Jeg læste 5 bøger rated 1 stjerne af andre bloggere, #2

I juni udgav jeg et indlæg hvor jeg havde læst fem bøger som andre bloggere havde givet én stjerne og der var umådelig positiv respons på indlægget. Jeg valgte derfor at lave endnu ét med fem andre bloggere. Idéen kom fra Booktube hvor Sara without an H havde læst de 4 værst ratede bøger på goodreads, overhovedet og havde lavet en længere video om det. Bøgerne er udvalgt ligesom sidste gang hvor jeg så på forskellige bloggeres goodreads profil og valgte nogen ud som jeg enten havde på min TBR i forvejen eller var interesseret i. Jeg har et par andre projekter undervejs som jeg håber i også vil tage godt imod, men for nu er det endnu fem bøger som andre bloggere har givet en lav rating. 

Kristina fra Reader’s World gav Tessia (Magikerens lærling, #1) af Trudi Canavan 1 stjerne

De andre bloggere jeg er venner med har dog givet bogen 4 eller 5 stjerner, hvilket jeg efter endt læsning synes er umådelig gavmildt. Jeg købte hele trilogien tilbage i 2016 da jeg skulle møde Trudi Canavan til Fantasy Festivalen og jeg er desværre først kommet igang nu, da den passede til en læseudfordring. Magikerens lærling følger unge Tessia som ved et uheld finder ud af at hun har magiske kræfter og derved skal i lære ved en troldmand. Jeg synes desværre ikke der var meget indhold eller dybde i bogen og det tog mig næsten en måned at læse de blot 300 sider. Jeg har ikke haft lyst til at åbne bogen igen efter at jeg har lagt den fra mig og det tog mig 3 timer at læse de sidste 100 sider fordi jeg ikke gad kigge på den længere. I det her tilfælde er jeg desværre enig med Kristina i at den fortjener en lav dating og jeg er blevet nødt til også at give den 1 stjerne. Hvis ikke det var for det her indlæg havde jeg nemlig opgivet den for længst. Jeg er dog målløs over at Kristina har formået at læse hele trilogien når hun har givet hver og en 1 stjerne – du er for vild Kristina, det ville jeg simpelthen ikke kunne gøre.

Xenia fra Xenias bogblog gav Nattens fucking magi af Leila Sales 1 stjerne.

De andre bloggere jeg er venner med virker dog til at have været ret glad for den da de alle har givet den 5 stjerner. Præcis som med Tessia synes jeg det er yderst gavmildt da jeg virkelig ikke var glad for bogen. I Nattens fucking magi møder vi Elise Dembowski som har skåret i sig selv og gjort alt for at passe ind i mængden. Hun er dog umådelig ensom og hun har ikke nogen “rigtige” venner, kun to piger som hun spiser frokost med i ny og næ. En aften falder hun dog over en undergrundsklub og før hun ved af det lærer hun at være DJ. Det er egentlig historien i en nøddeskal. Jeg er med på at den fortæller en historie om ikke at passe ind og at finde ud af hvem man er, men jeg var, ligesom Xenia, ikke den største fan af Elise. Jeg fandt hende enten kedelig eller irriterende og jeg så egentlig bare frem til at historien endte. Jeg ved at hun er teenager og derfor ikke nødvendigvis tænker på andre omkring sig, men jeg synes at hun var umådelig egoistisk og på ingen måde tænkte på sin far. Jeg har langt mere at sige om den egentlige historie, men jeg tænker at vi stopper den her, for jeg har egentlig ikke noget positivt at sige som sådan. 
Et andet problem er, at den danske oversættelse har nogle mystiske vendinger og jeg tror at nogle af de engelske gloser er blevet direkte oversat og derfor på ingen måde passer ind i konteksten. Nogle af de valgte danske ord var også af ældre afstemning og noget jeg er faldet over meget sjældent og aldrig har brugt og derfor har jeg meget svært ved at tro at målgruppen vil kende de ord. Der var også en del sætninger hvor hverken kæresten eller jeg kunne finde hoved og hale i hvad betydningen skulle være. 
Den eneste grund til at jeg har givet bogen 2 stjerner fremfor 1 er at jeg kom igennem den og det ikke tog en evighed. Jeg synes virkelig ikke den er god.Christina fra Ruskjærs bøger gav Northanger Abbey af Jane Austen 1 stjerne.

Irene fra Boghunden har også givet den 1 stjerne, men ellers har den generelt fået 3-5 stjerner fra andre selvom de fleste jeg kender blot har den på deres to read liste. 
Jeg så virkelig frem til at læse Northanger Abbey for jeg er glad for Jane Austens bøger. Jeg mindes også at have hørt at denne har et mere uhyggeligt twist sammen med kærlighedshistorien selvom jeg ikke synes det ‘uhyggelige’ kom i spil som sådan. Der var da et mysterie men det var kun de sidste 70-80 sider og det synes jeg ikke var særlig interessant. Northanger Abbey adskiller sig, for mig fra Austens andre bøger, da jeg blev fanget umådelig hurtigt og jeg var helt opslugt af Catherine og Henry Tinleys historie. Jeg vidste hurtigt at jeg ikke var særlig glad for Isabella eller John Thorpe og jeg så frem til at Eleanor Tinley og Catherine ville blive venner. Den lå på en klar 4-stjerners rating indtil de tog fra Bath og ud til Northanger Abbey hvor historien syntes at stoppe. Jeg nød dog stadig historien og endte med at give den 3 stjerner grundet det sidste stykke. Hvor jeg var enige med de to andre bloggere om de første to bøger er jeg i hvert fald ikke enig når det kommer til denne. 
Susanne fra Sus’ bogblog gav Truthwitch af Susan Dennard  1 stjerne.

Den eneste anden blogger jeg er venner med som også har læst bogen er Frk. Hyms som vist ikke længere er aktiv – dette er nok derfor en af de bedst udvalgte bøger i det her eksperiment. Truthwitch er første bog i en større fantasy-serie som jeg har hørt en del om på Booktube. Der er forskellige typer af hekse og vores hovedperson Safiya er så en såkaldt Truthwitch som er god til at bedømme sandheder fra løgnene, selvom hun nogen gange tager fejl, og vores anden primære karakter er Iseult som er end Threadwitch – hun kan bl.a. se livstråde og derved hvordan man har det, hvem man er knyttet til osv. Jeg var egentlig godt træt af bogen i begyndelsen og jeg havde svært ved at komme ind i historien. De sidste 200 sider var jeg nogenlunde glad for, men mit problem er stadig at jeg ikke føler at jeg har styr på hverken verden eller de forskellige typer hekse for vi får aldrig rigtig forklaringer på noget. Jeg har dog stadig planer om at fortsætte serien, med biblioteksbøger, hvis det er muligt for jeg var uden tvivl interesseret til sidst. Jeg mangler bare worldbuilding og forklaringer, for jeg føler mig på bar bund. 
Et problem jeg har med bogen er, at Susan Dennard og Sarah J. Maas er bedste veninder i virkeligheden og det for mig derfor er ret mystisk at de har ladt Maas’ udtalelse om bogen være den eneste på forsiden. Det er for mig at se alt for farvet og Dennard skriver selv i efterordet at Maas er hendes ‘Soulsister’ som det allerførste. Men det er måske bare mig der har et problem med det.

Jeg endte med at give bogen 3.5 stjerner da jeg nød den men den havde uden tvivl sine problemer. Karina fra Crossing Journeys gav Dark Lover (Black Dagger Brotherhood, #1)  1 stjerne.

Nikoline fra Windblown Pages har også givet den 1 stjerne og Gitte fra The Bookworm’s Closet har givet den 2 stjerner. De andre danske bloggere jeg er venner med har dog givet den 4 og 5 stjerner og en enkelt har givet den 3. Der er derfor ret delte meninger, men primært ligger den på de 4-5 stjerner. 

Af alle bøgerne var det denne jeg så mindst frem til og egentlig bare gik ud fra at jeg ikke ville kunne lide den. Det var også det manden gik ud fra og derfor han valgte den da han fik en mindre stak bøger at vælge fra. Jeg havde læst så mange mindre gode bøger i september og han mente vi lige så godt kunne tage den sidste af dem sådan at jeg kunne læse gode bøger her i oktober. Det endte dog med at være en af de bedste bøger jeg læste i september og den bedste bog i det her eksperiment – og det er jo derfor jeg gør det. Dark Lover er første bog i en umådelig lang serie om vampyrer – der er 16 eller 17 bøger så vidt jeg ved  – og der er eksplicitte sex scener og grafisk vold også. Da jeg lagde et billede op af bogen på instagram stories fik jeg en del beskeder med folk der var glade for bogen og andre som kaldte det ‘vampyrporno’ ledsaget af held og lykke. Der er nogle forfærdelige navne i bogen som Wrath – en af hovedpersonerne, Vishous, Phury, Zsadist og Tohrment, selvom jeg endte med ikke at have det store imod dem er de stadig kiksede. Jeg nød dog historien og jeg tror den kom på et tidspunkt hvor jeg mest havde brug for den, for jeg tror ikke at jeg nødvendigvis havde været lige så glad for den hvis jeg havde læst den på et andet tidspunkt.

Jeg læste de første par hundrede sider ret hurtigt, men det tog mig en del tid at komme igennem de sidste 70-80 sider. Selvom jeg nød historien og ikke havde lyst til at slippe den når først jeg var igang, så var der alligevel ikke noget som fik mig til at samle den op igen hvis jeg lagde den fra mig. Jeg endte dog med at give den 4 ud af 5 stjerner, hvilket i september var en meget, meget høj rating.Hvor projektet sidste gang endte på den laveste rating, og egentlig også begyndte lavt, så er det denne gang kun gået opad. Den bedste bog jeg læste var den sidste og den dårligste den første. Jeg er dog mildest talt overrasket over hvordan det gik, for jeg havde på ingen måde forventet at Dark Lover ville være den bedste af de fem. Er der nogle versioner i gerne vil se? Indtil videre har min søde kæreste valgt 5 som jeg skal læse i løbet af efteråret og så har jeg nogle andre dårligt ratede på goodreads også. 

2 Replies to “Jeg læste 5 bøger rated 1 stjerne af andre bloggere, #2”

  1. Jeg er så glad for, du endte med at kunne lide Dark Lover! For den er så skøn – og det er de næste stykker i serien også (og så er jeg ikke nået videre) Men jeg er helt enig; deres navne er tåkrummende dårlige!

    Hvis du skulle have lyst, kunne jeg godt tænke mig, at du lavede et indlæg med horror stories. Det er en genre, jeg aldrig helt har fanget eller forstået, og jeg aner nærmest ikke engang, hvad der kendetegner en horror/gyserbog. Om det så bliver en top fem dårligst ratede, eller du heller vil finde de fem bedste, mest overraskende eller hvad du lige kunne finde på, er op til dig 🙂

    Tak for skønt indlæg! Det er fedt at få de her sammenligninger, der tydeligt italesætter, hvor forskelligt vi læser og forstår de bøger, vi læser.

  2. Er vild med disse indlæg! Skønt at se at smag er så individuelt, og at der er et publikum til de fleste bøger 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge