Lydbøger 2.0

*Reklame* I dette indlæg nævnes Sleepphones – modtaget til anmeldelse fra Coolstuff – samt lydbøger fra Storytel.

I Lydbøger 1.0 nævnte jeg, at jeg sommeren over ville begyndte at sætte fokus på lydbøger. Jeg har i lang tid været glad for lydbøger men jeg har ikke ligefrem skrevet om det her på bloggen. Jeg har godt nok ikke lyttet så meget til lydbøger de sidste par uger som jeg ellers har gjort siden jeg opstartede et samarbejde med Storytel i juni, men der bliver da lyttet lidt uanset. Samarbejdet går ud på, at jeg hver måned anmelder én lydbog – hvad enten det er den eneste eller den bedste jeg lytter til i den pågældende måned er ligegyldig. Samarbejdet har også inspireret mig til at få snakket om lydbøger her på bloggen – hvilket kun er godt, da jeg har manglet et skub.

Tag’en er, som altid, fundet på nettet og oversat og omformuleret. Jeg tagger Mia fra Readers Wall samt Camilla fra Bogormen og mig.

 

1. Hvilken bog var bedre som lydbog?

De eneste bøger jeg har genlæst som lydbog er Harry Potter and the Prisoner of Azkaban og *Harry Potter and the Goblet of Fire men jeg ved ikke om jeg ligefrem synes at de er bedre som lydbog end i fysisk form. Jeg har dog på fornemmelsen at Not if I See You First af Eric Lindström var bedre som lydbog da fortælleren er blind og det derfor var en helt anden oplevelse at høre historien frem for at læse den – for fortælleren lytter selv til lydbøger.

*juni-august har jeg et samarbejde med Storytel hvor jeg hver måned anmelder én lydbog

 

2. Hvilken bog var dårlige som lydbog end i fysisk form (hvor du skiftede undervejs)

Jeg har ikke bøger hvor jeg har skiftet undervejs, men jeg har bøger hvor jeg har opgivet lydbogen fordi jeg ved at den fysiske bog er vejen frem – eksempelvis The Handmaid’s Tale af Margeret Atwood

 

3. Bedste kvindelige oplæser og bedste mandlige oplæser

Ingen anelse. Oplæsere er ikke noget jeg indtil videre holder styr på, men jeg prøvelytter da lydbøger inden jeg bestemmer mig for dem – for jeg ved at det er forfærdeligt at lytte til visse oplæsere. Jeg er dog glad for Stephen Fry!

 

4. Den længste lydbog du har lyttet til

Må være *Harry Potter and the Goblet of Fire af J.K. Rowling på knap 21 timer.

*juni-august har jeg et samarbejde med Storytel hvor jeg hver måned anmelder én lydbog

 

5. Den korteste bog du har lyttet til

George af Alex Gino på knap 3 timer eller 200 sider.

 

6. Hvordan lytter du til lydbøger? (iPod, computer, telefon? Hvilken slags høretelefoner bruger du?)

Jeg lytter til lydbøger på mobilen gennem *Storytel. I forhold til høretelefoner bruger jeg både deciderede hovedtelefoner som i kan se på billedet ovenfor, samt de høretelefoner man får med iphones. Lige for tiden er jeg dog også igang med at teste **Sleepphones, som er et pandebånd med trådløse høretelefoner, for Coolstuff.

**Modtaget til anmeldelse fra Coolstuff.dk

 

7. Burde forfattere oplæse deres egne bøger?

Ja og nej. Ja, da det de ved bedst hvordan navne, steder og lignende skal udtales, men det er ikke altid ideelt da forfatteren måske ikke bliver tilfreds med resultatet eller ikke kan ‘finde ud af’ at være oplæser.

 

8. Er der en lydbog som du ønsker at lave om på?

**Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. Jeg havde svært ved at kende forskel på hvem der skrev når det kom til de mange emails og det var utrolig frustrerende. Jeg forstår godt hvorfor, men jeg synes at de burde have været læst op med 2 forskellige stemmer.

*juni-august har jeg et samarbejde med Storytel hvor jeg hver måned anmelder én lydbog

 

9. Den bedste lydbog du har lyttet til

A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses, #1) af Sarah J. Maas.

 

10. Hvilken lydbog har du for nyligt lyttet til?

Jeg er lige for tiden igang med at lytte til **The Woman in Cabin 10 af Ruth Ware

*juni-august har jeg et samarbejde med Storytel hvor jeg hver måned anmelder én lydbog

 

Bonus: Hvilken bog ønsker du fandtes som lydbog?

Ingen anelse. De bøger jeg gerne vil have som lydbog findes allerede som lydbøger. Den første bog jeg tænkte på var The Happiness Project af Gretchen Rubin, men den findes allerede som lydbog.

 

Hvilken lydbog er efter jeres mening den bedste? 

Skriv et svar

CommentLuv badge