Jeg læste hver eneste dag i 30 dage

*Reklame* I dette indlæg, og på ovenstående billede, findes anmeldereksemplarer. Disse er markeret (*). 

Jeg har været i en læsetørke i omkring hele august og selvom jeg i starten lod det tage sin tid og tog en pause fra læsning, fordi det var det jeg havde brug for, så er jeg nødt til at komme i gang igen. Jeg elsker at læse og jo længere tid jeg er væk – efter den pause jeg engang imellem har brug for – jo sværere er det at komme tilbage. Jeg er på grund af denne læsetørke ved at skrive et indlæg om læsetørker og de mest populære tips og i den forbindelse kunne jeg da ikke lade være med at give “30 day book binge” et ordenligt skud. Jeg er sådan set lige så stille på vej ud af læsetørken, men jeg tænkte at det hele skulle researches ordentligt og jeg tænker at jeg efter en 30 day book binge vil være helt tilbage på sporet fremfor blot i nærheden. Idéen med 30 day book binge er at læse hver eneste dag – hvad enten det er 2, 5, 10 eller 50 sider – man skal bare læse og komme ind i rutinen med at finde en bog frem hver dag. Det tager jo 21 dage at forme en ny vane, så med 30 dage burde den være der. Planen var egentlig at starte den første september, men jeg indså at jeg faktisk har læst hver eneste dag siden fredag d. 24 august så vi opsummerer lige; 

Dag 1 (Fredag d. 24. august) 

Jeg pressede mig selv til at få læst Tessia (Magikerens lærling, #1) af Trudi Canavan færdig da jeg manglede 100 sider og det var den bog jeg var i gang med da jeg ramte læsetørken i begyndelsen af august. Det tog mig 3 timer at få læst de 100 sider og jeg var ikke særlig glad for bogen, men jeg er glad for endelig at være færdig! 

Dag 2 (Lørdag d. 25. august)

Manden var på arbejde og da jeg var hjemme ved min far og derfor ikke havde det store at lave efter at alle ærinderne var ordnet fik jeg læst en 60 sider i Asking for it af Louise O’Neill. 

Dag 3 (Søndag d. 26. august)

Manden var på arbejde endnu en gang, denne gang gik jeg dog rundt hjemme i lejligheden og der var endnu mindre at lave da alle ærinderne jo var fixet om lørdagen. Jeg fik derfor sat mig ned og fik læst Asking for it færdig – med et par pauser og en indkøbstur. Jeg fik også lavet en afstemning på instagram stories hvor i skulle vælge en bog til mig baseret på bagsidetekster. Den valgte bog blev ***Don’t Wake Up af Liz Lawler og jeg formåede rent faktisk at læse omkring 30% inden jeg gik i seng. 

***digitalt anmeldereksemplar fra Netgalley

Dag 4 (Mandag d. 27. august)

Første dag af 5. semester og derved ikke forfærdelig meget læsetid. Jeg formåede dog at læse lidt i ***Don’t Wake Up mens jeg ventede på min far og jeg nåede at læse lidt i den om aftenen også. 

***digitalt anmeldereksemplar fra NetgalleyOg så til nutiden hvor jeg har tænkt mig at være langt mere bevidst om at få læst hver dag og forhåbentlig komme helt ud af læsetørken. 


Dag 5  (Tirsdag d. 28. august)

Jeg formåede at få læst ***Don’t Wake Up af Liz Lawler færdig. Det tog det meste af dagen men jeg fik læst en del indtil manden kom hjem fra studie og inden vi lavede en sen aftensmad formåede jeg at vende sidste side. Bogen var desværre ret skuffende og da jeg måtte vente på den “store afsløring” indtil jeg var 57% igennem bogen blev det hurtigt kedeligt. Jeg hader når thrillere bliver ved med at sige ‘det der skete sidste år’ eller lignende og der går evigheder før de kommer til sagen. Hvis plottet kan afsløres med den enkelte hændelse er plottet måske lige tyndt nok hvis i spørger mig. Men oh well, den blev da læst!

***digitalt anmeldereksemplar fra Netgalley

Dag 6  (Onsdag d. 29. august)

På en eller anden måde fik jeg læst en hel bog i dag! Vi havde fri fra studie og manden er syg, så det blev en meget stille og afslappende dag. Jeg havde på ingen måde forventet at jeg ville læse en hel bog, men det gjorde jeg altså (den var også under 300 sider, men stadig). Jeg påbegyndte Nattens fucking magi af Leila Sales i formiddag og jeg har netop vendt sidste side. Desværre var jeg ikke videre imponeret over bogen som har en del problemer hvis i spørger mig.


Anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 7 (Torsdag d. 30. august)

Jeg fik læst en 40 sider i *Silhuet af en synder af Leonora Christina Skov mens jeg måtte vente på bussen hjem fra studie (mange tak for de forfærdelige tider Sydtrafik). Ellers fik jeg ikke læst det store selvom jeg prøvede, men jeg er da i gang med en ny bog.

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 8 (Fredag d. 31. august)

Så øhm. Jeg ved at det har været en presset dag i dag, men jeg kunne nok godt have presset lidt mere læsetid ind. Jeg tvang mig selv til at læse en enkelt side i *Silhuet af en synder da jeg var tæt på at falde i søvn på sofaen – jeg skulle ikke gerne ødelægge strejken med at have læst hver dag jo – ellers havde jeg nok ikke fået læst noget i dag. Jeg havde dog også timer og en vagt på arbejdet så det er ikke fordi jeg lavede ingenting hele dagen…. prøver jeg at fortælle mig selv.

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 9 (Lørdag d. 1. september)

Så ramte vi første september hvor det egentlig var meningen at jeg skulle gå i gang med det her projekt. Jeg er dog glad for at jeg valgte at starte tidligere for jeg er så udkørt i dag selvom jeg ikke helt ved hvorfor. Jeg fik dog læst lidt i *Silhuet af en synder efter arbejde.

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 10 (Søndag d. 2. september)

Jeg formåede at få læst både lektier til mandag (som jeg ikke skal bruge alligevel da jeg skal til undersøgelse i Odense, men oh well) og jeg fik læst noget i *Silhuet af en synder endnu engang. Den er virkelig ved at være god!

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 11 (Mandag d. 3. september)

Så kom dagen hvor jeg skulle til undersøgelse i Odense. De kom frem til at det er endometriose jeg har (som vi har bøvlet i fem år med at få konstateret) men nu er vi da på rette spor. Jeg fik læst lidt i venteværelset da de var forsinkede og jeg fik læst lidt her til aften da vi kom hjem også. Vi lyttede også til 45 min eller 7% af The Hazel Wood af Melissa Albert på lydbog på vejen hjem i bilen. Det var umådelig hyggeligt, nu skal vi bare se om vi kan finde tiden til at fortsætte med den. 

Dag 12 (Tirsdag d. 4. september)

Det var egentlig meningen at i dag skulle have været min store læsedag da jeg har fri om tirsdagen, men jeg sagde ja til en vagt på arbejdet så læsning blev der ikke forfærdelig meget af. Jeg tror dog jeg fik læst en 70 sider i *Silhuet af en synder så vi nærmer os stille slutningen. Jeg er dog utrolig glad for den og indtil videre er det klart min favorit blandt de tre genudgivelser jeg indtil videre har læst. 

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Dag 13 (Onsdag d. 5. september)

Jeg formåede at læse *Silhuet af en synder færdig i dag! Jeg havde timer på studiet og en vagt på arbejdet, men vi fandt stadig tid til at læse her til aften og jeg fik derved færdiglæst min første bog i september. Jeg er utrolig imponeret over bogen og overvejer stadig hvorvidt det hedder 4 eller 4.5 stjerner.

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag

Anmeldereksemplar fra Plusbog
Dag 14 (Torsdag d. 6. september)

Jeg påbegyndte *Call Me By Your Name af André Aciman på skolen og jeg formåede at læse 50 sider inden vi skulle videre. Jeg var ikke synderligt imponeret men jeg var da interesseret og havde ikke det store imod bogen. Nu har jeg dog læst 180 sider og jeg har simpelthen været nødt til at lægge den fra mig for at få noget luft. Der er så mange scener og passager hvor jeg bliver direkte utilpas. Jeg havde ingen anelse om at den først og fremmest havde ret eksplicitte scener, men at de så går langt over min grænse er simpelthen for meget for mig. Jeg håber dog at det værste er overstået og at jeg kan færdiglæse den i morgen. Ud af verden skal den i hvert fald for mit vedkommende

*anmeldereksemplar fra Plusbog

Dag 15 (Fredag d. 7. september)

Jeg fik ikke færdiglæst *Call Me By Your Name i dag, jeg fik ikke engang åbnet bogen. Jeg fik dog læst en 50-70 sider i forhold til studiet, så det tæller vel også. I dag har bare stået på studie, vaske tøj, læse lektier og spise hjemmelavet suppe hjemme hos min far. Jeg havde ikke lyst til at ødelægge en god dag med *Call Me By Your Name og jeg havde virkelig ikke lyst til at læse den i nærheden af min familie.

*anmeldereksemplar fra Plusbog

Dag 16 (Lørdag d. 8. september)

Jeg forsøger altid at ordne lektier i hverdagene så jeg kan fokusere på at slappe af i weekenderne, og det var også det jeg fik gjort i dag. Manden skulle på arbejde kl 7 så jeg stod alt, alt for tidligt op, fik skrevet indlæg og inden aftensmad havde jeg formået at købe nye sko også samt færdiglæse *Call Me By Your Name. Da jeg først var kommet over ‘fersken-scenen’ var det ikke nær så slemt, men jeg er stadig ikke glad for bogen. Inden vi smuttede i byen (for første gang i evigheder) fik jeg også læst et enkelt kapitel i Northanger Abbey af Jane Austen som kæresten har valgt som min næste bog.

*anmeldereksemplar fra Plusbog

Dag 17 (Søndag d. 9. september)

Indtil videre har jeg læst et par kapitler i Northanger Abbey og jeg ved ikke hvor meget mere det bliver til i dag. Smerter og mangel på søvn er måske ikke den bedste kombination til en læsedag.

Dag 18 (Mandag d. 10. september)

Nej, det blev ikke til mere læsning i går. Jeg fik dog læst omkring 100 sider i Northanger Abbey i dag, så det forsømte blev indhentet! 

Anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG
Dag 19 (Tirsdag d. 11. september)

I dag kom den længe ventede pakke fra Gyldendal. Vi modtog nemlig et anmeldereksemplar af *Ravnenes hvisken 3 med lidt godter her til eftermiddag. Vi aftalte for nogle uger siden, kæresten og jeg, at vi ville læse 5 kapitler og derefter snakke om det, for vi kunne ikke blive enige om hvem der skulle starte med bogen. Vi lavede derfor lidt af Lunas te her til aften og så læste jeg lidt i Northanger Abbey mens han læste 3 kapitler (det blev sent inden vi kom i gang og vi skulle også i seng til ordentlig tid. Jeg nåede også at få læst mine 3 kapitler og jeg må sige at det starter godt ud! 

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Dag 20 (Onsdag d. 12. september)

Vi kom lidt videre i *Ravnenes hvisken 3 i dag og jeg fik læst en lille smule i Northanger Abbey igen.

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Dag 21 (Torsdag d. 13. september)

Det blev endnu en gang til *Ravnenes hvisken 3 og Northanger Abbey. Vi har et ret stramt skema i den her uge, selvom det nu er torsdag, så der er ikke meget plads til læsning, blog eller afslapning. Specielt ikke nu hvor jeg også skal forberede mig til Fantasyfestivalen i weekenden. 

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Anmeldereksemplar fra Turbine
Dag 22 (Fredag d. 14. september)

Så blev det dagen inden Fantasyfestival 2018 og jeg fik læst begyndelsen af *Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro da jeg skal interviewe ham i morgen og et par kapitler i *Ravnenes hvisken 3. 

*anmeldereksemplarer fra Turbine og Gyldendal UNG

Dag 23 (Lørdag d. 15. september)

Jeg er fuldstændig smadret efter festivalen men jeg formåede at færdiglæse Northanger Abbey her til aften! Så nu kan jeg komme i gang med en ny bog. Jeg havde egentlig håbet på at jeg kunne færdiglæse to bøger i denne uge, men det blev til den ene og så lidt andet hist og her. 

Dag 24 (Søndag d. 16. september)

Jeg smuttede hjem lidt før fra Fantasyfestivalen da jeg var umådelig smadret. Det blev derfor til en del lektielæsning og jeg påbegyndte Truthwitch af Susan Dennard her til aften.

Dag 25 (Mandag d. 17. september)

Ny uge, omend mindre presset end sidste uge. Mandag er dog altid en lang dag for mig, så det blev til en smule *Ravnenes hvisken 3 og Truthwitch men ikke særlig meget.

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Dag 26 (Tirsdag d. 18. september)

Og en fridag – endelig! Omend med en del smerter så jeg ikke kunne lave det store. Jeg formåede dog at læse How To Be a Medieval Woman af Margery Kempe til et indlæg, den var dog noget nær umulig at komme igennem, en god portion i *Ravnenes hvisken 3 og en smule i Truthwitch! En god læsedag for første gang i et stykke tid.

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Dag 27 (Onsdag d. 19. september)

Endnu en god læsedag! Vi havde en kort dag på studiet og vi, kæresten og jeg, fik læst en stor portion i *Ravnenes hvisken 3 så vi er nu lidt over halvvejs og jeg fik læst 100 sider i Truthwitch. Alt i alt en god læsedag hvis du spørger mig.

*anmeldereksemplar fra Gyldendal UNG

Anmeldereksemplar fra Turbine
Dag 28 (Torsdag d. 20. september)

Indtil videre i dag har jeg formået at læse 130 sider i Truthwitch så jeg mangler nu kun 70 sider før jeg er færdig! Nogle timer senere og jeg har færdiglæst Truthwitch! Den blev overraskende god inden jeg var færdig. Jeg var egentlig ikke den store fan i begyndelsen og selvom jeg stadig føler at vi mangler forklaringer hist og her blev jeg grebet til sidst. Inden sengetid blev det også tid til de første 40 sider i *Væddermændenes nat (i den fysiske bog denne gang) og et par kapitler i *Ravnenes hvisken 3.

*anmeldereksemplarer fra Turbine og Gyldendal UNG

Dag 29 (Fredag d. 21. september)

Det blev pludselig til endnu en fridag fra studiet da vores timer blev aflyst. Vi var dog oppe kl 7 og klar til at tage af sted, men vi udnyttede i stedet dagen med at få læst en del. For mit vedkommende blev det til lektier til mandag, en god sjat i *Ravnenes hvisken 3 og en smule i *Væddermændenes nat inden jeg havde en vagt på arbejdet kl 16. Efter arbejde blev det dog til et par sider mere i sidstnævnte og halvdelen af Taylor Jenkins Reids nye novelle, Evidence of the Affairsom jeg købte i går.

*anmeldereksemplarer fra Turbine og Gyldendal UNG

Anmeldereksemplarer fra Carlsen
Dag 30 (Lørdag d. 22. september)

I dag havde jeg endnu en vagt på arbejdet men jeg kan se frem til en date på Posthuset i aften! Mens jeg venter, og manden ser fodbold, bliver det dog til lidt læsning. Indtil videre er det blevet til *Hader, hader ikke af Glenn Ringtved og *Mowgli af Sarah Engell som er to nye billednoveller fra Carlsen, der udkommer nu på tirsdag d. 25/9. Jeg fik dog også læst lidt mere i *Væddermændenes nat.

*anmeldereksemplarer fra Carlsen og TurbineDet var så de 30 dage. Det er tydeligt at se hvordan jeg læste mere og mere som dagene gik og jeg blev hurtigere færdig med bøger – synes jeg i hvert fald selv. *Ravnenes hvisken 3 tog et stykke tid at komme igennem da jeg læste den sammen med min søde kæreste og vi tog os tid til at snakke imellem kapitlerne. Vi var dog begge skuffet over bogen så de sidste 100 sider skyndte vi os igennem i søndags, d. 23. september, så vi kunne blive færdige med den. Jeg synes det fungerer utrolig godt at gøre noget ud af at læse hver dag og vi fandt ud af at ASMR rooms var fantastiske til at sætte stemningen. Det er blevet en ny tradition at vi læser sammen hver aften med ASMR på fjernsynet og jeg kan slet ikke beskrive hvor hyggeligt det rent faktisk er. 

For mig fungerede det uden tvivl at læse hver eneste dag i 30 dage, for jeg rækker naturligt ud efter bøgerne nu og finder hurtigt en ny frem efter jeg er blevet færdig med én. Jeg har dog ikke ratet de bøger jeg har læst forfærdelig højt, men jeg er begyndt at læse igen og det er for mig det vigtigste! Jeg har før forsøgt at læse 30 dage i streg, men det har aldrig fungeret før nu. Måske fordi jeg simpelthen var træt af at jeg ikke fik læst og når man tænker på at det var op til højsæsonen for bogudgivelser var det heller ikke den bedste timing. Jeg er dog på sporet igen nu hvor jeg færdiglæste endnu en bog i går og påbegyndte en ny. Resultatet er, at det for mig fungerede. 

Skriv et svar

CommentLuv badge