Kirurgen af Tess Gerritsen

Rizzoli & Isles har i lang tid været min foretrukne krimiduo og -serie. Det var dog først for et par år siden at jeg fandt ud af at serien egentlig er baseret på en større bogserie. Jeg har spottet bøgerne tit i brugtbogsbutikker men jeg har aldrig haft motivationen til at købe dem – eller låne dem – og få dem læst. Forlaget var dog så søde at give mig den første bog i serien med hjem fra Bogforum. Det gav mig den manglende motivation og jeg læste bogen, for nyligt, i løbet af nogle timer.

Jeg har altid været glad for krimiserier i fjernsynet. Da jeg fandt glæden for bøger havde jeg også forventet at jeg ville være glad for krimigenren. Det skulle dog vise sig at jeg synes det er en af de kedeligste genre at læse i og jeg er derfor meget påpasselig med krimier. Jeg har læst Jens Henrik Jensens Niels Oxen-trilogi – hvilket var en fin trilogi – og jeg har prøvet Camilla Läckbergs Fjällbacka serie – som jeg på ingen måde fandt interessant. Jeg har også prøvet andre og givet op.
Det er helt klart en stor del af min manglende motivation; at jeg aldrig er videre imponeret eller glad for krimibøger. Dog er jeg glad for at have læst Kirurgen. Jeg har planer om at fortsætte med serien – enten som lydbøger eller fysiske bøger, men først når jeg engang får tid. Kirurgen var ikke kedelig, den var ikke spændende nok til at jeg sad på kanten af stolen, men den var da spændende.

Kirurgen er ikke forudsigelig. Jeg troede gang på gang at jeg havde regnet det hele ud og hver gang tog jeg fejl. Det er en historie i sig selv, og jeg er 99% sikker på at man kan læse bøgerne i en hvilken som helst rækkefølge.
Man kommer til at kende hver eneste karakter og man kommer til at opleve så mange forskellige hændelser og begivenheder – ikke kun kriminalitet. På en eller anden måde sker der forunderligt meget på blot 364 sider.

Som tidligere nævnt er jeg rigtig glad for Rizzoli & Isles. De er en virkelig fed duo og jeg elsker at de begge er stærke kvinder. Desværre er Maura Isles ikke med i Kirurgen og hende manglede jeg uden tvivl! Bogen er ikke helt lig tv-showet så de har taget sig en del friheder, Rizzoli er ikke helt den samme som i serien men hun er stadig en stærk og interessant karakter. Jeg ser frem til at lære Rizzoli og Isles bedre at kende, for der skal nok være informationer i bøgerne som ikke er med i tv-serien. Serien har været min favorit blandt alle de andre krimiserier derude, men den er ikke til at skaffe eller se længere. Jeg er glad for at jeg nu har bøgerne så jeg stadig kan få mit Rizzoli og Isles-fix når jeg har brug for det.

Som enhver anden krimi manglede jeg et eller andet – måske var det bare den anden halvdel af duoen, måske noget andet. Dog fik jeg den læst utrolig hurtigt, for jeg kunne ikke slippe den igen. Nogle krimier har et mere retsligt syn på sagen, andre et mere taktisk syn på sagen og denne har et kirurgisk syn. Tess Gerritsen er uddannet antropolog og læge hvilket forklarer det kirurgiske syn. Jeg har en forventning om at det faktuelle i bogen er korrekt da hun jo har den baggrund som hun har.

 

Kirurgen (Rizzoli & Isles, #1) af Tess Gerritsen. Udgivet af Jentas i februar 2015. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: The Surgeon (Rizzoli & Isles, #1). Orig. udgivet i . 364 sider. 3.5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på plusbog, saxo eller Jentas’ egen hjemmeside

Skriv et svar

CommentLuv badge