Livsblod af Gena Showalter

Eksemplar modtaget til anmeldelse fra forlaget. Denne anmeldelse indeholder spoilers for første bog i trilogien.

Livsblod er anden bog i Evigt liv trilogien hvor man indgår overenskomst med én af to virkeligheder alt efter hvor man har lyst til at tilbringe evigheden, ens Evige liv. Førstelivet er kun en generalprøve hvor det virkelige liv begynder efter døden; i enten Trojka eller Myriaderne. I tilfældet af at man ikke vælger en virkelighed ender man i Mange Slutninger – og der har man ikke lyst til at være.

Jeg nød Førstelivet, første bog i serien, da jeg læste den tilbage i slutningen af 2017, og jeg har længe ventet efterfølgeren. Den levede dog ikke helt op til mine forventninger, men jeg ser stadig frem til at læse konklusionen når den engang udkommer på dansk.

Efter at Tenley, vores hovedperson, indgår overenskomst med Trojka og dør i slutningen af Førstelivet oplever vi nu hendes Evige liv i Trojka hvor hun møder både familie og venner hun enten aldrig har mødt eller har savnet. Historien er dog nogenlunde delt op i tre dele; hendes længsel efter Archer, bedstevennen, og Killian, kæresten, krigen mellem Trojka og Myriaderne og hendes kamp for fred. I begyndelsen var det fint, hende og Killian var blevet ret tætte og det gjorde selvfølgelig ondt at miste Archer så pludseligt og ikke vide hvornår hun skulle se Killian igen. Kampscenerne var også interessante i starten selvom de dog blev så mangfoldige til sidst at jeg ikke rigtig fulgte med. Krigen mellem Trojka og Myriaderne fylder så stor en del af historien at det til sidst begyndte at gå mig lidt på nerverne. Indtil videre har jeg læst 8-900 sider i serien og jeg er ikke i tvivl om at de er i krig. Jeg har brug for at der snart kommer noget problemløsning fremfor kampscener og død. Jeg har forståelse for at der selvfølgelig bliver nødt til at være den del af historien, men den kunne godt fylde lidt mindre hvis i spørger mig.

Præcis som Førstelivet er der så mange fine citater og råd gennem bogen og jeg har markeret en hel del af dem. Jeg er også imponeret over at forfatteren tydeligvis er en meget hengiven kristen, hvilket hun ikke lægger skjul på i ‘forfatterens tak’, men at det ikke fylder som sådan i bogen. Ja, Trojka er modelleret på paradis og himlen, men jeg synes ikke den virker påduttende eller som en bog mærket af religion – hvilket jeg virkelig sætter pris på. Da jeg fandt ud af det havde jeg det lidt underligt med det, fordi jeg er vant til at det også fylder i historien, men det er ikke tilfældet her.

 

Et knust hjerte. Ordene sidder fast i mine tanker, men jeg ryster dem af mig. Alle har en historie, og jeg vil være min egen forfatter. Hver dag begynder med en tom side. I dag fylder jeg min side med håb og anstrengelser. Jeg lægger alle mine kræfter i.

Faktisk tror jeg, jeg begynder en ny historie i dag.

 

Selvom Livsblod på mange måder var den typiske anden bog i en trilogi, ‘fyld’-bogen, så havde den også et eller andet specielt over sig. Jeg håber dog at konklusionen lever op til forventningerne når vi kommer så langt. Umiddelbart er udgivelsen sat til 1/10 i år.

 

 

Livsblod (Evigt liv, #2) af Gena Showalter. Udgivet af HarperCollins DK i marts 2018. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Lifeblood (Everlife, #2). Orig. udgivet i 2017. 439 sider. 3.5 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge