Kirsebærpigen af Tomas Lagermand Lundme, illustreret af Anna Jacobina Jacobsen

*anmeldereksemplar fra Carlsen

Kirsebærpigen er fjerde bog af Carlsens billednoveller og er i denne omgang en fortælling om den første forelskelse. Billednovellerne er korte noveller illustreret af dygtige kunstnere og de komplimenterer derfor hinanden på en helt speciel måde som i særdeleshed giver anledning til analyse og fortolkning. Jeg har nydt hver eneste af billednovellerne og de er kun blevet bedre, det er derfor ikke nogen overraskelse at denne er min nye favorit.

I Kirsebærpigen møder vi vores fortæller som har forelsket sig i en dreng, han kysser hende selvom han er i et forhold og vil forblive venner med vores fortæller på trods af kysset. Hun gør hvad hun kan for at gøre ham hendes da hun slet ikke kan rumme ikke at blive elsket tilbage.Som titlen antyder spiller kirsebær en større rolle i bogen, både undervejs og i de fine illustrationer som Anna Jacobina Jacobsen har lavet. Jeg er vild med hendes stil og jeg kan slet ikke få nok af illustrationerne som tilføjer så meget til historien. Jeg har taget mig selv i at kigge igennem bogen flere gange og jeg har netop læst den. De er bare så fine!


Jeg drømmer om kærligheden. Det gør jeg stadig. Den har brune øjne. Den drikker cola. Vi skal snart sidde i græsset under et kirsebærtræ. Kærligheden vil stryge mig over håret. Den vil ikke græde. Den vil se på mig med stolte øjne.Jeg er i skrivende stund netop begyndt på mit 3. modul i dansk på læreruddannelsen og det omhandler multimodale tekster. Jeg håber derfor at kunne bruge billednovellerne på den ene eller anden måde i undervisningen men de skal uden tvivl bruges i min undervisning når jeg bliver færdiguddannet. Jeg kan slet ikke stoppe med at tænke på hvor mange veje man kan tage bogen her i, vi kan snakke personificering og symbolik og da historien slutter før illustrationerne fortsætter historien nærmest i billederne og derfor kunne det være virkelig interessant at snakke om dem også – både i og uden kontekst for at se hvad historien tilføjer – for bare at nævne et par stykker. Der er vist ingen tvivl om at jeg er begejstret for billednovellen her.Alt i alt rummer denne efter min mening den bedste historie og de bedste illustrationer og jeg skal klart har kigget på hvad Lundme ellers har skrevet. Denne er i hvert fald røget på listen over nye favoritter! Der er ingen tvivl om at jeg anbefaler billednovellerne generelt, i særdeleshed denne fordi den bare er så god.Kirsebærpigen af Tomas Lagermand Lundme, illustreret af Anna Jacobina Jacobsen. Udgives af Carlsen i dag, d. 3. september 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 41 sider. 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge