggeligt 🙂
  Gode mål i det hele taget – krydser fingre for, at det går godt for dig 🙂

  1. Det var faktisk manden som mente at det var noget vi skulle i 2019, indtil videre må vi dog planlægge det lidt da vi begge har arbejde ved siden af studiet men jeg ser frem til at læse endnu mere med ham i 2019! Mange tak for opbakningen 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge