Jeg ser dig af Claire Mackintosh

Jeg ser dig er mit første møde med Claire Mackintosh og jeg er usikker på hvorvidt jeg kommer til at læse mere af hende. Jeg nød Jeg ser dig og læste den på knap 1 dag – midt i eksamenslæsning og -skrivning endda – og bogen overraskede mig gang på gang. Det er en af de få thrillers hvor jeg ikke kunne forudsige slutningen eller handlingen og det plot twist til sidst fik mig i den grad op af stolen. At det har krimi-vibes slog mig heller ikke helt ud af den, selvom jeg frygtede det i starten.

Forlaget kontaktede mig i marts for at høre om jeg ville anmelde bogen og jeg var meget i tvivl selvom den lød yderst interessant. Jeg så den dog overalt på min tur til England og jeg var tæt på at købe den flere gange. Da jeg kom hjem og fortrød at jeg ikke havde fået den købt skrev jeg en længere mail til forlaget og jeg var så heldig at de stadig havde et eksemplar liggende. Det er ikke ofte at jeg tænker så meget på en bog, men det gjorde jeg altså denne gang. Selvom den også burde have ventet på hylden indtil det var dens tur kunne jeg ikke vente og jeg begyndte at læse den kort efter at jeg havde modtaget den.

Jeg ser dig møder vi Zoe som en dag finder et billede af sig selv i avisen blandt annoncer for sex. Hun genkender ikke billedet men er sikker på at det er hende, hendes familie eller venner tager hende dog ikke seriøst. Kort efter finder hun nogle ældre aviser hvor der er lignende annoncer men med andre kvinder; hun genkender den ende som en ung kvinde som fik stjålet sine nøgler. Historien tager fart derefter og det er noget af et mysterie der skal løses.
I bogen har vi to sideløbende historier. Vi har Zoe som prøver at finde hoved og hale i det hele og Kelly som efterforsker sagen. Det er spændende at følge begge historier; Zoes er mere personlig med en jegfortæller mens Kelleys er mere kold og kynisk med en 3. persons fortæller. De komplimenterer dog hinanden og det er spændende at følge sagen fra begge vinkler. Jeg er normalt ikke meget for krimier og selvom Kelleys vinkel giver krimi-viben elsker jeg den sjovt nok. Det er så interessant at se hvordan dette mashup af krimi og thriller fungerer – for det gør det uden tvivl.

Jeg ser dig er en af de få thrillere som ikke har skuffet mig, i dette tilfælde har den endda imponeret mig. Jeg er så overrasket over hvor glad jeg egentlig er for bogen og hvor meget jeg anbefaler den til andre. Den er grusom på visse punkter i bogen, men den er simpelthen så interessant og anderledes at man bliver nødt til at læse den til ende når man først går igang. Zoes historie er en ulig andre thrillere og bare af den grund er den interessant. At Mackintosh har taget den til nye højder imponerer mig bare mere – måske jeg skulle læse mere af hende, faren er dog at jeg ender med at blive skuffet efter denne succes.

For guds skyld læs den, hvis du altså elsker thrillers og specielt de psykologiske af slagsen. Den er så intens og interessant og derved svær at lægge fra sig. Selv hvis du er meget tøvende når det kommer til krimier så tag chancen! Den er hurtigt læst selvom den er over 400 sider lang! Den kan kun anbefales.

 

Jeg ser dig af Claire Mackintosh. Udgivet af forlaget Aronsen i marts 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; I See You. Orig. udgivet i juli 2016. 425 sider. 4.5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog.dk

Skriv et svar

CommentLuv badge