Lidt om Tobias Stenbæk Bro og Væddermændenes nat

*Reklame* Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget og indgangsbillet på Festivalen blev sponsoreret af Fantasyfestivalen selv.

Jeg blev kontaktet af forlaget for et par uger siden angående Tobias’ debut; *Væddermændenes nat (Et varsel om Storm, #1) som er første bind ud af fem i en ny fantasy serie for voksne. I forbindelse med Fantasyfestivalen blev jeg også inviteret til pre-release for bogen som udkommer d. 9. oktober og jeg fik derved også muligheden for at snakke lidt med Tobias. Forfatterinterviews er ikke noget jeg normalt gør eller har her på bloggen, men jeg har overvejet om det var noget jeg skulle påbegynde så længe jeg kunne mødes med forfatterne fremfor at lave interviewet via. teknologi.

Inden jeg mødtes med Tobias havde jeg brainstormet spørgsmål og hvordan man kunne gøre det lidt anderledes og jeg havde læst de første 40 sider af bogen for at få en idé om det univers han har kreeret. Jeg har valgt at sætte det op lidt anderledes end et interview, og det blev derfor til et indlæg om Tobias og hans debut snarere end et interview med ham om bogen. Citaterne er tyvstjålet fra Tobias’ instagram profil hvor han jævnligt deler citater fra bogen. 


Hvorfor fantasy?

Tobias har altid været passioneret omkring rollespil og han læste Hobitten af J.R.R. Tolkien som 7-årig. Han finder sine historier i skoven og han føler sig fanget i den fantastiske verden. Tobias er aldrig sluppet helt ud af fantasien. 
“Undskyld, min søn,” fremstammede han besværet og spyttede jord ud. ”Undskyld.” Så tog han hænderne op til ansigtet og hulkede, indtil tårer af tykt, klistret blod piblede ud mellem fingrene.


Cedrik, kapitel 18
Jordens søjler af Ken Follett, Empire Falls af Richard Russo og A Song of Ice and Fire af George R.R. Martin

Er nogle af Tobias’ yndlingsbøger. Selvom Empire Falls ikke er fantasy men en nutidsbog er den, ifølge ham, skrevet i et smukt sprog som både han og konen er fanget af og det er en mere nutidig favorit. Jordens søjler og Game of Thrones serien er også en del af inspirationen bag *Væddermændenes nat.
 

En dag uden lys. En nat uden mørke. 

Var arbejdstitlen på *Væddermændenes nat men da den var alt for lang til en titel blev den ændret efter noget tid. Jeg synes dog personligt at det havde været en fed undertitel eller tag-line eller perfekt til brug i markedsføringen af bogen. Jeg er i hvert fald interesseret! 

Skriveprocessen

Tobias har brug for fordybelse og skriver i mange timer ad gangen. Han går også lange ture i skoven for at rense hjernen. 
“Jeg burde vel sige, at du skal huske på dette øjeblik, men det er unødvendigt … Det vil være det sidste, du tænker på, når øksen falder.”


Kapitel 9, Væddermændenes Nat
Gryffindor

Af de fire Harry Potter-huse hører Tobias Stenbæk Bro til gryffindor-kollegiet. Han har en stærk retfærdighedssans som også er en af grundene til at han blev journalist; ikke nødvendigvis for at gøre verden bedre men for at vise den ondskab der er i verden og hvilke steder man kunne gøre noget. 

Salg af uld

eller Uldsalg er noget af det skøreste han har været nødt til at undersøge mens han skrev bogen. Han har også været nødt til at undersøge hvordan priserne som regel så ud på markeder i middelalderen og pengesystemet er endda inspireret af den engelske middelaldermønt. 

Baseret på rollespil

*Væddermændenes nat er inspireret af rollespil og Tobias, i fællesskab med nogle venner, udspiller endda hele historien som rollespil i den virkelige verden.
“I nat er det Kymoras Nat. Sirmoras øje er en sprække blot. Oh, ve dig foruden lys. Oh, ve dig foruden mad. For nu holder gudinden fest. 

I mørke haller, i skovens katedral. Og børnene forsvinder. For altid og i evighed. Og når lyset bryder frem, er latteren forstummet.”

Kapitel 4, Væddermændenes NatInspirationen

I forhold til kilderne til inspiration har vi de førnævnte bøger; Game of Thrones serien, Tolkiens univers og Jordens søjler. Tobias er endvidere blevet inspireret af relationer og personer i Dragonlands-serien og sproget i Robin Hood og Ivanhoe. Første udkast af bogen var faktisk skrevet i et langt ældre sprog. 

Væddermændenes nat er første bind i en ny fantasyserie som umiddelbart bliver 5 bind lang. Tobias lægger også vægt på at det hedder voksenfantasy. Jeg har i skrivende stund allerede læst bogen og jeg kan afsløre at i godt kan glæde jer. Efterfølgeren er også allerede skrevet og planlagt til foråret 2019. 

Skriv et svar

CommentLuv badge